1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Pitanje?

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von Misko, 25. Dezember 2009.

  1. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    Juce sam sa foruma skinuo novu seting listu, malo preradio po svom ukusu i ubacio u DB 500S...nakon toga htio sam da restartam box...dakle menü-ausschalten-neustarten ali jednostavno sve zasteka i imam crn ekran a zelena led lampica na boxu i dalje svijetli ali box ne pravi restart...na kraju jedina mogucnost je da izvadim steker iz struje i tako da startam.
    Interesuje me da li se dosad kome takvo nesto desavalo i sta bi mogao biti uzrok tome jer me nervira...sve radi samo sto sam primjetio da dok prebacujem kanale cesto mi izadje poruka na pojedinim kanalima da"sender nicht gefunden"(neko vrijeme kasnije taj isti kanal prebacim i ide bez problema) i primjetio sam da vrijeme prebacivanja kanala na SKY puno duze traje nego obicno:emoticon-0106-cryin
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Pitanje?

    Zdravo Jarane...

    To moze da bude i do stettinga,ali probaj da Box na novo flesujes,i onda ubaci te settings ponovo..koji Ccccam koristis..???
     
    #2
  4. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: Pitanje?

    Uhh toga sam se i bojao...bas mi se i neda da ponovo flashujem ali izgleda da mi nema druge...coristim cccam 2.0.11
    kad smo kod cccama sta mislis da li bi na DB 500s dobro radio 2.1.3? ili da ostanema na prijasnjoj verziji
     
    #3
  5. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Pitanje?

    Pokusaj staru seting listu da ubacis, ako je jos imas. pa onda vidi dali je do seting liste. Ja sam presao sa 2.0.11 na 2.1.3 i mogu reci da sam zadovoljan.
     
    #4
  6. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: Pitanje?

    e to mi nije palo na pamet da vratim staru setinglistu ali probacu...onda ako nista ne uspijem skinucu novu verziju cccam2.1.3 pa ponovo proba i ako nista ne bude pomoglo onda kao sto kaze murati nanovo flashen i gotovo

    P.S. feedback slijedi veceras...
     
    #5
  7. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Pitanje?


    Nova Verzija Cccama radi Perfekt na DM500 cak duplo bolje otvara Pay Programe,mozes slobodno da instaliras..i kao sto Borko kaze probaj staru setting listu da vratis pa vidi...
     
    #6
  8. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Pitanje?

    ma to nesto u toj listi nevalja,skini neku drugu pa ubaci,vise njih probaj pa koja radi dobro nju ostavis!a taj cccam 2.1.3,ja ga probao i nece da mi prepozna externi citac,neznam u cemu je fora!
     
    #7
  9. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: Pitanje?

    Nakon svih probavanja sa starim seting listama i nova verzija Cccama ipak sam na kraju morao nanovo da flashujem i sad opet sve funkcionise...barem za sad;)

    Hvala svima na podrsci i prijedlozima...
     
    #8
  10. janicar
    Offline

    janicar VIP

    Registriert:
    5. August 2008
    Beiträge:
    202
    Zustimmungen:
    312
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    BiH
    Homepage:
    AW: Pitanje?

    da je bilo do liste imao bi samo problem sa kanalima a ne i sa restartom resivera , sto se tice Flashanja dm500 nekad ima potrebu da mu se to uradi , zavisi koji image koristis , ja licno koristim gemini i sve ih povlacim direkt sa gemini servera jer je MAC OK , CCcam 2 1 3 sam skinuo odmah kad je izasao i nemam nikakvih problema sa njim
     
    #9
  11. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Pitanje?

    neznam dali koristis serijalni externi citac,ja licno nisam ni imao nameru da stavljam 2.1.3 ali na pitanje jednog kolege,da li mi radi sa cccam-om 2.1.3 skinuo ga i probao i nijeislo,dalje nisam eksperimentisao,pa me isto zanima zasto neide,cfg je isti ko sto i bio!
     
    #10

Diese Seite empfehlen