Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Atlantic Bird 4 uskoro kao Eurobird 16

murati

Best Member
Boardveteran
Registriert
27. März 2008
Beiträge
7.555
Reaktionspunkte
4.320
Punkte
383
Ort
Digital-Eliteboard
Atlantic Bird 4 sve bliži poziciji 16st istočno!


Eutelsatov satelit Atlantic Bird 4 sve je bliže svojem cilju - orbitalnoj poziciji 16° istočno gdje će se smjestiti uz postojeći stari Eutelsat W2 koji je pri kraju svojeg životnog vijeka. Atlantic Bird 4 na put prema 16° istočno krenuo je sa pozicije 7° zapadno gdje je služio potrebama brzo rastućeg tržišta Bliskog istoka odnosno kao nužna pomoć satelitima Nilesat 101 i Nilesat 102 čiji su transponderi ionako krcati sa brojnim kodiranim i nekodiranim kanalima arapskog svijeta.
Put prema 16° istočno traje već neko vrijeme s obzirom da se Atlantic Bird 4 dnevno pomiče za samo 0.7° stupnjeva prema istoku. Nije teško teško izračunati da mu do destinacije treba gotovo mjesec dana.
IMG RemovedPodsjetimo da je Atlantic Bird 4 u stvari bivši satelit Hot Bird 4 koji je godinama bio smješten na poziciji 13° istočno, a lansiran je početkom 1998 godine (nekoliko mjeseci prije Eutelsata W2!) pa stoga ni on nije pretjerano "mlađahan" da bi unio dugoročnu sigurnost i stabilnost na poziciju 16° istočno. On će vjerovatno poslužiti sve do dolaska Eutelsata W3B, a koji bi trebao biti lansiran sredinom iduće godine. Osim što će donijeti prijeko potreban transponderski kapacitet za ionako krcati W2, AB4 će sa sobom donijeti i minimalnu garanciju da će u slučaju havarije nekih transpondera koji su trenutno smješteni na Eutelsatu W2, oni moći preseliti na drugi satelit.
Nakon što stigne na 16° istočno, Atlantic Bird 4 će promijeniti ime u Eurobird 16 i donijeti toliko željeni slobodan transponderski kapacitet digitalnim platformama kao što su Total TV, ITV Partner i STN.
 
Zurück
Oben