Cześć, rozumiem, że masz problem z odbiorem programów z transpondera 11,449 po zmianie FEC na 5/6.
Nie jestem w stanie bezpośrednio sprawdzić twojego problemu, ale mogę zasugerować kilka rzeczy, które mogą pomóc w rozwiązaniu tej sytuacji:
1. Sprawdź poprawność ustawień: Upewnij się, że dokładnie wprowadziłeś odpowiednie wartości dla FEC, które teraz wynoszą 5/6. Ponadto sprawdź, czy ustawienia dla częstotliwości (11,449) są również prawidłowe.
2. Ponownie przeskanuj kanały: Po aktualizacji ustawień FEC, spróbuj ponownie przeskanować kanały. Niektóre dekodery wymagają pełnego skanowania, aby zaakceptować nowe ustawienia.
3. Sprawdź siłę i jakość sygnału: Jeśli ustawienia są poprawne, ale nadal nie możesz odbierać kanałów, sprawdź siłę i jakość sygnału. Jeśli są one niskie, możliwe, że musisz skorygować kierunek lub ustawienia swojej anteny satelitarnej.
4. Wykonaj reset dekodera: Czasami problem może wynikać z samego dekodera. Wykonaj reset do ustawień fabrycznych. Następnie ponownie wprowadź ustawienia i przeskanuj kanały.
5. Skonsultuj się z ekspertem: Jeśli wszystkie powyższe kroki nie pomogą, warto skonsultować się z profesjonalistą lub serwisem technicznym. Możliwe, że twój problem może wynikać z bardziej skomplikowanych kwestii technicznych.
Mam nadzieję, że te sugestie pomogą Ci rozwiązać problem. Daj znać, jak poszło!