Nemam vise 16° u DM500

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von dejoo, 10. Dezember 2010.

  1. dejoo
    Offline

    dejoo Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. Januar 2010
    Beiträge:
    90
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    8
    Jeli ljudi sta se desilo ja tek danas Primetio, kad sam hteo da napravim Sendersuchen da nadjem neki novi Kanal.

    Nemogu da biram Vise 16° Stepeni, jel to zbog tog kvara sto su imali ovu godinu.?

    Sta treba sad da uradim.

    hvala vam.
     
    #1
  2. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    Dali su ti izbrisani svi programi na eutelsatu ili ga uopce nemas?
    Ako su ti izbrisani programi ubaci novu listu i problem rijesen a ako nemas satelit idi u konfiguraciju satelita i pogledaj da li ga imas.
     
    #2
  3. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.390
    Zustimmungen:
    1.176
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Probaj umjesto 16° da namjestis na 15,8°??
     
    #3
  4. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    Zuletzt bearbeitet: 11. Dezember 2010
    #4
  5. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Re: Nemam vise 16° u DM500

    servus,
    a kako da ubacim novu listu u dm 500s,posto i ja imam slican problem.?
    greskom sam obrisao satelit 16° sa diseqc-a a samim tim i cijelu listu kanala sa tog satelita i sad ne mogu vise taj isti satelit da vratim natrag u diseqc.imam 1°,13° i 19° satelite ali u konfiguraciji satelita ne mogu ubaciti cetvrti satelit , u ovom slucaju 16°.kako to uciniti?jer kad stavim na box-u " 4 satelita preko diseqc opcija A/B " moj dm zablokira odmah i ne mogu vise nista uciniti nego odvojiti dm od struje i opet isto.kablovi su provjereni,nema kurzschluss.
    u satellites.xml loader-u imam sve te satelite i oznaceni su sa zelenom bojom(odabrani su samo ti sateliti).
    znaci:kako ubaciti novu listu programa i kako ubaciti cetvrti satelit u diseqc.
    hvala
     
    #5
  6. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.832
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    ja sam imao pre isti problem sa DB500, znaci nisam mogao da ubacim novi satelit. Box nanovo flesovao, onda je islo.
     
    #6
  7. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    ako box nanovo flasiram kao sto si rekao ,moram li onda sve ispocetka da instaliram ili mi ostaju svi podatci isti.mislim prije svega na spajanje dm- sa pc,routerom etc...ostaje li sve isto ili...?
    kako da flasiram nanovo,nisam bas upucen u to...?
    da li je to vec opisano u temi koju je pisao janicar:"dreambox tutorijal" pod "flash image backUP".
    vidio sam da je to sve lijepo opisano na nekoliko nacina i moze li mi netko preporuciti koji je najjednostavniji za nas pocetnike koji se nismo do sada s time susretali.
     
    Zuletzt bearbeitet: 6. Juni 2011
    #7
  8. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    prvo ubaci settings,pa udji u satelite configuration, pa jedan po jedan satelit izbrisi,a dodavaj one koji ti trebaju,ako nista...flesovanje...
     
    #8
  9. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    hm (sad se ja ono cesem po glavi),a gdje da nadjem setting listu i kako ju ubaciti u dreambox 500s?
    oprosti,vjerojatno postoji to sve opisano negdje na forumu i nije da nisam probao to sve pronaci,jednostavno me ovaj problem vec nekoliko dana muci i ...ne znam sta vise ciniti.pomozi ako mozes ili me uputi gdje da trazim dalje.
    hvala unaprijed
     
    #9
  10. switti
    Offline

    switti Ist oft hier

    Registriert:
    6. April 2008
    Beiträge:
    140
    Zustimmungen:
    36
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Idi u Blue panel, Addons tu mozes da skines sebi settings listu i koje imaju i nas 16°, ali ako ti je dm500 sa internetom prikljucen.
     
    #10
    Die nackte Kanone gefällt das.
  11. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    #11
    Die nackte Kanone gefällt das.
  12. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    nemam dovoljno speicherplatz.sta sad da pobrisem da bi dobio jos platz-a?
    Disk=576,5k
    Addon=880,0k
    Reserve=100,0k
     
    #12
  13. switti
    Offline

    switti Ist oft hier

    Registriert:
    6. April 2008
    Beiträge:
    140
    Zustimmungen:
    36
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Vidi koja ti emu netreba izbrisi neke
     
    #13
  14. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    izbrisi satelite ako imas koji ti netrebaju!
     
    #14
  15. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    e,hvala vam.listu sam uspio napraviti.ostalo sutra.
     
    #15
    plavisvabo gefällt das.

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.