evo sada mi je digi na 4,8 db a i jos nisam nasao eutel 16 ako jos i danas ne nadjem najvjerovatnije cu je zamijeniti za takvu sto si postavio geberiti 100 cm
ja sam tada stavio uski lnb malo lijevo od fokusa stavio na dream aktuelni setting provjerio tada na dm sat jeli frekvencija aktuelna i samo malo okreno i odma zasviralo!
ali sam primjetio da nemogu 19 i 13 sa original drzacima na poziciju gdje bi trebali i onda sam se malo zabavio ali je uspjelo!
Pozdrav svima. Jest stari Post ali imam isto pitanje uvezi toga pa da ne otvaram bez veze novu :emoticon-0111-blush
Ovako: imam T 85 i trebao bih provesti na 5 TV-a. Posto mi se neradi sa Multischalterom stavio bih za Astru i Eutelsat Octo LNB. Za Hotbird bi mi bio dosta Twin pa nije problem. Znali mozda ko dali postoji uopste Octo ali da je uski kao Alps ili Inverto Multiconnect?
Isto tako me interesira dali je ko uspio uhvatiti uz ova tri satelita i Hellas Sat.
Unaprijed hvala za vase odgovore.
Pozdrav
Do sada Jos nisam video octo lnb raketenfeed. Jedino ako uzmes obican octo i pocnes rezati obe strane. Sledeci problem halteri od t85 imaju razmak od 4 stepena. I tu bi trebao da se zezas.
Hellas nije problem da nastimas. Astra onda najbolje u fokus. 39e je ob prilike vislji za neki 4cm od astri. I opet problem hehe onda gubis signal na 16e.
Hvala na odgovoru. Nisam ni ja vidio nigdje Octo Raketenfeed ali mislio sam mozda ima neko drugo rijesenje.
Nista, izgleda da cu ipak morati raditi sa Multischalterom a za Hellas Sat cu onda postaviti ekstra antenu.
Pozdrav