1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Pomoc signal dm 800 hd!!!

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von hadizz, 28. April 2011.

  1. hadizz
    Offline

    hadizz Freak

    Registriert:
    28. Dezember 2009
    Beiträge:
    225
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Mannheim
    Zdravo!
    Imam problem sa novim DM 800 HD PVR.
    Imao sam prije toga TOPF 5000 i T-90 Antenu sa ovim satelitima:
    => 19,2 / 13/ 16/ i 5 West (Atlantic Bird3) Imam 4 QUAD LNB i 4 Diseq saltera.
    Na Topf 5000 super je bio signal na svim satelitima.

    sad sam prikljucio DM 800 i naprvaio sam u meni instalation: A/B/C/D
    i sve p poredu kako sto je i bilo prije Astra, Hotbird, Eutelsat i Atlantic Bird.

    Kad radim Suchlauf samo mi nada Astru i Hotbird. Na Euetlsat i Atlantic ne nade nista. A nema ni signal.

    Neznam do cega je. Na anteni nisam nista promenio. Sta bi moglo biti?

    jesam li tacno nastelvo sve?

    Hvala vam!
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    vidi ponovo da li su sve postavke uredu. napravi reboot kada menjas nesto. ako opet nema stavio bi novi image na tvom mestu.

    pozz
     
    #2
  4. biha
    Offline

    biha Freak

    Registriert:
    24. April 2009
    Beiträge:
    212
    Zustimmungen:
    106
    Punkte für Erfolge:
    43
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Vrati stari resiver i provjeri jel ide signal kao prije! Ako je sve u redu onda provjeri postavke kao sto ti je kolega rekao! Ako ne ide i sa starim resiverom onda je greska u diseq, ili u kablovima.Diseq je osjetliv i moze da izgori ako se spajanje vrsi dok je pod naponom!
     
    #3
    sbanane gefällt das.
  5. hadizz
    Offline

    hadizz Freak

    Registriert:
    28. Dezember 2009
    Beiträge:
    225
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Mannheim
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Sa stari resiver sve ide super, sa novi ne.
    Jucer nisam probao da radim reeboot, to cu danas probati.

    jeli dovoljno da napravim einstellungen pod "einfach" => A B C D itd.
    ili moram sa "erweitert" Einstellung da probam?

    cudo mi je samo sto ide Astra i hotbird a bas ova dva ne idu???

    hvala
     
    #4
  6. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Cao drug a reci mi sta ti pise kad ides na Tune-Konfiguration
    pogledaj ponovo jer zna posle kad ubacis image i neustart zna da izgubi ostale satelite samo astru i hotbird ostane zato moras ponovo da aktiviras C i D satellit
    pozz
     
    #5
  7. hadizz
    Offline

    hadizz Freak

    Registriert:
    28. Dezember 2009
    Beiträge:
    225
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Mannheim
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    nisam ubacio nikakvi image. to jos neznam.
    teka samo dobio resiver ne davno pa sad hocu prvo sve da instaliram da imam programe i poslje sve korak za korak prema "CS" :)

    Sta znaci sta si mi piso?

    Hva,la
     
    #6
  8. biha
    Offline

    biha Freak

    Registriert:
    24. April 2009
    Beiträge:
    212
    Zustimmungen:
    106
    Punkte für Erfolge:
    43
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    !
    Jesil ova dva druga satelita memorisao na satelit listi?
     
    #7
  9. hadizz
    Offline

    hadizz Freak

    Registriert:
    28. Dezember 2009
    Beiträge:
    225
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Mannheim
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    pa svi su nastelovani tamo gdje se namjesti A B C i D.

    A kod meni "sat-finder" mi samo pokazuje signal kod astra u hotbirdd. cim izaberem Eutelsat ili atlantic bird spadne na nulu 0.
     
    #8
  10. biha
    Offline

    biha Freak

    Registriert:
    24. April 2009
    Beiträge:
    212
    Zustimmungen:
    106
    Punkte für Erfolge:
    43
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Ja o tom resiveru ne znam nista ,samo ti navodim greske koje se obicno desavaju prilikom stimanja ! Nadam se da ce ti netko od kolega vise da ti pomogne!
     
    #9
  11. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    jesi imao prija toga Singal na DM800..i napisi nam koji imas dieseq
    Salter...
     
    #10
  12. hadizz
    Offline

    hadizz Freak

    Registriert:
    28. Dezember 2009
    Beiträge:
    225
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Mannheim
    pa svi su nastelovani tamo gdje se namjesti A B C i D.

    A kod meni "sat-finder" mi samo pokazuje signal kod astra u hotbirdd. cim izaberem Eutelsat ili atlantic bird spadne na nulu 0.

    uspeo sam!!!!!

    promenjio sam poziciju C i D, radio neustart i sad sam napravio suchlauf i naso sam na sve 4 kanale.

    samo mi se cini malo. ukupno 3997 kanala naso. to je malo ili?
     
    Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: 28. April 2011
    #11
  13. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    za 4 Satelita je malo..toliko ima i vise hotbird i Astra..
    za DM uzmi sebi Spaun dieswq Salter..radi snjime naj bolje...
     
    #12
  14. hadizz
    Offline

    hadizz Freak

    Registriert:
    28. Dezember 2009
    Beiträge:
    225
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Mannheim
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    moje su od BAFF i pise DSW-41 !! 4-1 HQ

    jeli valjaju?

    jucer kad sam dobio sam astra i hotbvird imao samo preko 4000 kanala.

    Danas kad imas sve 4 samo 3997.

    to nikako da razumem?
     
    #13
  15. amra1999
    Offline

    amra1999 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    16. April 2010
    Beiträge:
    43
    Zustimmungen:
    17
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Ako nisi sredio imam izvarednu kombinaciju za dm800hd i to:
    2 x spaun SAR 411 F + 1 X spaun 211 F...(sva 3 kom sa plasticnom zastitom)..kao i besplatno inenadjenje..:good:
    Ako imas interesa javi se na PM veoma povoljno...
     
    #14
  16. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Pomoc signal dm 800 hd!!!

    Drug pazi da ti kazem to se mijenja nekad vise nadje nekad manje pusti ti to imam 3997 a bilo je 4000 tebe nek zanima oni kanali koje ti hoces da imas e ako od tih nece da nadje onda nam napisi koji su to pa cemo zajedno nac rjesenje ok pozz
     
    #15

Diese Seite empfehlen