Witam wszystkich. Od paru dni posiadam dm8k i mam pytanie odnosnie odbierania programow przez wyjscie DVI . Problem polega na tym ,ze moj odbiornik tv (lcd ale zaden HD) posiada rowniez wyjscie DVI i po podlaczeniu tych uzadzen odpowiednim przewodem pomimo proby z roznymi ustawieniami w DM (DVI,DVI-PC)obraz zostaje ciemny .Tym samym kablem lacze moj leptop z TV i nie ma problemu-obraz sam przelacza sie ze scart na dvi-pc.Nie wiem teraz czy to lezy w ustawieniach na DM ,a moze takim przewodem nie mozna wcale przesylac obrazu i tonu .(przewod byl orginalnie na wyposazeniu leptopa).moze ktos z was mia juz taki sam problem?
Z gory dzieki za porade.
tym orginalnym kablem leci i obraz i glos , masz orginalne DVI do dreama i HDMI do TV , jezeli z HDMI znowu przejdziesz na DVI to automatycznie glosu juz nie bedzie a obraz powinien byc .
jedyne co mozesz zrobic to kabel DVI na DVI podpiac pod dreama i do TV a glos przes chincze albo optycznym do wzmacniacza !!
kabel z leptopa raczej nie bardzo bedzie pasowac do dreama , i uwazaj zebys nie zjaral zara dreama przez zly kabel.
albo orginalny albo z oby dwu stron DVI i glos osobno
tym orginalnym kablem leci i obraz i glos , masz orginalne DVI do dreama i HDMI do TV , jezeli z HDMI znowu przejdziesz na DVI to automatycznie glosu juz nie bedzie a obraz powinien byc .
jedyne co mozesz zrobic to kabel DVI na DVI podpiac pod dreama i do TV a glos przes chincze albo optycznym do wzmacniacza !!
kabel z leptopa raczej nie bardzo bedzie pasowac do dreama , i uwazaj zebys nie zjaral zara dreama przez zly kabel.
albo orginalny albo z oby dwu stron DVI i glos osobno
problem jest w tym ze w moim tv nie posiadam hdmi wyjscia tylko dvi. kabel ktory posiadam jest z przejsciem dvi na dvi. byl on na wyposazeniu leptopa.po podlaczeniu leptopu sygnal w tv wskakuje sam automatycznie na DVI-PC i mam obraz. w DM mam tez mozliwosc ustawienia DVI-PC ,ale niestety obraz pozosteje ciemny i tv wcale nie reaguje. natomiast gdy ustawie w DM menü na DVI i nacisne na speichern zapamietuje to ustawinie ale na tv pokazuje sie informacja SCART 2. po wyciagnieci scart kabla znika obraz i dzwiek. odnosnie kabla z wejsciem i wyjsciem dvi bylem w saturnie in a dziale tv czegos takiego nie posiadaja tylko przy komputerach.
dzieki za ta szybka i super odpowiedz . faktycznie orginalny kabel od DM posiada DVI-D (single link 18+1 pins).kabel z leptopu posiadaDVI-D(dual link 24+1 pins).Podejzewam ze w tym wypadku musze miec kabel z dwoma koncowkami single link. zaraz rozejze sie za tym w necie. zobaczymy gdzi cos takiego mozna kupic?. A narazie jeszcze raz dzieki za pomoc.
hallo czutok. chce tylko jaszcze raz podziekowac za pomoc. dzisiaj kupilem ten dvi kabel (single link z 18+1 pins) i faktycznie funkcjonuje. obraz nie do porownania z tym ktory wychodzil przez scart . dzwiek trzeba faktycznie podlaczyc przez cinch - inaczej nie chodzi.:emoticon-0150-hands