Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Hier kommt alles rein was Pink gamma cards etc betrifft!

AW: Hier kommt alles rein was Pink gamma cards etc betrifft!

karta je pisana na 6 mhz i dodao sam i TRY ALL CHIDS : /dev/tts0 .sad mi rade svi kanali ali kad god prebacim moram cekati 2 minuta i proradi ali u intervalima.cas hoce cas nece.sve u svemu na dobrom sam putu.

E toje super pados,tezak je bio ovaj Porodzaj :D,imasli kakav Prio na Dreamu???ako nemas neki dobar javise pacu nesto staviti u DB za sviju...

zdravo murati jarane.nesto mi opet steka pa mi je bellof rekao da moram kartu ponovo programirati. sto se tice prio to imam al i neznam jeli ok ili nije.bolje da stavis nesto dobro ako imas za nas.

kod mene kad upisem tu frekvenciju odmah nestane signal:JC_hmmm:

Pozdrav svima!
E ovako frekvencija ti je na 11178 V 27500 3/4
A prio uzmi od majstora Muratija otvara dosta brzo i ja imam njegov (Hvala mu!!)
A gornji post za Yumatu__ U Opticum 7000cxe ide Gamma bez problema!!
Pozdrav svima!!:good:

pozz murati.e jarane moj jos nije rodila.kad sam dosao sa posla vise nema slike nikako,ja sam onda stavio tvoj prio i restartovao dream.na CCcam.info mi pokaziva orf kartu u internom slozu i irdeto u feniksu ali slike nema nikako.a u CCcam entitlements.info mi pokaziva orf kartu a na card reader /dev/tts/0 pise da nema karte ili da je karta nepoznata.onda sam ubacio sa gammaloader v1.1 predzadnji update jer onaj zadnji nije htio da prihvati.sad cu ga ostaviti nebili napravio update karte .poslije cu pokusati ponovo.pozz

evo sad u CCcam entitlements pokaziva kartu ali nema slike.pise:
card reader dev/tts/0
handled 0(0) ecms and 1(1) emms
irdeto card
caid 602 ACS 505
cardserial 4012345678T98765A (6c177d)
provider 00 014bbl
provider 01 ffffff

hi,kod moje gamma karte pise ovo (pravim cs) i ona mi ide u internom slotu od dm 800.
card reader /dev/sci0
handled 8036(7997) ecms and 2(2) emms
Irdeto card
Caid 602 ACS 1285 MCR
Cardserial 4012345678T98765A (6c177a)
Provider 00 014bae
Provider 01 ffffff

halo Murati! Evo ja pokusavao sa onim file sto si predlozio i sa loader 1.1 ali bez uspjeha. Ako punim karticu sa onim malim programerom, neznam koji je naziv, ali sam vec uspjesno pisao jednu gamma kartu sa njim nista se ne desava, uvijek Card has no ATR. Kada pokusam programiranje sa Cas studio 3 plus (V.8.6b) pokaze mi broj ATR:
3B 9F 21 0E 49 52 44 45 54 4F 20 41 43 53 20 56 34 2E 31 9D ali kod bilo kakvog filea odgovor je EEpron datoteka ili Flash datoteka nije izabrana. Svaki file je entpakt. neznam sta je jos pogresno sto radim. Ako ima jos sta molim recite.

evo sad u CCcam entitlements pokaziva kartu ali nema slike.pise:
card reader dev/tts/0
handled 0(0) ecms and 1(1) emms
irdeto card
caid 602 ACS 505
cardserial 4012345678T98765A (6c177d)
provider 00 014bbl
provider 01 ffffff

Zdravo pados....

Nije mi nikako jasno zasto kod tebe nece,evo danas sam uzeo ovaj Reader i kod Prijatelja na njegov 500s probao radi ko Svajcarski Sat,otaj Serial Kabal sto imas probaj neki drugi ako tije pri ruci,ili probaj ovaj loader za Gammu https://www.digital-eliteboard.com/resources/ i ovaj isto probaj https://www.digital-eliteboard.com/resources/ onda probaj taj file sto imas i ovaj ovde https://www.digital-eliteboard.com/resources/ prvi od 23.08....

pa mi javi kakvo je stanje...

halo Murati! Evo ja pokusavao sa onim file sto si predlozio i sa loader 1.1 ali bez uspjeha. Ako punim karticu sa onim malim programerom, neznam koji je naziv, ali sam vec uspjesno pisao jednu gamma kartu sa njim nista se ne desava, uvijek Card has no ATR. Kada pokusam programiranje sa Cas studio 3 plus (V.8.6b) pokaze mi broj ATR:
3B 9F 21 0E 49 52 44 45 54 4F 20 41 43 53 20 56 34 2E 31 9D ali kod bilo kakvog filea odgovor je EEpron datoteka ili Flash datoteka nije izabrana. Svaki file je entpakt. neznam sta je jos pogresno sto radim. Ako ima jos sta molim recite.

Zdravo jakov....

ovaj Post izvis ovoga sto sam @padosu Odgovorio vazi i za tebe,isprobaj ove Loadere i ove file sto su u linku....

pa mi isto javi kakvo je stanje....

zdravo jarane.meni izgleda da je moja oprema jelava i da nemoze da rodi.probao sam oba programera i oni rade uredno,programiraju kartu bez greske.CCcam info pokazuje kartu.e sad cu da ga ostavim citavu noc da vidim hoce li update da napravi do sutra pa cu javiti.

Vazi Jarane,sta mije jos doslo do Pameti,kad Kartu Programiras ako ima jos neki Resvier skojim Gamma 100% radi da vidis i dase uvjeris da Karta otvara Pink pa tek onda probas u svoj Dream,ali ovo je samo ako do sutra nebi proradila...

poz. murati
jesam vec probavao i to ali nista, nema veze nabavit cu ja ponovo jednu kartu prek ovog foruma od sponzora. hvala ta na iskazanoj pomoci.