1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

DM8000 i DVI

Dieses Thema im Forum "Polnisch" wurde erstellt von lolex, 24. November 2009.

  1. lolex
    Offline

    lolex Newbie

    Registriert:
    19. November 2008
    Beiträge:
    9
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    Witam wszystkich. Od paru dni posiadam dm8k i mam pytanie odnosnie odbierania programow przez wyjscie DVI . Problem polega na tym ,ze moj odbiornik tv (lcd ale zaden HD) posiada rowniez wyjscie DVI i po podlaczeniu tych uzadzen odpowiednim przewodem pomimo proby z roznymi ustawieniami w DM (DVI,DVI-PC)obraz zostaje ciemny .Tym samym kablem lacze moj leptop z TV i nie ma problemu-obraz sam przelacza sie ze scart na dvi-pc.Nie wiem teraz czy to lezy w ustawieniach na DM ,a moze takim przewodem nie mozna wcale przesylac obrazu i tonu .(przewod byl orginalnie na wyposazeniu leptopa).moze ktos z was mia juz taki sam problem?
    Z gory dzieki za porade.
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.324
    Zustimmungen:
    9.411
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: DM8000 i DVI

    tym orginalnym kablem leci i obraz i glos , masz orginalne DVI do dreama i HDMI do TV , jezeli z HDMI znowu przejdziesz na DVI to automatycznie glosu juz nie bedzie a obraz powinien byc .
    jedyne co mozesz zrobic to kabel DVI na DVI podpiac pod dreama i do TV a glos przes chincze albo optycznym do wzmacniacza !!

    kabel z leptopa raczej nie bardzo bedzie pasowac do dreama , i uwazaj zebys nie zjaral zara dreama przez zly kabel.

    albo orginalny albo z oby dwu stron DVI i glos osobno
     
    #2
  4. lolex
    Offline

    lolex Newbie

    Registriert:
    19. November 2008
    Beiträge:
    9
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    AW: DM8000 i DVI

    problem jest w tym ze w moim tv nie posiadam hdmi wyjscia tylko dvi. kabel ktory posiadam jest z przejsciem dvi na dvi. byl on na wyposazeniu leptopa.po podlaczeniu leptopu sygnal w tv wskakuje sam automatycznie na DVI-PC i mam obraz. w DM mam tez mozliwosc ustawienia DVI-PC ,ale niestety obraz pozosteje ciemny i tv wcale nie reaguje. natomiast gdy ustawie w DM menü na DVI i nacisne na speichern zapamietuje to ustawinie ale na tv pokazuje sie informacja SCART 2. po wyciagnieci scart kabla znika obraz i dzwiek. odnosnie kabla z wejsciem i wyjsciem dvi bylem w saturnie in a dziale tv czegos takiego nie posiadaja tylko przy komputerach.
     
    #3
  5. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.324
    Zustimmungen:
    9.411
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: DM8000 i DVI

    potrzebujesz normalny einfachowy DVI kabel , porownaj sobie wtyczke DVI w dreamie z leptopem , napewno sie roznia

    ty potrzebujesz takie cos DVI -I ( Dual link ) do dreama , ale nie wiem jaki do TV , bo nie wiem jaki masz TV

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #4
  6. lolex
    Offline

    lolex Newbie

    Registriert:
    19. November 2008
    Beiträge:
    9
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    AW: DM8000 i DVI

    dzieki za ta szybka i super odpowiedz . faktycznie orginalny kabel od DM posiada DVI-D (single link 18+1 pins).kabel z leptopu posiadaDVI-D(dual link 24+1 pins).Podejzewam ze w tym wypadku musze miec kabel z dwoma koncowkami single link. zaraz rozejze sie za tym w necie. zobaczymy gdzi cos takiego mozna kupic?. A narazie jeszcze raz dzieki za pomoc.
     
    Zuletzt bearbeitet: 24. November 2009
    #5
  7. lolex
    Offline

    lolex Newbie

    Registriert:
    19. November 2008
    Beiträge:
    9
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    1
    AW: DM8000 i DVI

    hallo czutok. chce tylko jaszcze raz podziekowac za pomoc. dzisiaj kupilem ten dvi kabel (single link z 18+1 pins) i faktycznie funkcjonuje. obraz nie do porownania z tym ktory wychodzil przez scart . dzwiek trzeba faktycznie podlaczyc przez cinch - inaczej nie chodzi.:emoticon-0150-hands
     
    #6

Diese Seite empfehlen