Digital Eliteboard

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwert bleiben

Detalii despre noul CAM 4K tivùsat

josef.13

Moderator
Teammitglied
Mitglied seit
1. Juli 2009
Beiträge
20.766
Erhaltene Reaktionen
23.450
Eurosat, în cooperare cu Rai și TivúSat, a oferit mai multe detalii despre noul CAM 4K tivùsat. Acest CAM este produs de SmarDTV , personalizat și distribuit de Digiquest, TELE System, Humax și Zap. Nu este o simplă actualizare a precedentului CAM HD, ci este un echipament total nou, inovator și avansat tehnologic.

CAM-4K-tivu%CC%80sat-Ultra-HD+2.jpg

Noul CAM este diferit de tipurile mai vechi, mai ales prin faptul că este un CAM 1.4 (modulele de acces condiționat mai vechi ale TivuSat sunt versiunea 1.3). Deși noul CAM este compatibil cu televizoarele CI + 1.3, televizorul nu va suporta noul sistem de securitate îmbunătățit pentru protecție la copiere (ECP), folosit în special pentru conținutul Ultra HD (mai ales pentru filme).

Prin urmare, noul CAM poate fi exploatat la potențialul său maxim numai pe televizoarele compatibile CI + 1.4 sau certificate de tivùsat (care au fost etichetate ca fiind compatibile „LaTivu4K”). În ceea ce privește televizoarele certificate în prezent „LaTivu4K”, acestea sunt produse noi de la Panasonic, dar care nu sunt ieftine, avertizează Eurosat. Însă din anul 2020 vor fi lansate multe alte produse cu această etichetă, subliniază TivúSat.

Va folosi Rai 4K în viitor această codificare specifică? Rai a răspuns că securitatea ECP se va aplica numai pentru anumite programe în Ultra HD de pe Rai 4K și mai târziu de pe Rai 8K. În practică, se pare că telespectatorii care nu vor utiliza noul CAM CI + 1.4 și un televizor compatibil nu vor putea viziona unele programe în 4K și 8K, dar alte canale (SD și HD) nu vor fi afectate.

Radiodifuzorul Rai este conștient de dificultățile pe care le aduce această schimbare, dar pe care o consideră necesară pentru difuzarea programelor în rezoluție UHD. Rai justifică decizia, precizând că a ales acest nou tip de securitate deoarece este o cerință explicită a marilor distribuitori multinaționali de conținut. Dacă TivúSat nu ar migra la acest nou tip de securitate, telespectatorii ar fi lipsiți mult conținut 4K de mare interes, precum filmele sau serialele.

Noua interfață CI + 1.4 poate fi actualizată de la distanță pe televizoarele conectate la Internet și oferă mult mai multe funcții și servicii decât CI + 1.3. Noul CAM 4K TivuSat va oferi telespectatorilor acces nelimitat la toate serviciile și canalele TivuSat, inclusiv la toate viitoarele canale și servicii TivuSat. Telespectatorii ce vor utiliza acest nou CAM vor fi siguri că vor vedea toate programele din grila Tivusat, de la HD la 8K, în următorii ani.

De menționat este faptul că, datorită noului CAM 4K și a noii codificări Merlin de la Nagra, telespectatorii vor putea vedea orice conținut fără restricții, inclusiv 4K, ceea ce nu este posibil în cazul CAM-urilor mai vechi, din cauză că vechile smartcarduri (alb / albastru, auriu, multicolor etc) nu sunt capabile să decodeze fluxurile criptate exclusiv în Nagravision Merlin.

CAM-4K-tivu%CC%80sat-Ultra-HD.jpg

Doar noul smartcard „negru”, inclus în ambalajul noului CAM-ului 4K, poate decoda aceste servicii. În mod similar, smartcardul „negru” nu poate fi asociat cu CAM-uri vechi sau introdus în decodoare tivùsat (care acceptă doar Nagravision Tiger). Versiunea Merlin a sistemului de protecție acceptă, de asemenea, funcția de asociere (împerechere) univocă între CAM și card.

Noul CAM 4K împreună cu smartcard-ul „negru” vor permite decodarea oricărui canal tivùsat (SD, HD și Ultra HD, actual și viitor), atât pentru vizionare, cât și pentru înregistrare, deoarece, începând cu 5 noiembrie, toate canalele criptate ale tivùsat folosesc atât versiunile Merlin, cât și Tiger ale Nagravision.

Cu toate acestea, înregistrarea necesită o versiune de firmware a CAM 4K după 35.00.50.00.02.02, deja instalată în exemplarele care sunt puse în vânzare de la sfârșitul lunii noiembrie și disponibilă prin OTA pentru cele anterioare. În plus, înregistrarea trebuie să fie suportată de televizor sau receptor, dar și permisă atât de către radiodifuzor, cât și de producătorul de conținut pentru acel canal / program și reprodusă exclusiv cu același dispozitiv (fără export).

Înregistrarea canalelor tivùsat criptate va trebui să fie activată și pe vechile CAM-uri HD, încă disponibile în magazine până la epuizarea stocurilor, printr-o actualizare de firmware instalată prin OTA.

De asemenea, Rai transmite telespectatorilor că, deși noul CAM CI + 1.4 este mai scump decât modelele mai vechi (noul CAM costă aproximativ 115 euro), le oferă telespectatorilor acces la conținut cu adevărat exclusiv în 4K și mai târziu în 8K.

Odată cu introducerea acestei noi tehnologii, Rai promite că va putea transmite cel mai recent conținut în 4K. În prezent este vorba despre cumpărarea a peste 100 de filme și seriale în 4K HDR, dar și despre drepturile sportive. Eurosat adaugă că schimbarea este importantă nu doar pentru public, ci și pentru Rai, care a trebuit să modifice într-un mod costisitor tehnica de difuzare. Portalul online subliniază că Rai este singura instituție publică care a avut curajul să testeze emisii 4K cu zece ani în avans față de majoritatea celorlalte țări.

TivuSat adaugă că, pe lângă canalele Rai 4K sau 4KUniverse existente, telespectatorii vor putea viziona în curând alte două noi canale 4K, care vor fi disponibile doar cu noul CAM CI + 1.4.

Sursa: hdsatelit
 
Oben