AW: Kratke fudbalske vesti
Rajkard doveo Albanca
Dojučerašnji kapiten Sanderlenda, Albanac Lorik Cana (26), pomalo iznenađujuće, dobio je "zeleno svetlo" da napusti ovaj klub posle samo jedne sezone provedene u njemu.
Fudbaler sredine terena, kako je objavljeno, potpisao je ugovor sa turskim Galatasarajem, koji je premijerligašu uplatio blizu šest miliona evra za bivšeg igrača Olimpika iz Marselja. Cana je izjavio da je presudnan faktor za promenu sredine bila činjenica da će naredne sezone, sa ekipom Franka Rajkarda, igrati Ligu šampiona, ali i ta što će biti bliže familiji, koja živi u Albaniji.
- Od prvog dana imao sam divnu priču u Sanderlendu. Ljudi ovde obožavaju ovaj klub, vrlo su strastveni i imaju svoj identitet. Dao sam sve Sanderlendu i uvek će mi ostati u sećanju. Prihvatio sam ponudu Galatasaraja jer mi se pruža prilika da igram u Ligi šampiona, a posebno zbog toga što ću biti bliže mojoj porodici - izjavio je Cana za klupski sajt.
Alabanac je prošlog leta u Sanderlend stigao iz Marselja, a već u prvoj sezoni ostavio je takav utisak na menadžera Stiva Brusa, da mu je ovaj odmah dodelio kapitensku traku.
Galatasaraj je nedavno ostao bez reprezentativca Obale Slonovače, Abdel-Kadera Keite, koji je prešao u Al Sad iz Emirata.