Digital Eliteboard - Das große Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

nowy tel int anbieter

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
chce przejsc do innego anbietera Tel.Internet, a poniewaz w tej dziedzinie nie mam pojecia mam prosbe o podpowiedz.
czy 18 GB/ sek albo mB/s nie wiem jak sie to nazywa, wystarczy dla sharingu ?
Czy Fritzbox 7360 , za 0 euro, nadaje sie do sharingu?
 
Registriert
17. März 2009
Beiträge
27.689
Lösungen
1
Punkte Reaktionen
15.446
Erfolgspunkte
1.083
Ort
Unter ne Brücke
AW: nowy tel int anbieter

18Gb czy Mbit ??

Gb to wielkosc czegos
Mbit to szybkosc

do sharingu wystarczy ci nawet stary analogowy modem co mial 54kb , i kazdy fritzbox sie nadaje do sharingu , i w zasadzie niema nic wspolnego z sharingiem , najwazniejsze w sharingu jest szybkosc internetu ( ping ) potem moze szybkosc dostawy twojego inetu , a router naserio z tym nic niema doczynienia
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

Oczywiscie chodzi o 18 Mbit , sorry, nieznane dla mnie pojecia
Czyli bez problemu moge przejsc do tego anbietera,.Do tej pory w T com mialem 16 Mbit i tez dobrze dziala.
Konczy mi sie za tydzien umowa z t com i musze przejsc obowiazkowo na IP- telefonie , wiec znalazlem nowego , ktöry daje router za darmo , jest tanszy , tylko ze na razie najwyzsza szybkosc jest 18Mbit. Jezeli to wystarczy , to chyba nie ma powodöw zeby nie dokonac zmiany.
 
Registriert
17. März 2009
Beiträge
27.689
Lösungen
1
Punkte Reaktionen
15.446
Erfolgspunkte
1.083
Ort
Unter ne Brücke
AW: nowy tel int anbieter

IP Telefonie oznacza ze poprostu twoj telefon nie bedzie dzialal prosto z tych kabli co ci ze sciany wylazom , ino musi byc podlaczony do rutera

wczesniej bylo wszystko analogowo , teraz jest cyfrowo

wczesniej telefon anschlus , spliter , modem , router , AB wandler , w huje i jeszcze wiecej kabli , itd.

teraz telefon anschlus , modem/router i telefon direkt da dran i fertig
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

Mam teraz przed soba 2 angebote tej samej firmy z dnia dzisiejszego, w jednym chca miesiecznie 19.90 przez pierwsze 6 miesiecy a w drugim 14,90 , na kazdym
Kroku pröbuja ludzi wycxxxxlac.
Musze sie zorientowac , ktöry jest aktualny.
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

Wypowiedzialem umowe z Telekom i po 3 dniach zadzwonili do mnie. Ich propozycja,
Obnizka miesiecznego abonamentu o prawie 5 euro, inna tansza oplata za router, oczywiscie nie skorzystalem z tej propozycji, ze wzledu na lepszy router u nowego anbietera.
Jaki z tego wniosek, trzeba niekiedy wypowiedziec umowe i dostanie sie nizsze propozycje..
To samo mialem z ubezpieczeniem auta, po wyslaniu wypowiedzeniu dostalem dobra propozycje i jestem dalej w tej firmie
 

dodo83

Super-Moderator
Teammitglied
Registriert
3. Oktober 2008
Beiträge
34.554
Lösungen
3
Punkte Reaktionen
32.463
Erfolgspunkte
1.093
Ort
W
AW: nowy tel int anbieter

trzeba niekiedy wypowiedziec umowe i dostanie sie nizsze propozycje..
to jest przy kazdym Anbieterze...
czy Internet, Auto albo Pay TV...
 

waslos

Ist gelegentlich hier
Registriert
17. Mai 2009
Beiträge
51
Punkte Reaktionen
15
Erfolgspunkte
28
AW: nowy tel int anbieter

