1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Digi TV u db600?

Dieses Thema im Forum "Digi TV" wurde erstellt von lafomamone2, 7. März 2010.

  1. lafomamone2
    Offline

    lafomamone2 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    13. Januar 2010
    Beiträge:
    35
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Messtechniker
    Ort:
    Linz
    Posto kako moderator Beastmaster kaze, da digi tv krajem aprila prelazi na novi sistem kodiranja,
    interesuje me dali ce se digi tv kljucevi i dalje moc skidat sa TechsatKeyDownloader-om?
    Ili i to sa krajem aprlila prelazi u proslost?
    I ako je sve to istina, onda bi ja sebi legalno kupio digi tv abo kartu, ali neznam dali bi ta karta funkcionirala u mom db600?

    U naprijed hvala
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. ismethoro
    Offline

    ismethoro Ist oft hier

    Registriert:
    29. September 2008
    Beiträge:
    167
    Zustimmungen:
    85
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Digi TV u db600?

    Nema vise skidanja kljuceva nakon izmjene kartica u Digi Tv paketu.
    Isto kao sto su i spanci i poljaci i svabe presli na novi sistem pa i dalje ostalo sve crno nakon izmjene.
    A karticu nemozes koristiti tek onako u drugom resiveru jer su Digi TV Resiver i Kartica vezani i morao bi ti netko iscitati BK RSA KEY iz onog seta koji bi dobio recimo pa da ga uneses u DM da bi ti proradilo .

    Pozz
     
    #2
    lafomamone2 gefällt das.
  4. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Digi TV u db600?

    zasada jos nema resenja za taj problem osim ovog poljaka koji sigurno ima nekoga u nagri i taj mu pokazao kako se to radi pa sada covek zaradjuje stime!evo ti ovde ima link sto vodi ka njemu!uzima 60 € za to + postarina!

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?



    ako se odlucis za tu investiciju karta ce ti raditi u dreamboxu sa kombinacijom oscam/cccam!u oskam server ces ubaciti ovakav konfig!

    [reader]
    label = DigiTV
    protocol = internal
    detect = CD
    device = /dev/sci0
    group = 1
    emmcache = 1,3,2
    mhz = 368
    ReconnectTimeout = 20
    DisableServerFilter = 1
    n3_boxkey = xxx ->tvoj box key od resivera
    n3_rsakey = xxxx -> tvoj rsa key od resivera

    u oscam,conf ovako

    [global]
    Nice = -1
    LogFile = stdout
    MaxLogSize = 102400
    Sleep = 0
    FallbackTimeout = 2
    ClientTimeout = 5
    ClientMaxIdle = 120
    CacheDelay = 150
    WaitForCards = 1
    PreferLocalCards = 1

    [newcamd]
    key = 0102030405060708091011121314
    port = 15000@1802:002111,002101,000000


    oscam.user ovo

    [account]
    user = dummy
    pwd = dummy
    group = 1
    uniq = 0
    caid = 1802

    u cccam.cfg onda n liniju stavis

    N: localhost 15000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

    ove fajlove,oscam.server,oscam.user i oscam.conf stavljas u var/tuxbox/config,oscam binarni ide u var/bin-->755 atributi!startup skripta oscam_cccam.sh kopira se u /var/script-->755,ovo je samo za gemini skripta!
     
    #3
    lafomamone2 gefällt das.
  5. lafomamone2
    Offline

    lafomamone2 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    13. Januar 2010
    Beiträge:
    35
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Messtechniker
    Ort:
    Linz
    AW: Digi TV u db600?

    Prvo da se zahvalim Pardoxu i ismethori za brze odgovore (button "Danke" sam vec pritisko).:emoticon-0148-yes:

    Postoji li onda ikakva druga opcija CS-a digi tv karti (bez da se kontaktira ovoj poljak)?
    Dali se moze sharenit sa orginalnim digi tv reciverima?
     
    #4
  6. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Digi TV u db600?

    za sada nepostoji nijedna opcija,osim da da putem cs-a dobijas od nekog digi tv,sa originalnim boxom sharanje nece ici!
     
    #5
  7. lafomamone2
    Offline

    lafomamone2 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    13. Januar 2010
    Beiträge:
    35
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Messtechniker
    Ort:
    Linz
    AW: Digi TV u db600?

    Ne kontam

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    . Kako to da nisu i svabe (sky) primjenili isti sistem kao i rumuni (digi tv). "Privezali" orginalnu kartu za orginalni reciver, pa ko voli nek izvoli.
    Ili zadnja solucija onaj tvoj poljak sa

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #6
  8. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Digi TV u db600?

    nisu se setili,svabe!a za poljaka,ako hoces,i ja imam u planu digi da se predplatim!pa mozda dobijemo popust!
     
    #7
  9. lafomamone2
    Offline

    lafomamone2 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    13. Januar 2010
    Beiträge:
    35
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Messtechniker
    Ort:
    Linz
    AW: Digi TV u db600?

    Pa kad bude soweit tj. kad prestanu radit ovi "jos aktualni" kljucevi za digi tv, mozemo se cut preko PN-a radi popusta kod poljaka. Vrlo rado.

    Pozdrav
    lafomamone2
     
    #8

Diese Seite empfehlen