Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Drepturile pentru Liga 1

Dieses Thema im Forum "SPORT" wurde erstellt von josef.13, 30. Dezember 2010.

 1. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.219
  Zustimmungen:
  16.827
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  LPF a hotărât deja pachetele pentru licitaţia drepturilor TV din primăvară, acestea nefiind vândute global, ca data trecută
  Obligată de Consiliul Concurenţei să schimbe modalitatea de acordare a drepturilor TV, LPF a stabilit deja pachetele de opţiuni pe care televiziunile le vor putea achiziţiona în urma licitaţiei din martie. Separat de meciurile din Liga I, vor fi scoase la vânzare şi drepturile pentru radio şi internet.

  ProSport a scris în urmă cu câteva săptămâni despre ancheta Consiliului Concurenţei, care obligă LPF să vândă drepturile TV ale Ligii I pe pachete, ca să respecte legislaţia europeană. Concret, legile UE cer împărţirea drepturilor pentru ca acestea să fie accesibile mai multor difuzori, altfel cele globale fiind mai scumpe şi, implicit, limitând posibilii cumpărători.

  Liga a definitivat, în mare parte, Caietul de sarcini al licitaţiei din martie, în urma căreia vom afla numele posturilor TV care vor transmite Liga I din sezonul viitor. Cel mai probabil, cele nouă meciuri ale etapei vor fi împărţite în trei pachete, acestea urmând să fie formate pe modelul "un meci bun şi două mai slabe". Prima opţiune ar putea fi astfel cuplată cu ultimele două, a doua cu 6 şi 7, iar al treilea pachet cu opţiunile 3, 4, 5. Nu este exclus ca până la licitaţie să se mai schimbe variantele, dar principiul va rămâne acesta. Astfel, teoretic, pe un post vom vedea derby-ul şi alte două meciuri, pe alt post, celelalte opţiuni etc. Pe de altă parte, este posibil ca pachetele să fie câştigate şi de acelaşi difuzor, dacă nu va fi interzis în Caietul de sarcini.

  Pachete separate pentru net şi radio

  Un alt element nou faţă de licitaţia trecută este scoaterea separată la vânzare a unor pachete pentru drepturile radio şi pentru internet. Astfel, LPF nu doar respectă legislaţia, dar poate scoate chiar mai mulţi bani. Însumate, drepturile ar putea aduna mai puţin de la mai mulţi, iar suma rezultată poate fi mai mare, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, în campionate puternice, ca al Angliei.

  Mitică pierde controlul

  Partea neplăcută pentru LPF este însă faptul că are mult mai puţin control asupra licitaţiei. Concurenţa fiind mai mare, e mai greu de dirijat. În plus, lipsa exclusivităţii, cum e acum pentru RCS-Intact, ar putea diminua interesul unor mari difuzori, cum sunt companiile de cablu. Totuşi, concurenţa foarte mare dintre acestea, RCS/Digi TV, Romtelecom/Dolce şi UPC, face probabilă chiar creşterea sumei de peste 100 de milioane de euro cu tot cu TVA plătită de RCS pentru ultimele trei sezoane.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.