Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

2013. će biti godina 4K HD-a

Registriert
8. März 2009
Beiträge
5.760
Reaktionspunkte
4.965
Punkte
373
[h=2]2013. će biti godina 4K HD-a[/h]
13130.jpg

Jedna od vodećih organizacija u svijetu za pružanje profesionalnih usluga Deloitte objavila je svoje predviđanje kada je u pitanju medijski sektor u 2013. godini. Prema Deloitteu, između ostalog, TV industrija će tokom ove godine započeti sa testiranjem 4K servisa koji nude četiri puta veću rezoluciju od trenutne Visoke Definicije - HD.

4K će zahtjevati nadogradnju postojeće opreme i infrastrukture za što će emiterima biti potrebno 10 do 15 miliona dolara. U usporedbi, za pokretanje HD kanala potrebno je 2 miliona dolara.

Deloitte predviđa da će potrošaći zahtjevati nove televizore, a sportski kanali mogli bi biti prvi koji će investirati u 4K servise.

Jedan od važnijih segmenata jeste i dostupnost 20-tak modela 4K televizora od više od 10 proizvođača koji će biti dostupni na tržištu do kraja godine. Polovina njih će koštati nešto manje od 10.000 dolara. Profesionalne ili poluprofesionalne 4K kamere također bi trebali biti dostupni na tržištu tokom ove godine kada bi trebao biti ratificiran i novi HDMI interface standard za 4K.
TeVa.ba
 
Zurück
Oben