Atlantic Bird 4 uskoro kao Eurobird 16

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von murati, 19. Mai 2009.

 1. murati
  Offline

  murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  27. März 2008
  Beiträge:
  7.712
  Zustimmungen:
  4.374
  Punkte für Erfolge:
  113
  Beruf:
  Reitten
  Ort:
  Digital-Eliteboard
  Atlantic Bird 4 sve bliži poziciji 16st istočno!


  Eutelsatov satelit Atlantic Bird 4 sve je bliže svojem cilju - orbitalnoj poziciji 16° istočno gdje će se smjestiti uz postojeći stari Eutelsat W2 koji je pri kraju svojeg životnog vijeka. Atlantic Bird 4 na put prema 16° istočno krenuo je sa pozicije 7° zapadno gdje je služio potrebama brzo rastućeg tržišta Bliskog istoka odnosno kao nužna pomoć satelitima Nilesat 101 i Nilesat 102 čiji su transponderi ionako krcati sa brojnim kodiranim i nekodiranim kanalima arapskog svijeta.
  Put prema 16° istočno traje već neko vrijeme s obzirom da se Atlantic Bird 4 dnevno pomiče za samo 0.7° stupnjeva prema istoku. Nije teško teško izračunati da mu do destinacije treba gotovo mjesec dana.
  [​IMG]Podsjetimo da je Atlantic Bird 4 u stvari bivši satelit Hot Bird 4 koji je godinama bio smješten na poziciji 13° istočno, a lansiran je početkom 1998 godine (nekoliko mjeseci prije Eutelsata W2!) pa stoga ni on nije pretjerano "mlađahan" da bi unio dugoročnu sigurnost i stabilnost na poziciju 16° istočno. On će vjerovatno poslužiti sve do dolaska Eutelsata W3B, a koji bi trebao biti lansiran sredinom iduće godine. Osim što će donijeti prijeko potreban transponderski kapacitet za ionako krcati W2, AB4 će sa sobom donijeti i minimalnu garanciju da će u slučaju havarije nekih transpondera koji su trenutno smješteni na Eutelsatu W2, oni moći preseliti na drugi satelit.
  Nakon što stigne na 16° istočno, Atlantic Bird 4 će promijeniti ime u Eurobird 16 i donijeti toliko željeni slobodan transponderski kapacitet digitalnim platformama kao što su Total TV, ITV Partner i STN.
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.