Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Kanali Arena Sport 1,2,3 i 4 od danas više nisu u ponudi Total TV-a

Dieses Thema im Forum "TotalTV" wurde erstellt von Beastmaster, 1. Oktober 2010.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.204
  Punkte für Erfolge:
  113
  Kanali Arena Sport 1,2,3 i 4 od danas više nisu u ponudi Total TV-a

  [​IMG]

  Regionalna sportska televizija TV Arena Sport danas je izašla iz ponude digitalne satelitske pay tv platforme Total TV koja emitira posredstvom Eutelsatovih satelita na orbitalnoj poziciji 16° istočno.


  Podsjetimo, krajem kolovoza (8/2010) objavljena je informacija da najveći kabelski operator u Srbiji SBB, ujedno i operator regionalne digitalne pay tv platforme Total TV i TV Arena Sport raskidaju suradnju te da će četiri kanala Arena Sport 1, 2, 3 i 4 ubrzo izaći iz SBB-ove kabelske ponude ali i ponude Total TV-a u Srbiji. To se dogodilo već 1. rujna, a jedino su gledatelji Total TV-a u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori bili pošteđeni, no samo mjesec dana dulje - do 1. listopada.

  Može se reći "rečeno - ispunjeno" jer su danas sva četiri kanala TV Arene Sport u potpunosti izašli iz ponude Total TV-a, a ujedno i oslobodili transponderski kapacitet za još barem četiri nova kanala.

  Odlaskom Arene Sport pretplatnici SBB-a, njih oko 700.000, izgubili su mogućnost praćenja atraktivnih sportskih događaja poput UEFA Champions League, UEFA Europa League, talijanske Serie A, španjolske La Primere, francuske Ligue 1, Formule 3, NCAA, NLB lige u košarci, EBEL lige, Diamond lige u atletici, ruskog KHL-a i mnogih drugih. S druge strane, Arena Sport je izgubila ugovor o distribuciji s kabelskim operaterom koji ima daleko najveću korisničku bazu u ovom dijelu Europe pa se bez pretjerivanja može reći da su u gubitku i jedni i drugi.

  [​IMG]

  Kanali Arena Sport 1, 2, 3 i 4 i dalje su dostupni gledateljima preko drugih, konkurentskih kabelskih i IPTV platformi kao npr. Open IPTV Telekoma Srbije, no pitanje je hoće li im to biti dovoljno da pokriju sve troškove koji dolaze s pokretanjem sportskih kanala.

  Riječ je o tzv. regionalnoj inačici kanala TV Arena Sport 1, 2, 3 i 4 koji program emitiraju u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj su odnedavno dostupna dva kanala TV Arena Sport 1 i 2 koji se programski razlikuju u odnosu na one koji emitiraju u nama susjednim zemljama. Hrvatska Arena Sport 1 i 2 dostupne su ekskluzivno u ponudi IPTV platforme MAXtv, ujedno i najveće distribucijske platforme u Hrvatskoj koja ima preko 240.000 korisnika.  Odlazak Arene Sport iz ponude Total TV-a otvara uvijek zanimljivo pitanje - što će biti ubačeno na programska mjesta koja su do danas zauzimali Arena Sport kanali? Kandidata je mnogo, a neslužbene informacije govore da su neki od najizglednijih kandidata novi sportski kanali Sport Klub 3, 4 i 5 koji od prošle subote emitiraju u SBB-ovoj digitalnoj kabelskoj ponudi D3.

  Kanali Arena Sport 1,2 i 4 emitirali su u Total TV-u na frekvenciji 10.930 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard.

  Kanal Arena Sport 3 emitirao je u Total TV-u na frekvenciji 11.095 GHz H, Symbol Rate 27300, FEC 2/3 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.