1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von stenk, 7. November 2009.

  1. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    zdravo ljudi danas sam kupio sebi satalitsku i dreambox 800 sad zelim da ga spojim na internet ali nekako mi se neda da podesim konfiguracije dreamboxa i routera... dali ima ovde negdje napisano kako to mogu da uradim
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    sad ces da Prekljucis dream preko Netztwerkkabla sa ruterom,onda ces da izklucis Dm800 iz struje,cekas 20 sekundi i onda ces da drzis Power tastu na samom dremu i da ukljucis u struju,drzi sve tu Tastu dok ti se ne pojavi na displeju stop i jedna IP....ides onda u preko Browers i savim gore u Leisti ces da upises tu IP i pretisni enter na tastaturi...otvori ce se jedan Prozor gdje ces da uzmes Soft koji si skinuo,vidi dole...njega ces prija toga da otpakujes,sa nap.. winrar programom...uzmes Soft i ides na load ili flash,nesjecam se sta je pisalo...cekas dok Load zavrsi...poslije uspjesne Instalcije izklucis DM800,i startas na novo...sada idemo na skidanje cccam sa gemini server...ides na plavo dugme od daljinskog onda na einstellungen>Adons>gemini server>camd>cccam 2.0.11 i ides na Instalation,vracas se ponovo na gemini server i ides na cam config,tu skines cccam config (cfg) isto instaliras...
    sad ides i u svoj ruter i otvaras Port za CS...to moras sam da vidis,posto neznam koji ruter imas...
    Sad ides na Dyndns.com tu ces se registrovati..dabi dobijo hostname..koji ces kasnije da upises u ruter pod Opciju gde pise dyn ili dynamisch...
    tu ces da upises svoje Podatke...

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    Zuletzt bearbeitet: 7. November 2009
    #2
  4. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    murati kad ukucam ip adresu dreamboxa u internet otvori mi se dreambox web control i uopste mi nedaje opciju da nesto instaliram preko tog web controlera?? kako jos mogu da instaliram gemini
     
    #3
  5. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    ok naso sam haha
     
    #4
  6. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    murati stigo sam sad do otvaranja porta kad odem na moj router ip pod port forwerding imam ovu sliku sta tu treba da izaberem molim te pomozi mi sliku sam stavio dole
     
    #5
  7. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    pa upises IP adresu od boxa i onda izaberes jedan port koji ces da otvoris(ja i vecina nas smo dosad otvarali port 12 000 ali zbog sigurnosti preporucujem neki drugi...sam izaberi koji hoces) a kod mene sam izabrao obadva protokola(TCP i UDP) ...koliko vidim imas mogucnost da sa jednog porta koji si otvorio proslijedis na drugi Ziel port po tvojoj zelji...to ostavljam tebi da odlucis da li ces da preusmjeris(intersantna funkcija zbog sigurnosti)...ja nazalost nemam tu funkciju
    kad sve zavrsis idi na ovu stranicu i provjeri da li je otvoren port:

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?



    nadam se da ti ovo moje objasnjenje moze pomoci
     
    #6
  8. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    kad ukucam port na onoj stranici sto si mi dao pokaze mi error ali gore mi pise ip adresa routera a ne dreamboxa zar netreba da pise ip adresa dreamboxa sa portom kojim sam izabro da bi me mogo pronac??
     
    #7
  9. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe


    Gore ti Pise tvoja IP Adresa preko koje se Otvara Port,imas ovde isto Program gdje moze da vidis dali je Port Otvoren

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    groe ti Pise tvoja IP od PCa a dole izpod ukucas Port koji hoces da otvoris,i ides na check,ako si uradio kako treba onda ti pise Success: I can see your service on IP od tvoga PCa on port (12000)naprimjer..
     
    #8
  10. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    murati ja m kod mene na routeru stavio ip adressu dreamboxa i port 11000 evo slika ali kad odem na open port check kaze mi
    Error: I could not see your service on 92.......... on port (11000)
    Reason: Connection refused
    evo i slika moji podataka na routeru...
     
    #9
  11. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    na prvi pogled sa mog gledista izgleda sve O.K. ali mozes da isprobas drugacije postavke...recimo port 11000-11001 ili protokol samo TCP i naravno sve u vezi sa firewall i blokadama da nisi tu nesto aktivirao...isprobaj vise opcija
     
    #10
  12. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    misko nerazumjem uopste kako moze da me prepozna jer mi stalno daje ip adresu mog kompa a ne dreamboxa a otvorio sam port za dreambox... sad sam isporobo sve moguce opcije i opet nista dali mogu da spojim sad na moj internet router da spojim linksys router i da probam preko linksys rutera da dam port ili se to mora na internet routeru jer ovaj router od alica je malo lud nema uopste puno opcija da mozes nesto da podesis...
     
    #11
  13. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    a jesi li ti spojio router i resiver!!!
     
    #12
  14. stenk
    Offline

    stenk Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    2. November 2009
    Beiträge:
    51
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    jesam spojio sam to je sve ok vec sam i stavio cccam spojen sam na internet preko dreamboxa ali opet nista...
     
    #13
  15. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    pa probaj onda drugi ruter ako imas...to sa portom je uvijek malo skakljivo...na nekim ruterima uspijes bez problema a sa nekima moras da se zezas dok ne sredis
     
    #14
  16. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dreambox dm 800 netzwerk konfiguration?? hilfe

    evo i kod mene danas problemi sa portom,komsija kupio Dlink Dir-310 router i suvise je lepo sve krenulo,znao sam da negde mora da zakoci,i kod porta ni makac, nemozemo da otvorimo nikako,probao sam i sa onim programom sto si zakacio kolega misko,ali nista,hajde neko ko ima dlink ili ko zna kako i sta treba sa njime da se otvori port da nam pomogne,imate pivo kad se vidimo...
     
    #15

Diese Seite empfehlen