Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Panasonic razvio 56-inčni 4k2k OLED Panel

Dieses Thema im Forum "Plasma/LCD" wurde erstellt von Borko23, 20. Januar 2013.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  [h=2]Panasonic razvio 56-inčni 4k2k OLED Panel[/h]
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  [h=2]Panasonic razvio 56-inčni 4k2k OLED Panel[/h]
  Panasonic je razvio 56-inčni panel baziran na organskoj diodi koja emitira svjetlost (OLED) s 4k2k rezolucijom (3,840 x 2160 rezolucija, 8.29 milijuna piksela), što predstavlja najveći OLED panel proizveden putem ''RGB all-printing metode'' (metode punog raspona RGB-a)'[SUP]1 [/SUP] na svijetu. Upravo će na ovogodišnjem International CES sajmu u Las Vegasu, koji se održava od 8. do 11. siječnja 2013., prototipi ovih panela biti izloženi.
  U printing metodi proizvodnje OLED panela, OLED čestice se postavljaju na površinu ispisnom tehnologijom tako da stvaraju elektrosvijetleći (EL) sloj. Zbog jednostavnosti proizvodnog procesa očekuje se da će se tehnologija jednostavno prilagoditi proizvodnji OLED panela različitih veličina zaslona. Putem ove metode moguće je aplicirati točnu količinu organskih čestica i to baš tamo gdje su potrebne, pritom reducirajući otpadne materijale i smanjujući vrijeme proizvodnje što čini printing metodu proizvodnje ekonomičnijom.
  U proizvodnji OLED panela, Panasonic koristi RGB metodu punog raspona što omogućuje odvojeno apliciranje crvene, zelene i plave OLED boje u smislu ispisa, a razvio je i opremu te tehnološke procese za primjenu tih materijala ravnomjerno na velike površine.
  Nadalje, zahvaljujući Panasonicovoj vrhunskoj tehnologiji prozirnih katoda, kojom se svjetlost generira učinkovitije, bilo je moguće razviti svjetski najveći 56-inčni 4k2k OLED panel baziran na RGB metodi punog raspona, s odličnom reprodukcijom boja i širim kutem gledanja.
  Kako su OLED paneli samosvijetleći uređaji, oni pružaju vrhunsku kvalitetu slike s visokim kontrastom, visokom reprodukcijom boja i brzim odzivom. Također kombiniraju prednosti koje nude plazma i LCD paneli, kao što su ekstra tanki profili, male težine uređaja i mala potrošnja energije. Upravo zbog tih karakteristika OLED tehnologija posjeduje izniman potencijal kod proizvodnje novih generacija zaslona koji će naći svoju primjenu u vrlo širokom spektru djelatnosti, a bit će iskoristiva ne samo u kućanstvima, već i u medicini, elektroničkim medijima i zrakoplovnoj industriji.
  Razvojem tehnologije zaslona, koja će vrlo vjerojatno omogućiti iznimnu fleksibilnost zaslona i dalje pospješiti tehnologiju „listanja", OLED paneli pronaći će još veći raspon primjene u raznim industrijama.
  Panasonic kontinuirano vodi vlastita istraživanja i razvoj OLED tehnologije. Istovremeno istražuje načine kako maksimizirati i kapitalizirati odlike i potencijale koje pružaju OLED uređaji, zadržavajući prednost svog know-howa u proizvodnji i vrhunskoj kvaliteti slike pri proizvodnji plazma i LCD flat panela. Panasonic surađuje i sa Sonyem u razvoju serijske proizvodnje OLED panela baziranih na ispisnoj tehnologiji.[SUP]2[/SUP] U zajedničkom pothvatu Sony je sudjelovao u prototipu sa svojim TFT tankoslojnim tranzistorima (thin-film-transistor).

  Panasonic će i dalje ubrzano razvijati inovacije u tehnologijama zaslona i dalje jačati svoje aktivnosti u istraživanju i razvoju s ciljem stvaranja novih vrijednosti za kupca.
  Glavne karakteristike nove OLED tehnologija
  1) Metoda punog raspona RGB-a pogodna za velike zaslone
  U printing metodi, ista se glava može koristiti neovisno o veličini panela tijekom procesa formiranja EL slojeva, a proizvodni proces je jednostavan i ne traži vakumsko okruženje, niti visoke temperature, stoga je metoda visoko primjenjiva i pogodna za proizvodnju velikih panela.
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Panasonic je razvio opremu i tehnologiju koja omogućava odvojenu primjenu RGB OLED supstanci po bojama, dok je istovremeno ta primjena jednakomjerna i na velikim panelima. Kao rezultat toga, Panasonic je uspješno proizveo OLED panele veličine 56 inča, na svijetu najveći panel baziran na metodi punog raspona RGB-a s rezolucijom 4k2k.
  2) Kombinacijom RGB all-printing metode i jedinstvene tehnologije strukture s prozirnim katodama postiže se vrhunska reprodukcija boja i širi kut gledanja
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Korištenjem RGB all-printing metode u kojoj se crvena, zelena i plava boja primjenjuju pojedinačno u svaki podpiksel te filterom boja koji fino ugađa boju emitiranja, dostiže se vrhunska čistoća boja i izvanredna reprodukcija boja u 56-inčnom OLED panelu. OLED panel ima i širi kut gledanja zahvaljujući Panasonicovoj jedinstvenoj tehnologiji strukture sa prozirnim katodama koji poboljšava generiranje svjetlosne korisnosti tako što hvata svjetlost u smjeru prema gore putem prozirnih katoda u EL sloju, ali bez višestrukih refleksija.

  Glavne karakteristike


  [TD="width: 319"] Veličina zaslona
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 56 inča (55.6 inča)
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Veličine ekrana
  (dužina x visina x dijagonala)
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 1233 x 693 x 1414 mm
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Rezolucija
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 3,840 (RGB) x 2,160
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Jakost svjetlosti
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 500 cd/m[SUP]2 [/SUP]
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Raspon sive
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 10 bita
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Kontrast
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 3,000,000:1
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Raspon boja
  [/TD]
  [TD="width: 198"] NTSC (u' v'): 100%
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Širina (najdeblji dio)
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 8.9 mm
  [/TD]

  [TD="width: 319"] Težina
  [/TD]
  [TD="width: 198"] 12.4 kg
  [/TD]


  Autor: Sat Multimedia
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.