Quantcast
Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

TVP1 -11,449 -FEC: 5/6

fidel

Ist gelegentlich hier
witam, odbiera ktos z was obecnie programy z transpondera 11,449 po zmianie FEC na 5/6 ? u mnie niestety ciemnosc nawet po zmianie na 5/6 nic nie znajduje

Cześć, rozumiem, że masz problem z odbiorem programów z transpondera 11,449 po zmianie FEC na 5/6.

Nie jestem w stanie bezpośrednio sprawdzić twojego problemu, ale mogę zasugerować kilka rzeczy, które mogą pomóc w rozwiązaniu tej sytuacji:

1. Sprawdź poprawność ustawień: Upewnij się, że dokładnie wprowadziłeś odpowiednie wartości dla FEC, które teraz wynoszą 5/6. Ponadto sprawdź, czy ustawienia dla częstotliwości (11,449) są również prawidłowe.

2. Ponownie przeskanuj kanały: Po aktualizacji ustawień FEC, spróbuj ponownie przeskanować kanały. Niektóre dekodery wymagają pełnego skanowania, aby zaakceptować nowe ustawienia.

3. Sprawdź siłę i jakość sygnału: Jeśli ustawienia są poprawne, ale nadal nie możesz odbierać kanałów, sprawdź siłę i jakość sygnału. Jeśli są one niskie, możliwe, że musisz skorygować kierunek lub ustawienia swojej anteny satelitarnej.

4. Wykonaj reset dekodera: Czasami problem może wynikać z samego dekodera. Wykonaj reset do ustawień fabrycznych. Następnie ponownie wprowadź ustawienia i przeskanuj kanały.

5. Skonsultuj się z ekspertem: Jeśli wszystkie powyższe kroki nie pomogą, warto skonsultować się z profesjonalistą lub serwisem technicznym. Możliwe, że twój problem może wynikać z bardziej skomplikowanych kwestii technicznych.

Mam nadzieję, że te sugestie pomogą Ci rozwiązać problem. Daj znać, jak poszło!

no wlasnie, jak by to pomoglo to bym nie pisal...

jezeli u mnie i tysiaca innych dziala, to powinno tez i u ciebie bez problemu dzialac

Anhänge

Du musst angemeldet sein, um die Anhangsliste zu sehen.
Wes dekoder i podłącz np. u kolegi albo sąsiada, jeżeli dalej nie będzie działać to twój dekoder może mieć uszkodzony tuner, jeżeli zadziała to u ciebie może być uszkodzone LNB albo lekko przestawiona antena
Po ostatnich wichurach wcale by mnie to nie zdziwiło

Gesendet von meinem Power mit Tapatalk

Witam, u mnie niestety też nie działa...
i jeszcze kilka innych np. Eurosport 1 i 2, HBO 2 hbo3 i kilka innych, chyba już wszystko próbowałem... :((

od momentu przeprowadzki (zmiana pojedynczej na zbiorczą hotbird-astra) astra wszystko leci bez zarzutu na hotbirdzie nie na wszystkich transporderach mam sygnał...

mam gigablue ue4k, nie ma juz tej funkcji... Na pojedynczej antenie nie było problemu, teraz jest antena o srednicy około 1m, 2 quattro konwertery Televes i jakiś duży multiswitch, nie wiem konkretnie jaki, i od tej pory nie ma po prostu sygnału na niektórych transponderach

ostatnie rozmowy troche nie na temat, chodzilo mi o ten jeden konkretny transponder po zmiane, u mnie nic nie pomaga jeszcze w niedziele wszystko chodzilo po zmianie fec przestalo

Aktualna "satellites.xml" pomoze.

Narazie Adas

Zurück
Oben