RTS SAT na Astri 19,2°E

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Borko23, 13. Mai 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  RTS SAT na Astri 19,2°E


  [​IMG]

  Počev od 15. maja 2011. RTS SAT i Radio Beograd 1 emituju program na satelitu Astra 19,2°E. Na staroj frekvenciji, na satelitu Hotbird, program Javnog servisa Srbije možete pratiti do 31. maja.
  Podešavanje standardnih satelitskih risivera je jednostavno i vrši se tako što se prvo podesi prijem ka satelitu Astra 19,2°E (devetnaest stepeni istočno).

  "Svesni obaveze Medijskog javnog servisa Srbije, poštujući gledalačke afinitete srpske dijaspore, nastojimo da prilagođavanjem programske šeme vremenskim zonama i uvođenjem novih programskih sadržaja, naš program bude podjednako interesantan za što širu populaciju.

  "Pored specijalnih emisija namenjenih posebno dijaspori, gledaocima nudimo i najbolje programske sadržaje sa tri domaća programa RTS1, RTS2 i RTS Digital. Da bismo ostvarili još čvršću vezu sa našim gledaocima širom sveta pokrenuli smo i podsajt na portalu rts.rs, a uskoro ćemo biti "u vezi" i preko Teleteksta. U svakom slučaju trudimo se da program koji nudimo ne bude gledan samo zato što je na maternjem jeziku, već da bude programski i tehničko-tehnološki konkurentan programima u čijem se okruženju emituje širom sveta. Poseban izazov za urednički tim je prelazak na satelit ASTRU u Evropi, koji je poznat po distribuciji poznatih evropskih 'TV brendova'", kaže dr Tatjana Ćitić, odgovorni urednik RTS SAT i RTS DIGITAL.
  Inače, Satelitski program Radio-televizije Srbije se trenutno emituje u Evropi, Americi, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Signal sa evropskog satelita pokriva i sever Afrike. U Evropi smo dostupni kroz kablovske distribucione sisteme i Aj-Pi-Ti-Vi (IPTV) u oko milion i šest stotina hiljada domaćinstava. Maksimalna penetracija je ostvarena u bivšim jugoslovenskim republikama. Od novembra 2010. godine smo dostupni u 7 zemalja regiona i kroz Es-Be-Beov (SBB) Total TV.

  Tehnički parametri za prijem na 19,2E od 15.05.11:
  Astra 1KR (19,2° E)
  tp. 37 (11023 GHz, Pol H, SR 22000, FEC:. 5 / 6; DVB-S/QPSK, FTA)

  Izvor: RTS
   
  #1
  maricka, BiHTV, buddy und 2 anderen gefällt das.
 2. BiHTV
  Offline

  BiHTV Newbie

  Registriert:
  28. April 2011
  Beiträge:
  16
  Zustimmungen:
  8
  Punkte für Erfolge:
  3
  AW: RTS SAT na Astri 19,2°E

  Bravo rts , bravo ... Najbolji ste !!!
   
  #2

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.