Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Disney Channel od svibnja 2010. godine stiže i kod nas?

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von goran333, 22. Juni 2009.

 1. goran333
  Offline

  goran333 Hacker

  Registriert:
  23. Februar 2009
  Beiträge:
  412
  Zustimmungen:
  464
  Punkte für Erfolge:
  63
  Disney Channel od svibnja 2010. godine stiže i kod nas?


  Disney Channel, jedan od najpopularnijih dječjih kanala na svijetu polako ali sigurno širi svoju dostupnost po cijeloj Europi pa je tako do kraja ove godine najavljeno njegovo širenje i na zemlje u središnjoj i jugoistočnoj Europi. Sve je, kao što vjerovatno već znate, povezano sa gašenjem dječjeg kanala Jetix (također u vlasništvu The Walt Disney Company) koji će na nekim tržištima promijeniti ime u Disney XD, a negdje će postati Disney Channel.

  [​IMG]

  Primjerice, u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Makedoniji Jetix će promijeniti ime u Disney XD, dok će u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj on postati Disney Channel.
  Može se primjetiti zanimljiva ali i logična poslovna strategija od Walt Disney Company; na tržištima gdje Disney Channel već postoji, Jetix će postati (ili je već postao) Disney XD, a na tržištima gdje nema Disney Channela, Jetix postaje upravo Disney Channel. Primjerice, takva transformacija će se do kraja ove godine dogoditi u Belgiji, Nizozemskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj (a vrlo vjerovatno i u Moldaviji) dok će primjerice u Njemačkoj, Austriji, Španjolskoj i Portugalu Jetix postati Disney XD. Sada se već vjerovatno pitate; dobro, u čemu je onda kvaka, zašto kod nas Jetix postaje Disney XD, a ne Disney Channel - pa ni kod nas nema Disney Channela? Čitajte dalje...

  [​IMG]

  Naime, iako Disney Channel do sada niti jednom nije službeno najavio širenje na zemlje bivše Jugoslavije, pronašli smo jednu zanimljivu informaciju, a koja se tiče emitiranja Disney Channela diljem svijeta. Tamo se navodi sljedeća rečenica; "Disney will start broadcasting its shows from May 1st, 2010 on the channels broadcast on Max TV (Croatia) and Extra TV (Montenegro)" što u prijevodu može značiti da će Disney započeti sa emitiranjem svojeg programa od 1. svibnja 2010 godine u okviru Hrvatskog MAXtv-a i Crnogorskog Extra TV. Ta rečenica se može shvatiti i na još jedan način; Disney će započeti sa emitiranjem svojih programa od 1. svibnja 2009. na kanalima koji emitiraju u sklopu MAXtv-a i Extra TV-a, a što bi trebalo predstavljati programske blokove Disney Channela koji bi emitirali na postojećim kanalima (npr. na postojećim zemaljskim kanalima). U ovom trenutku teško je reći što bi od toga trebala biti prava istina jer konkretnih i točnih informacija iz Disney-a o tome zasad još uvijek nema pa možda na kraju od svega ovoga ne bude apsolutno ništa.
  Ipak, na istim se stranicama navode točne informacije o startu Disney Channela na ostalim tržištima kao npr. u Češkoj i Slovačkoj ili Belgiji i Nizozemskoj što bi trebalo značiti da barataju sa manje više ispravnim podacima. Start Disney Channela sredinom 2010. godine kod nas objasnio bi razlog zbog kojeg Jetix ovdje postaje Disney XD, a ne Disney Channel kao i na ostalim tržištima gdje nema Disney Channela. Ali (uvijek ima taj ali) nerealno je očekivati da bi Disney krenuo sa radom samo u Hrvatskoj i Crnoj Gori već je logičnije očekivati nekakvu regionalnu verziju kao što je to slučaj kod Skandinavije.

  [​IMG]

  Dostupnost Disney Channela po Europi; zelena boja - dostupan, narančasta boja - kreće do kraja godine.
  Kako bilo - za početak ćemo se zadovoljiti sa Disney XD koji bi kod nas u lokaliziranom obliku trebao krenuti već ove jeseni.
  Disney Channel je trenutno prisutan u Velikoj Britaniji i Irskoj, Portugalu, Španjolskoj, Belgiji (Francuska verzija), Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Poljskoj, u Skandinavskim zemljama i Poljskoj. Do kraja ove godine proširit će se i na Nizozemsku i Belgiju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Bugarsku i Rumunjsku.


  pozdrav
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.