Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

RTS SAT na Astri 19,2°E

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Borko23, 13. Mai 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  RTS SAT na Astri 19,2°E


  [​IMG]

  Počev od 15. maja 2011. RTS SAT i Radio Beograd 1 emituju program na satelitu Astra 19,2°E. Na staroj frekvenciji, na satelitu Hotbird, program Javnog servisa Srbije možete pratiti do 31. maja.
  Podešavanje standardnih satelitskih risivera je jednostavno i vrši se tako što se prvo podesi prijem ka satelitu Astra 19,2°E (devetnaest stepeni istočno).

  "Svesni obaveze Medijskog javnog servisa Srbije, poštujući gledalačke afinitete srpske dijaspore, nastojimo da prilagođavanjem programske šeme vremenskim zonama i uvođenjem novih programskih sadržaja, naš program bude podjednako interesantan za što širu populaciju.

  "Pored specijalnih emisija namenjenih posebno dijaspori, gledaocima nudimo i najbolje programske sadržaje sa tri domaća programa RTS1, RTS2 i RTS Digital. Da bismo ostvarili još čvršću vezu sa našim gledaocima širom sveta pokrenuli smo i podsajt na portalu rts.rs, a uskoro ćemo biti "u vezi" i preko Teleteksta. U svakom slučaju trudimo se da program koji nudimo ne bude gledan samo zato što je na maternjem jeziku, već da bude programski i tehničko-tehnološki konkurentan programima u čijem se okruženju emituje širom sveta. Poseban izazov za urednički tim je prelazak na satelit ASTRU u Evropi, koji je poznat po distribuciji poznatih evropskih 'TV brendova'", kaže dr Tatjana Ćitić, odgovorni urednik RTS SAT i RTS DIGITAL.
  Inače, Satelitski program Radio-televizije Srbije se trenutno emituje u Evropi, Americi, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Signal sa evropskog satelita pokriva i sever Afrike. U Evropi smo dostupni kroz kablovske distribucione sisteme i Aj-Pi-Ti-Vi ( IPTV) u oko milion i šest stotina hiljada domaćinstava. Maksimalna penetracija je ostvarena u bivšim jugoslovenskim republikama. Od novembra 2010. godine smo dostupni u 7 zemalja regiona i kroz Es-Be-Beov (SBB) Total TV.

  Tehnički parametri za prijem na 19,2E od 15.05.11:
  Astra 1KR (19,2° E)
  tp. 37 (11023 GHz, Pol H, SR 22000, FEC:. 5 / 6; DVB-S/QPSK, FTA)

  Izvor: RTS
   
  #1
  maricka, BiHTV, buddy und 2 anderen gefällt das.
 2. BiHTV
  Offline

  BiHTV Newbie

  Registriert:
  28. April 2011
  Beiträge:
  16
  Zustimmungen:
  8
  Punkte für Erfolge:
  3
  AW: RTS SAT na Astri 19,2°E

  Bravo rts , bravo ... Najbolji ste !!!
   
  #2

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.