1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Dream800

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von clamada, 23. Oktober 2010.

  1. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    Novi resiver dobio i napravio gemini(jedan sat shop)donio kuci i prikljucio,radila samo astra,htio sam naci i ostale kanale posto imam motor ali stalno javlja tunen fehl geschlagen,ne znam sta mu je moram li opet cccam instalirati i kako da izbrisem ovaj stari ili je crko tuner,molim pomoc raja!
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. ivek75
    Offline

    ivek75 Hacker

    Registriert:
    19. August 2008
    Beiträge:
    389
    Zustimmungen:
    269
    Punkte für Erfolge:
    63
    Beruf:
    koch
    Ort:
    GERMANY
    AW: Dream800

    Pozdrav.
    dali je dream oríginal ili clone(kod clona se to cesto dogadja)
    probaj staviti novi image,i ako onda pokazuje istu gresku oda je otisao tuner.
    nazovi shop gdje si dream kupio i neka ti oni promjene tuner ili ga sam promjeni,ali najprije probaj s novim imagem.:read:
     
    #2
  4. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Dream800

    dreambox je original
     
    #3
  5. ivek75
    Offline

    ivek75 Hacker

    Registriert:
    19. August 2008
    Beiträge:
    389
    Zustimmungen:
    269
    Punkte für Erfolge:
    63
    Beruf:
    koch
    Ort:
    GERMANY
    AW: Dream800

    Onda probaj fleshati novi image,ili pokusaj ako na gemini ne ide onda neki drugi image(ima ih puno).i ako kod 2-3 image isti problem dodje onda je tuner pokvaren.
     
    #4
  6. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Dream800

    Jesi u Tuner konfiguration podesio sve kako treba.
     
    #5
  7. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Dream800

    Jesam onoliko koliko znam,mislim da sam pobrkao sve satelite,sad sam probao,dobijem sliku na nekim satelitima to je najvaznije,koji gemini da uznem ili nesto drugo
     
    #6
  8. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Dream800

    kada podesavas satelite preko motor krenes sa astrom prema zapad. tako ces najlakse da ugodis 16e i 13e.
    sta se software tice mozes svakaki koristi. svaki ima svoj ukus. ja koristim dreamelite u flash a gemni5 i merlin na sticku.

    evo ti

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    za database
     
    #7
  9. Kinez
    Offline

    Kinez Ist oft hier

    Registriert:
    21. Oktober 2009
    Beiträge:
    131
    Zustimmungen:
    31
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    NRW
    AW: Dream800

    Dali nisi mozda ubacivao stare settinge? Evo i ja sam se mucio zadnja dva dana posto sam imao probleme sa W2 na 16 stepeni. Ubacio sam novi 5.1 Gemini posto imam probleme sa Dyndns i reko bice mozda bolje.Vratio settings i kad sve radi ali nece vise nista na 16E tako da sam jos 2-3 puta nanovo flashovao dok nisam skuzio u cemu je problem. E sada i za sve ostale koji ovo citaju. Na novom Gemini su promjenili naziv Satelita W2 sa 16E na 15.8E tako da se ne podudara sa settingom u kome sve pise 16E. Ili obraditi skenovani setting ili skinuti gotov sa 15.8E ili u satellites.xml promjeniti naziv za W2 sa 15.8 u 16 .
     
    #8
  10. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Dream800

    Ja nadem sve ostale satelite samo astru 19 gradi ne mogu,pokusam manuel,nadem,ali je ne mogu memorisati,uvijek nestane,mozda je i kod mene astra problem zato sto stoji par slova ovako:Astr1H/1KR/1L/1M(19.2E)
     
    #9
  11. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Dream800

    ja nemam motor..ali to sto pise kod tebe nema veze stim sto on nece da nadze..
     
    #10
  12. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Dream800

    U prvom postu pises da ti ide samo astra, a u zadnjem tvom postu pises da ide sve osim astre:JC_hmmm::wacko1:
     
    #11
  13. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Dream800

    DA kad sam je donio sa flasovanja iz sat shopa isla je astra,kad sam htio da podesim resiver na motor od moje antene pokazao mi je signal od svih satelita samo od astre nije,nasao sam je manuelno, po transponderima ali kad prebacim iz rotor einstelung u sat signal,onda je opet nema
     
    #12

Diese Seite empfehlen