AW: Cs+dbox2
Eto ovde svaki dan naucis po nesto.Pusti mi na PN koliko bi kostalo godisnje.A posto sam danas pitao ta Abo karta i onako ne radi sa DBOX 2 samo sa Dream da li onda moze dream box 500s da deli kartu ili i kod njega mora neto da se dogradjuje.Hvala jos jednom.
Dreambox DM500 za razliku od DBOX2 moze da cita i djeli kartu sa internim cardreaderom. Samo nisam siguran da li bas svaka karta radi u njemu i ako, onda koji je emu potreban. Ali, ako je tebi receno da radi, onda ce vjerovatno biti tako.
Premiere i Arena naprimjer rade bez problema, iako je jedno Nagra a druga Cryptoworks. Medjutim ubjedjen sam, da vecina, pa i ta XXX-Karta radi u njemu, jer je softwerski mnogo toga moguce kod dreamboxa.
Taj DM500 je bas super receiver sto se tice cardsharinga. Mali je, ima jak prozessor, dugo ga ima pa mu je i softwer stabilan, a i nije ni skup,...kad vidim da neki hoce za stari dbox i do 100€.
Ako vec mora da bude Dm500 onda najbolje jos da bude plus-varijanta
(DM500+) jer ima nekoliko prednosti za razliku od starijeg modela.
pozdrav
P.S: DM500 se vise ne proizvodi i velika je vjerovatnoca, ako ga negdje kupis kao NOVOG da ces naletiti na Clone. Medjutim, citao sam da se i ovi clonovi ne razlikuju nista od originala sto se tice kvaliteta. Samo, ako se vec kupuje clone, onda nije fer da se placa cjena originalnog. Cjena originala je nekih 150€-200€, a cjena clona oko 120€.
Vrlo vazno: Na clonove nesmijes da stavljas isti software kao i na originale, inace ga pokvari
ardon: