1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

azbox elite dhPo

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von harly48, 3. Oktober 2013.

  1. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    Pozdrav
    Dobio sam od prijatelja azbox elite hd ,ali nece da starta samo pise booting.
    Pokusao sam ga preko usb oziviti ali nista samo booting,nema ip adrese.
    Pa me zanima da li netko ima iskustva novi image staviti da ga ozivim .

    :help:harly48
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: azbox elite dhPo

    zdravo...

    neznam kakav si sa njemačkim.. al ovde češ nač pomoč ako pomoči ima

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #2
    sonyboys gefällt das.
  4. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    AW: azbox elite dhPo

    Lijepi pozdrav

    Hvala ti na pomoci nasao sam tamo uputstvo kako ide,moram kupiti ili napraviti 232 TTL usb kabel i onda cu pokusati oziviti box,rezultat cu javiti
     
    #3
    sonyboys gefällt das.
  5. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: azbox elite dhPo

    važi jarane... nebi bilo loše kad bi nam feedback dao ovde... možda pomogne još kome..
     
    #4
    Borko23 und sonyboys gefällt das.
  6. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    AW: azbox elite dhPo

    Pozdrav

    Nazalost nema rezultata box jos uvijek samo bootuje .
    Pokusao sam sa nekoliko uputstava ali nece .?

    O:fie:vako izgleda kad je sve gotovo


    xosPe0 serial#25dab13554be51d14fa83f161e7cdddd subid 0x70
    xenv cs2 ok
    power supply: ok
    dram0 ok (8)
    dram1 ok (9)
    zboot (0) ok
    >
    **************************************
    * SMP863x zboot start ...
    * Version: 2.4.0-2.8.0.1
    * Started at 0x91000000.
    * Configurations (chip revision: 6):
    * Use 8KB DRAM as stack.
    * Support XLoad format.
    * Enabled BIST mode.
    * Enabled memory test mode.
    * Use internal memory for stage0/1.
    **************************************
    Boot from flash (0x48000000) mapped to 0x8c000000.
    Found XENV block at 0x8c000000.
    CPU clock frequency: 300.37MHz.
    System clock frequency: 200.25MHz.
    DRAM0 dunit_cfg/delay0_ctrl (0xf34111ba/0x000b8888).
    DRAM1 dunit_cfg/delay0_ctrl (0xf34111ba/0x000a8887).
    Using UART port 0 as console.
    Board ID.: "852-E2"
    Chip Revision: 0x8634:0x86 .. Matched.
    Setting up H/W from XENV block at 0x8c000000.
    Setting <SYSCLK avclk_mux> to 0x00000000.
    Setting <SYSCLK hostclk_mux> to 0x00000100.
    Setting <IRQ rise edge trigger lo> to 0xff28ca00.
    Setting <IRQ fall edge trigger lo> to 0x0000c000.
    Setting <IRQ rise edge trigger hi> to 0x0000009f.
    Setting <IRQ fall edge trigger hi> to 0x00000000.
    Setting <IRQ GPIO map> to 0x20090820.
    Setting <PB default timing> to 0x10101010.
    Setting <PB timing0> to 0x10101010.
    Setting <PB Use timing0> to 0x000003f4.
    Setting <PB timing1> to 0x00110101.
    Setting <PB Use timing1> to 0x000003f3.
    Setting <PB timing2> to 0x105f1010.
    Setting <PB Use timing2> to 0x000003f8.
    PB cs config: 0x000e0040 (use 0x000e0040)
    Enabled Devices: 0x00021ace
    BM/IDE PCIHost Ethernet I2CM I2CS USB PCIDev2 PCIDev3 SCARD
    MAC: 00:02:14:18:85:7e
    PCI IRQ routing:
    IDSEL 2: INTA(#14) INTB(#14) INTC(#14) INTD(#14)
    IDSEL 3: INTA(#15) INTB(#15) INTC(#15) INTD(#15)
    Smartcard pin assignments:
    OFF pin = 0
    5V pin = 1
    CMD pin = 2
    Setting up Clean Divider 2 to 96000000Hz.
    Setting up Clean Divider 4 to 33333333Hz.
    Setting up Clean Divider 5 to 25000000Hz.
    Setting up Clean Divider 6 to 20000000Hz.
    Setting up Clean Divider 7 to 20000000Hz.
    GPIO dir/data = 0x76000038/0x76000000
    UART0 GPIO mode/dir/data = 0x6e/0x00/0x00
    UART1 GPIO mode/dir/data = 0x6e/0x00/0x00
    XENV block processing completed.
    Found existing memcfg: DRAM0(0x08000000), DRAM1(0x08000000)
    Heap/Temp/Temp1/Dest start at 0x14000000/0x16000000/0x15000000/0x12000000.
    Default boot index: 0
    Scanning ROMFS image at 0x8c040000 (0x48040000) .. Found.
    ROMFS found at 0x8c040000, Volume name = YAMON_XRPC
    Found 1 file(s) to be processed in ROMFS.
    Processing xrpc_xload_yamon_ES4_prod.bin (start: 0x8c040090, size: 0x0002fe84)
    Checking zboot file signature .. Not found.
    Trying xrpc_xload format .. OK
    Checking zboot file signature at 0x13000000 .. OK
    Decompressing to 0x91200000 .. OK (453328/0x6ead0).
    Load time total 173/255 msec.
    Execute final at 0x91200000 ..



