AW: Kratke fudbalske vesti
Nova pojačanja u Borcu
Du musst angemeldet sein, um Bilder zu sehen.
Prvi nastup u evropskim kupovima posle 18 godina pauze u banjalučkom Borcu su izgleda ozbiljno shvatitli te su rešili da ekipu pred nastup protiv Lozane u drugom kolu kvalifikacija za Evropa ligu dobro pojačaju.
U četvrtak su ugovor sa banjalučanima potpisali nekadašnji kapiten Borca "veznjak" Boris Raspudić, koji je protekle dve godine igrao u Iranu i napadač Stevo Nikolić, koji je pre dve godine sa Modričom osvojio titulu šampiona BiH, i prigrlio titulu najboljeg strelca lige. Oba igrača potpisali su dvogodišnje ugovore.
- Lepo je opet biti u svom klubu i u gradu u kojem mi je zaista bilo najlepše igrati. Neću odmah na početku obećavati kule i gradove ali borbu i zalaganje hoću jer zato sam i došao. Vidim da je Borac ozbiljan kada je u pitanju ekipa, da slaže dobar sastav i drago mi je što ću biti dio njega - rekao Boris Raspudić.
Nikolić je proteklu sezonu nosio dres rumunskog Ocelula u koji je došao iz Modriča Maksime.
- Nisam došao u Borac zbog Evrope već zbog budućnosti. Uverio sam se da je ovaj klub krenuo u pravom pravcu. Ja sam potreban Borcu ali i on meni, to je uzajaman odnos koji će uveren sam rezultirati dobrim rezultatima kako u Kupu i Premijer ligi tako nadam se i na evropskoj sceni - rekao je Nikolić .
U Borac su već ranije stigli Asmir Avdukić, Milan Muminović, Borislav Mikić i Siniša Marčetić. U međuvremenu Borac je na pripremama u Novom Sadu odigrao i prvu pripremnu utakmicu u kojoj je s 3:0 savladao ekipu Dunava iz Starih Banovaca. Golove za Banjalučane su postigli Borislav Mikić u 27, te Oliver Jandrić u 35.i 42. minutu.
Naredni protivnik je OFK Beograd a meč će biti odigran u subotu u mestu Krivaja.