1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Nemam vise 16° u DM500

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von dejoo, 10. Dezember 2010.

  1. dejoo
    Offline

    dejoo Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. Januar 2010
    Beiträge:
    90
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    8
    Jeli ljudi sta se desilo ja tek danas Primetio, kad sam hteo da napravim Sendersuchen da nadjem neki novi Kanal.

    Nemogu da biram Vise 16° Stepeni, jel to zbog tog kvara sto su imali ovu godinu.?

    Sta treba sad da uradim.

    hvala vam.
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. harly48
    Offline

    harly48 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    29. August 2009
    Beiträge:
    32
    Zustimmungen:
    14
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    BW
    Dali su ti izbrisani svi programi na eutelsatu ili ga uopce nemas?
    Ako su ti izbrisani programi ubaci novu listu i problem rijesen a ako nemas satelit idi u konfiguraciju satelita i pogledaj da li ga imas.
     
    #2
  4. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.378
    Zustimmungen:
    1.167
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Probaj umjesto 16° da namjestis na 15,8°??
     
    #3
  5. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Ako ti je box u redu onda ubaci ponovo image ili procitaj bedienungsanleitung

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    Zuletzt bearbeitet: 11. Dezember 2010
    #4
  6. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Re: Nemam vise 16° u DM500

    servus,
    a kako da ubacim novu listu u dm 500s,posto i ja imam slican problem.?
    greskom sam obrisao satelit 16° sa diseqc-a a samim tim i cijelu listu kanala sa tog satelita i sad ne mogu vise taj isti satelit da vratim natrag u diseqc.imam 1°,13° i 19° satelite ali u konfiguraciji satelita ne mogu ubaciti cetvrti satelit , u ovom slucaju 16°.kako to uciniti?jer kad stavim na box-u " 4 satelita preko diseqc opcija A/B " moj dm zablokira odmah i ne mogu vise nista uciniti nego odvojiti dm od struje i opet isto.kablovi su provjereni,nema kurzschluss.
    u satellites.xml loader-u imam sve te satelite i oznaceni su sa zelenom bojom(odabrani su samo ti sateliti).
    znaci:kako ubaciti novu listu programa i kako ubaciti cetvrti satelit u diseqc.
    hvala
     
    #5
  7. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.832
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    ja sam imao pre isti problem sa DB500, znaci nisam mogao da ubacim novi satelit. Box nanovo flesovao, onda je islo.
     
    #6
  8. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    ako box nanovo flasiram kao sto si rekao ,moram li onda sve ispocetka da instaliram ili mi ostaju svi podatci isti.mislim prije svega na spajanje dm- sa pc,routerom etc...ostaje li sve isto ili...?
    kako da flasiram nanovo,nisam bas upucen u to...?
    da li je to vec opisano u temi koju je pisao janicar:"dreambox tutorijal" pod "flash image backUP".
    vidio sam da je to sve lijepo opisano na nekoliko nacina i moze li mi netko preporuciti koji je najjednostavniji za nas pocetnike koji se nismo do sada s time susretali.
     
    Zuletzt bearbeitet: 6. Juni 2011
    #7
  9. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    prvo ubaci settings,pa udji u satelite configuration, pa jedan po jedan satelit izbrisi,a dodavaj one koji ti trebaju,ako nista...flesovanje...
     
    #8
  10. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    hm (sad se ja ono cesem po glavi),a gdje da nadjem setting listu i kako ju ubaciti u dreambox 500s?
    oprosti,vjerojatno postoji to sve opisano negdje na forumu i nije da nisam probao to sve pronaci,jednostavno me ovaj problem vec nekoliko dana muci i ...ne znam sta vise ciniti.pomozi ako mozes ili me uputi gdje da trazim dalje.
    hvala unaprijed
     
    #9
  11. switti
    Offline

    switti Ist oft hier

    Registriert:
    6. April 2008
    Beiträge:
    140
    Zustimmungen:
    36
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Idi u Blue panel, Addons tu mozes da skines sebi settings listu i koje imaju i nas 16°, ali ako ti je dm500 sa internetom prikljucen.
     
    #10
    Die nackte Kanone gefällt das.
  12. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    kako da ne...mi rado upucujemo ovde!evo ti na ovom linku...opleti od prve do poslednje stranice,i ima da budes doktor!

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #11
    Die nackte Kanone gefällt das.
  13. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    nemam dovoljno speicherplatz.sta sad da pobrisem da bi dobio jos platz-a?
    Disk=576,5k
    Addon=880,0k
    Reserve=100,0k
     
    #12
  14. switti
    Offline

    switti Ist oft hier

    Registriert:
    6. April 2008
    Beiträge:
    140
    Zustimmungen:
    36
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    Vidi koja ti emu netreba izbrisi neke
     
    #13
  15. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    izbrisi satelite ako imas koji ti netrebaju!
     
    #14
  16. Die nackte Kanone
    Offline

    Die nackte Kanone Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    6. Dezember 2010
    Beiträge:
    48
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: Nemam vise 16° u DM500

    e,hvala vam.listu sam uspio napraviti.ostalo sutra.
     
    #15
    plavisvabo gefällt das.

Diese Seite empfehlen