Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Licitaţia pentru drepturile TV de la Liga 1 de fotbal

Dieses Thema im Forum "SPORT" wurde erstellt von mateibasarab, 5. April 2011.

 1. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  Finalul luptei de luni - în care vor fi aruncate în joc şi zeci de milioane de euro dar şi inteligenţă tactică, ar putea arăta şi dacă RCS&RDS are în plan să cumpere UPC dar şi dacă gigantul german Deutsche Telekom este cu adevărat interesat să-şi mărească prezenţa pe piaţa locală, eventual cu propriile branduri T-Home şi T-Mobile, spun manageri din industrie. "E meciul anului în telecom, ar trebui să fie transmis în direct la televiziune", spun, fără să glumească, unii manageri din piaţă care şi-au blocat luni agenda ca să poată urmări ce se întâmplă.

  Ce se scoate la vânzare luni şi cum

  Licitaţia de la LPF este organizată pentru că expiră drepturile de difuzare câştigate în urmă cu trei ani de consorţiul RCS&RDS - Antena 1 pentru suma de 102 mil euro (inclusiv TVA). aţă de competiţia de acum trei ani, LPF a schimbat condiţiile de vânzare ale drepturilor pentru Liga I iar în competiţie a intrat şi gigantul Romtelecom. Mai mult despre ce se scoate la licitaţie pentru drepturile de difuzare ale Ligii 1 de fotbal.

  Cine s-a înscris în competiţie

  TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS au achiziţionat caietul de sarcini pentru vânzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I. RCS&RDS este liderul detaşat al pieţei TV din România, cu peste trei milioane de clienţi pe cablu şi satelit, şi, de asemenea numărul unu pe piaţa de internet fix. Romtelecom este, potrivit unor estmări ale ZF, noul număr doi pe piaţa TV, după ce compania a semnat achiziţia operatorilor de televiziune prin satelit Boom TV şi AKTA Satelit. Deşi doar patru companii au cumpărat caietul de sarcini, la licitaţie pot fi prezenţi mai mulţi participanţi. Mai mult despre cine s-a înscris în competiţia pentru drepturile Ligii 1 de fotbal.

  Din nou faţă în faţă: Alexandru Oprea şi Ovidiu Ghiman

  Doi colaboratori apropiaţi timp de mai bine de zece ani care sunt însă de doi ani rivali de moarte se vor înfrunta luni la licitaţia de la LPF: este vorba de Alexandru Oprea - preşedintele RCS&RDS şi Ovidiu Ghiman - fost director comercial al RCS, în prezent unul dintre oamenii cheie din top managementul Romtelecom. Oprea va reprezenta cel mai probabil RCS&RDS - la fel ca şi în urmă cu trei ani în timp ce Romtelecom îi va trimite în teatrul de război pe Ovidiu Ghiman şi Vlad Enăchescu - directorul Dolce Sport.
  Rivalitatea dintre Oprea şi Ghiman, survenită după ce al doilea a şocat piaţa plecând de la RCS la rivalii Romtelecom, este notorie pe piaţa locală de comunicaţii. Potrivit mai multor unor surse de pe piaţă au existat situaţii în care RCS&RDS a intrat peste negocierile de achiziţii purtate de Ghiman cu diferite reţele mai mici din ţară, pentru a strica planurile directorului de strategie al Romtelecom.

  Cum ştii că RCS vrea să cumpere UPC

  Cum LPF a schimbat regulile de la licitaţie (inclusiv) după discuţii cu Consiliul Concurenţei, un operator telecom ca RCS&RDS sau Romtelecom ar trebui să se lupte să câştige toate cele şapte pachete scoase în joc pentru a putea avea o exclusivitate reală şi pentru a putea atrage astfel clienţi, comentează surse de pe piaţa de comunicaţii. "Pachetele sunt uniforme deci au valoare doar împreună. Dacă există mai mulţi câştigători diferiţi valoarea se pierde", comentează pentru ZF un manager de pe piaţă.În aceste condiţii, toţi ochii vor fi pe RCS&RDS, iar fiecare mutare a gigantului va fi analizată "la sânge". Mai mult despre cum ştii că RCS vrea să cumpere UPC din participarea la drepturile de difuzare.

  Miza enormă a Romtelecom. Au bani nemţii pentru România?

  Pentru Romtelecom, companie care a făcut peste 12 achiziţii în ultimii doi ani pentru a revendica numărul doi pe piaţa TV şi care şi-a lansat şi propriile posturi TV de sport, miza licitaţiei este enormă. "Dacă nu câştigă Liga pierd orice avantaj competitiv, iar investiţiile de până acum îşi pierd valoarea. Dacă ia altcineva licitaţia, compania nu mai are pratic conţinutul cu care să încerce să aducă clienţi din piaţă", comentează un manager din piaţa de comunicaţii. Mai mult despre miza enormă pentru Romtelecom la licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii 1.

  O licitaţie cu multe necunoscute. Şi dacă RCS doar va încurca pe toată lumea?

  Chiar şi fără a lua în calcul eventuale consorţii-surpriză, care să aducă în lupta de luni nume sonore ca Orange sau UPC, combinaţiile vehiculate pe piaţă pentru licitaţia de luni arată că licitaţia va fi una tensionată. Una dintre variantele care pot fi luate în calcul este ca "RCS&RDS să lase Romtelecom să ia primele trei pachete şi la al patrulea, de exemplu, să liciteze nebuneşte doar pentru a mări factura la Romtelecom. Ar fi o cheltuială majoră pentru că dacă Romtelecom ia primele două pachete - cel puţin teoretic nu se mai poate opri". Mai mult despre drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: O licitaţie cu multe necunoscute.
  Licitaţia pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I de fotbal va avea loc luni, 4 aprilie, la Liga Profesionistă de Fotbal.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1
  emil1 gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.