Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

LG investira 657 miliona dolara u proizvodnju OLED TV

Dieses Thema im Forum "Plasma/LCD" wurde erstellt von Borko23, 29. März 2013.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  [h=2]LG investira 657 miliona dolara u proizvodnju OLED TV[/h]

  [​IMG]

  Kompanija LG ima u planu da investira oko 657 miliona dolara u povećanje proizvodnje OLED televizora, a masovnija proizvodnja se očekuje tek u drugoj polovini 2014. godine.Južnokorejska kompanija je za sada jedini proizvođač organskih OLED panela, a za nekoliko meseci očekuje se da će prvi OLED televizori velikog formata biti dostupni i na našem tržištu.OLED (Organic Light Emitting Diode) je organski materijal napravljen od ugljeničnih vlakana koja emituju svetlo kada se kroz njih propusti struja. Ovoj tehnologiji nisu potrebni pozadinsko osvetljenje i filteri, i to je razlikuje od LCD.Samim tim ova vrsta tehnologije je energetski efikasnija, jednostavnija i omogućava proizvodnju znatno tanjih ekrana u odnosu na modele koji koriste LCD tehnologiju.OLED tehnologija pruža izuzetan kvalitet slike - omogućava postojane i jarke boje, duboke crne tonove, veoma brzu ratu osveženja slike, kao i široki ugao gledanja, i polako ali sigurno postavlja standard u okviru industrije dobijajući značajna priznanja, kako od korisnika tako i od stručne javnosti. Tehnologija kao što je OLED takođe pruža niz pogodnosti kada su u pitanju proizvodnja i dizajn.OLED televizori su kao završni proizvod daleko tanji od LED varijanti s obzirom da zahtevaju daleko manje slojeva.Zahvaljujući minimalnoj količini slojeva, kompanija LG je nedavno krenula sa prodajom OLED televizora koji su tanki svega 4 milimetara, veoma nenametljivi i neverovatno lagani, tako da okačeni na zid dnevne sobe predstavljaju pravo umetničko delo.Kako bi se prikazala boja, tri različite boje (crvena, zelena i plava) se kombinuju tokom procesa koji reguliše jačinu svake boje ponaosob - od potpuno uključene do potpuno isključene.Ipak, proizvođači OLED panela su nailazili na probleme kalibracije boja sa potpunom preciznošću. Kao pionir u ovom domenu, kompanija LG prevazišla je ovu prepreku tako što je svojim uređajima dodala beli piksel i specijalni usavršivač za optimizaciju boje.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.