Hej, tak jak jusz bylo pisane 16 Mbit/s (maxymylna szybkosc twojej sieci, moze byc i wienkszya jest ale normalnie pzes provider zablokowane, daje to fizycznie okolo 1,9 MB danych na sekunde ) wystarczy. Emus uzywajom protokul TCP i wazne jest zeby pakiety nie musialy byc czensto na nowo wysylane. Dobry Ping nic nieda jak Paktet musi pare razy byc wyslany. Moze sie to szybko freezer skonczyc, moim zdaniem oplaca sie wydac pare groszy wiencej i byc albo zostac u wienkszych provider.
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

Teraz mam chyba wiekszy problem, bo do nowego routera bede musial wpisac moja domene. I co mi sie przydarzylo, nie znam password do mojej domeny, byla zalozona pare lat temu i gdzies sie zagubily moja notatki o wszystkich password do moich ustawien, w tym domeny.
czy to znaczy, ze nie majac starego passworda musze kupic nowa domene?
Mam domene no-ip , nawet nie wiem czy jest oplacana, czy za darmo , bo zalozyl mi ja möj kolega w Polsce, ktöry mi pisze , ze zaplacil 35 dolaröw na rok.nie wiem czy mu moge ufac, ale to nie istotne. Nie znajac password potrzebuje chyba nowa domene. A moze wystarczy tylko drobna zmiana w samej domenie.?
 

dodo83

Super-Moderator
Teammitglied
Registriert
3. Oktober 2008
Beiträge
34.554
Lösungen
3
Punkte Reaktionen
32.463
Erfolgspunkte
1.093
Ort
W
AW: nowy tel int anbieter

przy logowaniu na No-Ip masz opcje "Forgot Password"
musisz podac tylko Email Adres zeby ten zostal zresetowany,
pozniej mozesz sie zalogowac jak ci przysla nowy na ten Mail

albo zaloz sobie nowy, bezplatny...
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

Dzieki,
nowe domena na razie nie bede zakladal, bo juz tak koledze zaplacilem
nie wiem nawet ile oficjalnie kosztuje no-ip,
czy za duzo zaplacilem , nieistotne, pomaga mi jak moze, bo ja nawet chyba sam bym nie potrafil zalozyl nowej domeny, nie möwiac o zwolnieniu portu w routerze,
 

dodo83

Super-Moderator
Teammitglied
Registriert
3. Oktober 2008
Beiträge
34.554
Lösungen
3
Punkte Reaktionen
32.463
Erfolgspunkte
1.093
Ort
W
AW: nowy tel int anbieter

nowy darmowy Account zalozyc nie jest tak trudno,
na darmowym mozesz sobie zalozyc 3 Domeny,
za 19,99 Dollarow mozesz zalozyc 25 Hosts
24327950nh.jpg
w Routerze Portu nie musialbys zmienic, tylko nowa DYN wpisac zeby byla aktualizowana
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

sa jeszcze bezplatne domeny?
przy logowaniu na No-Ip masz opcje "Forgot Password"
musisz podac tylko Email Adres zeby ten zostal zresetowany,
pozniej mozesz sie zalogowac jak ci przysla nowy na ten Mail

albo zaloz sobie nowy, bezplatny...
sa jeszcze bezpltne domeny.?
 

dodo83

Super-Moderator
Teammitglied
Registriert
3. Oktober 2008
Beiträge
34.554
Lösungen
3
Punkte Reaktionen
32.463
Erfolgspunkte
1.093
Ort
W
AW: nowy tel int anbieter

pewnie, na No-Ip mozesz zalozyc 3 Domeny bezplatnie, chcesz miec wiecej na jednym koncie musisz zaplacic
 
OP
E

elasigi

Hacker
Registriert
7. Juni 2009
Beiträge
319
Punkte Reaktionen
21
Erfolgspunkte
18
AW: nowy tel int anbieter

mam taki problem ,przeszedlem z tCom na Mnet i chyba bede mial problemy z DNS, mam Fritzbox 7360 , meldunek tak wyglada
Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!

aktiviert, alxxx3.noip.me, IPv4-Status: Account temporär deaktiviert, IPv6-Status: unbekannt

nie da sie zrobic Port-Freigabe. a bez tego nie moge sharowac. Czytalem juz na ten temat , ale nie za bardzo wiem co jest grane, czy ma ktos jakies doswiadczenie w tym temacie?
 
Zuletzt bearbeitet von einem Moderator:
Oben