Digital Eliteboard

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwert bleiben

Operațiune internațională împotriva serviciilor IPTV ale Xtream Codes

josef.13

Moderator
Teammitglied
Mitglied seit
1. Juli 2009
Beiträge
20.772
Erhaltene Reaktionen
23.458
Poliția italiană a anunțat ieri dimineață că desfășoară o vastă operațiune internațională denumită Eclipse (IPTV Black): acțiunea împotriva platformelor ilegale de servicii de streaming video este coordonată de Parchetul din Roma și, la nivel internațional, de Agențiile Europene Eurojust și Europol.

piraterie+4.jpg

Operațiunea își propune să destructureze grupurile infracționale și să blocheze livrarea prin internet (inclusiv IPTV) a fluxurilor video care provin din surse piratate.

piraterie+2.jpg

La operațiune au participat de asemenea autorități de poliție și judiciare din Franța, Olanda, Germania, Bulgaria și Grecia. Operațiunea a determinat închiderea platformei Xtream Codes.

xtream+codes.jpg
Screenshoot al paginii de Home al websiteului serviciul IPTV destructurat

22 persoane au fost identificate și sunt cercetate, dar până în prezent nu au fost efectuate arestări. Cardurile de credit, conturile curente și echipamentele au fost confiscate.

piraterie+3.jpg

Au fost oprite și deconectate în total 200 de servere, dintre care 93 în Olanda, iar restul în Franța și Germania.

piraterie+5.jpg

De asemenea, aproximativ 150 de conturi PayPal, utilizate pentru cumpărarea abonamentelor ilegale, au fost închise.

piraterie+6.jpg

Numărul total de persoane implicate este semnificativ: aproximativ 5 milioane de utilizatori pirat au utilizat serviciile ilegale are rețelei doar în Italia, generând o cifră de afaceri estimată la peste 2 milioane de euro lunar.

pirati+iptv+4.jpg

Xtream Codes anunțase recent că a depășit 50.000.000 clienți finali.

piraterie.jpg

Xtream Codes este înregistrată ca o companie în Bulgaria, are un cod local de TVA și are sediul la o adresă din Petrich.

Conform site-ului său dispărut acum, platforma IPTV Xtream Codes a fost fondată de doi studenți.

xtream+codes+2.jpg
Screenshoot al paginii "Despre" al websiteului serviciul IPTV destructurat

„În anul 2015, OCG a început retransmiterea și vânzarea ilegală a produselor și serviciilor de televiziune cu plată, similare cu cele oferite de Sky Italia, Mediaset Premium, Netflix, DAZN și Infinity, în diferite state membre ale UE și în alte țări terțe. Membrii grupului sunt foarte pricepuți și au folosit cel mai sofisticat și eficient software.

Au fost create mai multe stații de retransmisie cu servere speciale care dezactivau criptarea programelor originale și generau fluxurile IPTV ilegale, cu încălcarea legii privind proprietatea intelectuală. Au fost oferite unei audiențe largi de clienți programe tv cu plată, filme și diverse alte producții video la cerere, la un preț foarte mic. Banii obținuți ilegal au fost ulterior transferați în conturi bancare din străinătate", a declarat Politia italiana, care susține că a doua etapă a operațiunii va continua cu urmărirea penală a abonaților individuali, care riscă condamnare la închisoare și o amendă cuprinsă între 2.500 și 25.000 de euro.

Sursa: hdsatelit
 
Oben