1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Dreambox 500HD "Hops"!!!

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von plavisvabo, 21. Juli 2011.

  1. plavisvabo
    Offline

    plavisvabo Freak

    Registriert:
    2. Februar 2009
    Beiträge:
    202
    Zustimmungen:
    48
    Punkte für Erfolge:
    28
    Zelio bi da znam koja sam ruka, tj. koliko imam Hops do mene!
    Bio sam god jednog tipa, i video sam da ima (kad salta Tv- kanale pise mu Hops i vrijeme). Mene sad zanima sta moram da ubacim u svoj DM500HD da bi i ja to imo! (nesto je pisalo sss.ccm Hops 2 0,44vrijem!
    Jeli znali neko vise?

    PS
    a da ovaj image koristim gemini2-500-dm500hd-20100429213237.nfi!
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. Honda-Civic
    Offline

    Honda-Civic Board Guru Supporter

    Registriert:
    13. August 2008
    Beiträge:
    1.326
    Zustimmungen:
    1.259
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    Hi
    Ako sam te dobro razumeo ti oces da ti pokazuje na tv kad prebacujes kanale da prozorcic sa ecm-time i koji hops dobijes??!!
    Onda moras ovo aktivirat sto je na slici!A ako oces sve da kontroliras koji ti je hops i lokalne karte sta dobijes od drugih to ti sve stoji opet u INFO PHP
    pozz
     
    #2
    Borko23 und plavisvabo gefällt das.
  4. plavisvabo
    Offline

    plavisvabo Freak

    Registriert:
    2. Februar 2009
    Beiträge:
    202
    Zustimmungen:
    48
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    Jedno velko hvala, ehhh jos nseto kako sat da nastimam! (uvijek mi je vrijeme pogresno)!
     
    #3
  5. Honda-Civic
    Offline

    Honda-Civic Board Guru Supporter

    Registriert:
    13. August 2008
    Beiträge:
    1.326
    Zustimmungen:
    1.259
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    pa samo pomeris kazaljke na pravo vreme: _lol: ne zezam se haha
    prebaci kanal na ZDF i nakon izkljuci box ides na menu ( ausschalten / onda izvuci Stecker iz struje / onda cekaj 2 Min..i onda opet upali!!
     
    #4
    plavisvabo gefällt das.
  6. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    prebacis naprimjer na ZDF ili ARD onda ugasis box skroz. onda ga kratko istekas iz struje i odma ponovo ustekas i trebalo bi ti onda pasat vrijeme.:ja
     
    #5
    plavisvabo gefällt das.
  7. Honda-Civic
    Offline

    Honda-Civic Board Guru Supporter

    Registriert:
    13. August 2008
    Beiträge:
    1.326
    Zustimmungen:
    1.259
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    hehhe na istom smo al ja sam brzi bio hehehe:emoticon-0157-sun:
     
    Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: 21. Juli 2011
    #6
  8. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    komplikujete dosta sa tim zdf-om i pali gasi!jednostevno telnetom ukucati datum i tacno vreme,potvrditi i gotovo!

    date 072121162011

    21.07.2011 21:16
     
    #7
    plavisvabo gefällt das.
  9. plavisvabo
    Offline

    plavisvabo Freak

    Registriert:
    2. Februar 2009
    Beiträge:
    202
    Zustimmungen:
    48
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!



    hmmmmmm nisam svatio kako mislis telnetom, mores malo objasniti?
     
    Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: 21. Juli 2011
    #8
  10. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    ajd i ja da se uklucim malo.

    imas ovaj plugin gp2 dvb. tu mozes sam ili preko ntp server da aktualiziras vreme. ako nemozes preko bp da skines to evo ti dowloadlink

    [DOWN]

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    [/DOWN]

    evo jedan screenshot kako izgleda kod mene

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #9
    plavisvabo und Borko23 gefällt das.
  11. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dreambox 500HD "Hops"!!!

    ovako je mislio
    ako koristis XP onda se to ovako radi, sa Vista ili Windows 7 neznam kako ide jer nemam nijedan od ta dva sistema. dakle ovako!!!!

    kao prvo: ides na Start pa onda na Ausführen...
    [​IMG]

    kao drugo: u prozoru koji se otvori kucas "telnet pa onda IP adresu od tvoga Dreambox-a, u mom slucaju 10.0.0.1
    [​IMG]

    kao trece: otvara ti se drugi prozorcic u kojem se sad logujes direktno u sistem tvoga recivera, username je normalno "root" ako nisi nista promjenio i pasword je normalno "dreambox" ako nisi nista mjenjao
    [​IMG]

    i kao cetvrto: kucas onda onako kako je paradox_ pisao naravno sa ispravnim vremenom i onda "Enter" i to bi bilo to
    [​IMG]

    nadam se da sam ti pomogao:emoticon-0157-sun:

    POZDRAV!!!!!
     
    #10
    plavisvabo und Borko23 gefällt das.

Diese Seite empfehlen