    **********************************
    * YAMON ROM Monitor
    * Revision 02.06-SIGMADESIGNS-01-2.8.0.1
    **********************************
    Memory: code: 0x11000000-0x11040000, 0x11200000-0x11204000
    reserved data: 0x11240000-0x12440000, PCI memory: 0x12440000-0x12840000
    Environment variable 'start' exists. After 1 seconds
    it will be interpreted as a YAMON command and executed.
    Press Ctrl-C (or do BREAK) to bypass this.

    YAMON> setenv bootserver 192.168.2.101
    Updating XENV block at 0x48000000.
    .
    XENV verification OK.
    YAMON> setenv gateway 192.168.2.1
    Updating XENV block at 0x48000000.
    .
    XENV verification OK.
    YAMON> setenv ipaddr 192.168.2.108
    Updating XENV block at 0x48000000.
    .
    XENV verification OK.
    YAMON> setenv subnetmask 255.255.255.0
    Updating XENV block at 0x48000000.
    .
    XENV verification OK.
    YAMON> net init
    Ethernet driver for EM86XX (v1.0)
    (MAC 00:02:14:18:85:7e, tx_desc/rx_desc = 16/32)

    em86xx_eth::eek:pen(em86xx_eth) - Full-duplex mode
    em86xx_eth::eek:pen(em86xx_eth) - 100 Mbit/s
    em86xx_eth ethernet start
    ipaddr: 192.168.2.108
    subnetmask: 255.255.255.0
    gateway: 192.168.2.1
    YAMON> net up
    em86xx_eth ethernet start
    YAMON> load -b tftp://192.168.2.101/kernel 0xb0100000
    About to load tftp://192.168.2.101/kernel
    Press Ctrl-C to break

    Error : TFTP READ-REQ timeout ERROR
    Hint : Check TFTP-server is up and running, or try command "net down"/"net up"
    YAMON> net up
    em86xx_eth ethernet start
    YAMON> pflash write -f 0x80000 0xb0100000 0x680000
    0x00080000 - 0x006fffff will be erased
    0x00080000 - 0x006fffff will be written
    Erasing :
    ........................................................................................................
    Writing :
    .................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
    Verifying (RAM 0xb0100000, size 0x680000) : OK.
    YAMON> setxenv y.start "xrpc 0xac080090; load zbf 0xb3000000; go"
    Original value: "xrpc 0xac080090; load zbf 0xb3000000; go", New value: "xrpc 0xac080090; load zbf 0xb3000000; go"
    Updating XENV block at 0x48000000.
    .
    XENV verification OK.
    YAMON>

    harly 48
     
    #5
  7. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.373
    Zustimmungen:
    1.163
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: azbox elite dhPo

    Zaboravi AZBOX i uzmi sebi nesto od Dreamboxa i neces imati vise tih Problema.
     
    #6
  8. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    AW: azbox elite dhPo

    Naravno da imam db,azbox od kolege.
     
    #7
  9. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: azbox elite dhPo

    kako izgleda tu samo jos pomaze jtag..neznam kakv si stime..izgleda da mu je bootloader rikno..
    mozda ga mozes preko toga ozivit...
     
    #8
  10. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    AW: azbox elite dhPo

    Pozdrav

    Problem je rijesen greska je bila u lan kablu i ip adresi koju sam dodjeljujes box-u.

    Hvala svima na pomoci.

    harly48
     
    #9
  11. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: azbox elite dhPo

    Kako si ti gore opisao da nece da bootuje??pa sta ima boot sa lan kablom??
     
    #10
    ismethoro gefällt das.
  12. ismethoro
    Offline

    ismethoro Ist oft hier

    Registriert:
    29. September 2008
    Beiträge:
    167
    Zustimmungen:
    85
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: azbox elite dhPo

    Ima pajdo jer update na Azbox ide jedino ako ga stavis u "rescue mode" sa IP adresom od rutera kako bi mogao dici update.
    Upalis ga nazad na salteru i stisnes vol + dugme i ak oje lan kabel spojen resiver dobije IP adresu za update sa AZUP.

    Onda se AZUP (update loader za AZbox) konektuje na resiver i provjeri loader i koji je model i onda preko njega ubacis imidz.

    Poz :)
     
    #11
    murati gefällt das.
  13. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: azbox elite dhPo

    e Hvala ti na Informacijama moj Ismete :) nepoznajem taj Resiver..ali sam naucio nesto vise..
    i ti bi se mogao malo cesce ovde da svratis.. :)
     
    #12
  14. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.373
    Zustimmungen:
    1.163
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: azbox elite dhPo

    To isto sam i ja mislio da ga pitam,lan sa Bootloaderom nema nikakve veze
     
    #13
  15. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    AW: azbox elite dhPo

    Pozdrav

    Box je samo botoovo jer je kolega htio staviti enigmu.
    Ja sam ga pokusao oziviti ali nesto nije bilo u redu sa lan kablom i nije mogao da pronadje tftp (jer nema ip adrese) i da instalira kernel .
    Nakon zamjene kabla i promjene ip adrese box-a(koju sam dodjeljujes) uspio sam instalirati kernel a onda enigmu i box radi kao i prije.
    Nije bila velika greska ali je treba naci.
    harly48
     
    #14
    narog_n, sonyboys und murati gefällt das.
  16. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: azbox elite dhPo

    ti fenomeni kad Box samo Bootuje naj vise se odnosi na pogresni ubaceni soft..
    u tim slucajevima naj vise pomaze jtag flashovanje...
    ali eto nesto smo naucili i o azbox :)
     
    #15
    sonyboys gefällt das.

Diese Seite empfehlen