sky de jak zablokowac

elasigi

Freak
przeszedlem na oscam i mam problem , bo nie wiem jak zablokowac , zeby klient nie dostawal sky . Jak sie to robi na oscamie dla klienta na cccam?

AW: sky de jak zablokowac

powinienes se zrobic na kazdom karte co masz service w oscamie , i jezeli chcesz zablokowac np. sky to nanciskacz w spalcie user ino na !sky , i ten klient juz sky nie dostaje , bynajmiej nie od ciebie

mozesz mu tez wypisac tylto caidy z karty ktorom chcesz dac , np. 0100,1803,1810 itd. wtedy dostanie tylko te karty , i nic wiecej

server jest na nbox i mam takie wpisy na user i gdzie mam to wpisac. chyba mi cos brakuje
[account]
user = dvbapi
pwd = dvbapi
group = 1,2,3,4,5,6,7
hostname =
cccmaxhops = 5
cccreshare = 5
cccignorereshare = 1

#[account]
#user = anxxxx
#pwd = xxxxweer
#group = 1,2,3,4,5,6,7
#hostname =
#cccmaxhops = 5
#cccreshare = 5
#cccignorereshare = 1

Zuletzt bearbeitet von einem Moderator:

dvbapi to nie jest zaden zewnetrzny klient , tylko ten recivier gdzie leci oscam

jezeli chcesz zablokowac sky to musisz wpisac do usera wszystkie caidy ktore chcesz podawac dalej , albo zrobic se service i zablokowac go , inaczej sie nie da

tak wyglada moja zakladka user, oczywiscie sa jeszcze inne klienci, nie wiem czy musi byc ten pierwszy wpis dvbapi (zaden wewnetrzny klient) wpisany w zakladka user, ale jak leci to chyba nie przeszkadzo. Ale gdzie to wpisac do usera , te caidy , bo nie mam pojecia
[account]
user = dvbapi
pwd = dvbapi
group = 1,2,3,4,5,6,7
hostname =
cccmaxhops = 5
cccreshare = 5
cccignorereshare = 1

[account]
user = anxxxx
pwd = xxxxweer
group = 1,2,3,4,5,6,7
hostname =
cccmaxhops = 5
cccreshare = 5
cccignorereshare = 1

[account]
user = anxxxx
pwd = xxxxweer
group = 1,2,3,4,5,6,7
hostname =
cccmaxhops = 5
cccreshare = 5
cccignorereshare = 1
caid = 0100,1803,0500,1830,183E

te caids to jest tylko przyklad !!! , musisz wpisac te ktore masz i chcesz dac temu klientowi

ten dvbapi zostaw tak jak jest , bo inaczej ci zgasnie wszystko w twoim recivierze

teraz nareszcie zem zrozumiol o co chodzi,

musze to dopisac bo dawca sky.de mi napisol ze 2 razy dostaja jego karta sky,de na 2 rozne IP, a mam go tylko raz wpisanym w moim serwerze , jak to jest mozliwe?

moze zes komus twoja linia podol dalej , albo ci ktos linia skopiowol ( ukrod )

jak mosz reschere na jego karta , to i tak ino roz cie powinien widziec , ale wiecej anfragow gleichzeitig

jo jest pewny ze nikomu zech lini nie dawol dalej, czyli ktos sie musiol dostac do mojego serwera, czy wymiana hasla w rueterze i serwerze wystarczy zeby cos takiego na przyszlosc zablokowac

musze to dopisac bo dawca sky.de mi napisol ze 2 razy dostaja jego karta sky,de na 2 rozne IP
to ty jezes 2x u jego zameldowany z roznymi IP?
jak tak to ci nic nie pomoze u siebie w Routerze cos zmienic
niech ten dawca sprawdzi skad ty IP pochodza

jak co to on musi DYN zmienic i ciebie ta nowa podac

ja bylem u niego zameldowany i dawca juz zmienil domene .Na razie niest ok.
Jak to jest mozliwe ze ktos wszedl w posiadanie tej lini. chyba tak jak napisal Czutok, ktos ukradl linie. sprawdzilem IP, jeden byl möj a drugi chyba z Polski bo zaczyna sie na 46 . ale to mi tak nie pomoze.

Jak to jest mozliwe ze ktos wszedl w posiadanie tej lini.
ktos sie nie bal i zaje....al :dfingers:
moze ktos sie dostal na jego serwer albo gdzies w jakims Forum podal dane przypadkowo...

ja zes cie juz zmienili to okay

Chyba ktos dostal sie na moj serwer, bo u niego by byla tylko f linia , jako dawca, ja jako biorca mialem jego c linie i mnie ja ktos po prostu podpixxxxxlil

najwazniejsze ze zostalo to szybko zauwazone , dzieki za pomoc

skoro raz sie udalo , to uda sie znowu , wiec jako pierwsze pozamykaj u siebie wszystkie porty w routeze , potem najlepiej zeby dawca ci zmienil linie , jak zmienil dyndns to jeszcze nie oznacza ze wszystko bedzie ok

Wszystkich nie moge zamknac , jeden chyba musi byc otwarty z mojej linijki, bez niego nie bedzie hulac, albo?

Für die Nutzung dieser Website sind Cookies erforderlich. Du musst diese akzeptieren, um die Website weiter nutzen zu können. Erfahre mehr…