Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Al Jazeera Balkans započela s testnim emitiranjem

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Borko23, 2. Juli 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Al Jazeera Balkans započela s testnim emitiranjem

  [​IMG]
  Al Jazeera Balkan započela je s testnim emitiranjem programa. Promotivni program dugo najavljivanog kanala već je moguće pratiti unutar većine kablovskih operatera u BiH.

  U testnoj fazi gledaoci imaju priliku da na svojim ekranima gledaju kako promotivne priloge, tako i povremena uključivanja u Al Jazeerin program na engleskom jeziku.

  Prisjetimo se da je start televizije Al Jazeera Balkan odgađan već više puta, ali ovaj put se to ipak neće desiti. Zvaničan start kanal najvljen je za septembar ove godine do kada bi se trebala završiti sva testiranja i tehničke i druge pripreme za realizaciju pune programske sheme.

  Al Jazeera je prvi veliki međunarodni informativni televizijski kanal koji je odlučio pokrenuti inačicu za Balkan na nekom od jezika iz zemalja bivše Jugoslavije pa je stoga za očekivati da će nakon što on krene sa emitiranjem ostali informativni kanali kao Euronews, BBC World, CNN International ili Sky News postupno gubiti na popularnosti kod gledatelja u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori.
  Al Jazeera Balkan će emitirati vijesti i aktualna zbivanja za gledatelje u cijeloj regiji, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

  [​IMG]

  Iz Al Jazeere navode da će njihov kanal u Bosni i Hercegovini osim putem najvećih kabelskih i ostalih digitalnih platformi također biti dostupan i zemaljskim putem, a za gledatelje u ostatku regije Al Jazeera Balkan će emitirati posredstvom satelita i u najvećim kabelskim, IPTV i DTH platformama.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.