powinienes se zrobic na kazdom karte co masz service w oscamie , i jezeli chcesz zablokowac np. sky to nanciskacz w spalcie user ino na !sky , i ten klient juz sky nie dostaje , bynajmiej nie od ciebie
mozesz mu tez wypisac tylto caidy z karty ktorom chcesz dac , np. 0100,1803,1810 itd. wtedy dostanie tylko te karty , i nic wiecej
dvbapi to nie jest zaden zewnetrzny klient , tylko ten recivier gdzie leci oscam
jezeli chcesz zablokowac sky to musisz wpisac do usera wszystkie caidy ktore chcesz podawac dalej , albo zrobic se service i zablokowac go , inaczej sie nie da
tak wyglada moja zakladka user, oczywiscie sa jeszcze inne klienci, nie wiem czy musi byc ten pierwszy wpis dvbapi (zaden wewnetrzny klient) wpisany w zakladka user, ale jak leci to chyba nie przeszkadzo. Ale gdzie to wpisac do usera , te caidy , bo nie mam pojecia
musze to dopisac bo dawca sky.de mi napisol ze 2 razy dostaja jego karta sky,de na 2 rozne IP, a mam go tylko raz wpisanym w moim serwerze , jak to jest mozliwe?
jo jest pewny ze nikomu zech lini nie dawol dalej, czyli ktos sie musiol dostac do mojego serwera, czy wymiana hasla w rueterze i serwerze wystarczy zeby cos takiego na przyszlosc zablokowac
to ty jezes 2x u jego zameldowany z roznymi IP?
jak tak to ci nic nie pomoze u siebie w Routerze cos zmienic
niech ten dawca sprawdzi skad ty IP pochodza
Sie müssen registriert sein, um Links zu sehen.
jak co to on musi DYN zmienic i ciebie ta nowa podac
ja bylem u niego zameldowany i dawca juz zmienil domene .Na razie niest ok.
Jak to jest mozliwe ze ktos wszedl w posiadanie tej lini. chyba tak jak napisal Czutok, ktos ukradl linie. sprawdzilem IP, jeden byl möj a drugi chyba z Polski bo zaczyna sie na 46 . ale to mi tak nie pomoze.
Chyba ktos dostal sie na moj serwer, bo u niego by byla tylko f linia , jako dawca, ja jako biorca mialem jego c linie i mnie ja ktos po prostu podpixxxxxlil
najwazniejsze ze zostalo to szybko zauwazone , dzieki za pomoc
skoro raz sie udalo , to uda sie znowu , wiec jako pierwsze pozamykaj u siebie wszystkie porty w routeze , potem najlepiej zeby dawca ci zmienil linie , jak zmienil dyndns to jeszcze nie oznacza ze wszystko bedzie ok