Treba mi pomoc oko ovog resivera ,radio sam po upustvima za umrezavanje dm500s,isve uradio dobro ali posle novog starta dobio sam na tv-u plavu sliku i zutim slovima pise GPThe i dalje ni makac ,ip adresu sam zaboravio koju sam uneo u njega pa sam svasta nesto probao da nadem ip ali neznam pa ako moze neko da mi pomogne unapred hvala!:emoticon-0179-headb
Ja mislim da je orginal gledao sam u internetu kako clonovi izgledaju,moj ima na kutijiima te brojeve naprimer MAC00:08:Itd.Ma probao bi sa dreamupom ali nemam taj ulaz na kompiuteru nepase kabel u njega meni treba 9 pin a ja imam na kom.15,pa sam probao sa onim drugim 0kabelom sto ima sa jedne strane kao usb a sa druge srane ono da moze da se prikljuci na resiver
na kutiji od clonovi isto pise macadressa. onaj adapter sto mislis zove se usb2com. ja isto koristim tog adaptera na laptop posto nemam prkljucak. nabavi sebi taj usb2com ili kod nekog sto ima vec anschluss na pc.
Ma kupio ga preko ebey nije nov-polpvan je ,sa postom platio 87 prodavac je rekao da je orginal.Na ovoj adresi sam proverijo jeli orginal ili nije pise da jeste
Znas sta hvala tebi na trudu bas si super danas sam uspio sa 0 modem kabelom da mu stavim ovu novu verziju,ali sad imam problem nikako da ubacim listu kanala u njega probao sam sa DReamBoxEditorom,sa openDBedit,Total Commanda ali neznam nesto nece kad mu ubacujem to jeli moram biti spojen na internet ili kako probao sam svakako,umori se ja pravo oko ovoga vec 3 dana cabrkam a samo se vrtim u krug
kliknes na palavo dugme na daljinskom i otvori ti se blue panel, spustis se do addons pa onda na download (gemini server) i onda na settings-sat pa izaberes koje hoces. dali za rotor ili za DiSEqC, zavisi kakva je konfiguracija kod tebe.
Kanali su tu ali u gornjem levom uglu pise da nisu, i kad pritisnem na kanal ono se nekako izgubi hvala vam puno da nije dobri ljudi sta bi mi ostali ja mislim da cu ja ovo uspijeti,i jos nesto jeli ovi kanali idu preko interneta ili satelitske https://www.digital-eliteboard.com/members/143032
Prvo moramo download dreamBox Edit i instalirat pa ga konfigurirati tako da stisnemo na Options
IMG Removed
Dobijamo sljedeče
IMG Removed
gdije pod IP adress of Dream box upišemo IP od DM u passwrd on drembox mora pisati DREAMBOX ili ako je promijenjena moramo upiati drugu i na kraju stisnemo na SAVE
Stime bi bilo gotobvo konfiguriranje DreamboxEdita
Sada stisnemo na OPEN
IMG Removed
Prije moramo download setting listu Sada moramo nači gdje smo spremili i raspakirali Setting listu za DM tako da moramo najprije nači DRIVERS u koju smo spremili listu u ovom slučaju C: pa nađemo mapu u kojoj je spremljena setting lista u ovom slučaju setting 25.12.2008
IMG Removed
sada stinnemo na OK i ćekamo da se učita lista
Sada stisnemo na FTP
IMG Removed
I Sada se pojavi sljedeče i stisnemo na Send Files to dreambox
IMG Removed
Kada dobijemo sljedeču sliku
IMG Removed
kada dobijemo sljedeču sliku ubicivanje setting liste je gotovo
IMG Removed
Samo moramo izači iz programa tako da stisnemo na X