1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

dm500s_clon

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von amra1999, 23. Mai 2011.

  1. amra1999
    Offline

    amra1999 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    16. April 2010
    Beiträge:
    43
    Zustimmungen:
    17
    Punkte für Erfolge:
    0
    Veliki pozdrav svima...
    Pojavio mi se veliki problem kod dreama 500s clone zato sto se vise ne da nikako flesovati niti bilo kojim programom niti mrezno flashwizardom niti serialnim kablom dreamUP..zadnji image je bio Evolution2.7..Mislim da sam nesto zabrljao ubacivanjem kljuceva za BH program TV1..To samo pretpostavljam..
    Znaci lampica na resuiveru zelena svetli konstantno..Nemam vise nikakvu ideju
    Bilo kakva pomoc dobro dosla..Unapred hvala..
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. amra1999
    Offline

    amra1999 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    16. April 2010
    Beiträge:
    43
    Zustimmungen:
    17
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    HI ich habe es mit diversen versione probiert aber überall das gleiche...

    Edit:
    habe die box wiederbelebt ganz ohne Dreamup hier mein lösungsweg
    telnet zugriff notwending da meine box eine statische ip hat war das kein problem und ich hatte trotz des fatalen "no mapping file found" telenet & FTP ok also telnet rein ins /bin dir folgendes als eigenen befehl eingeben nach einander

    init=0

    /bin/boot || init=1

    /bin/eraseall /dev/mtd/1

    Warten bis das erscheint ->>Erased 2816 Kibyte @ 0 -- 100% complete.
    dann weiter

    init=1

    reboot

    danach bootet die box neu und es erscheint ein auswahl menü die box normal einrichten sat-suche machen und voila...sie Lebt [​IMG]
    auf der box war vorher Gemini 4.7 drauf und nun eveloution 2.7 (übers netz geladen und dann geflasht) ob der trick auch mit anderen images geht kann ich nicht sagen aber nun lauft die kiste wieder... __________________

    ovo sam kopirao sa jednog drugog Nemackog foruma ali ne kapiram bas najbolje ovaj Nemacki mada u njoj zivim ali ne dugo..
    I valjda je sve objasnjeno ..ali ne meni..

     
    #2
  4. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    probaj sa starijom verzijom dream-upa!iskljuci ga iz struje najpre,posle povezi sa nul modem kablom,odcekiraj kvacicu kod"use network",proveri jeli dobro kom port upisan!stisni connekt,pojavi se poruka"Connection prepared - now switch on the dreambox"!sada ga ukljuci u struju i trebo bi da ide!ako ne,probaj sa nekim drugim racunarom da ga spojis,nadji drugi kabal za napajanje resivera,probaj sa drugim serijalnim kablom!
     
    #3
    amra1999 gefällt das.
  5. amra1999
    Offline

    amra1999 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    16. April 2010
    Beiträge:
    43
    Zustimmungen:
    17
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    Hvala na odgovoru Paradox_ Veruj mi da sam probao i imam 2 serialna kabla a na racunaru imam mislim 3 razlicite verzije dreamUP ali bezuspesno..Sve radim kako si vec napisao li kad ukljucim u struju ona skala polako pozeleni sto je mislim normalno ali nije normalno da najzad uspostavi kontakt vec samo ceka....bezuspesno..
     
    #4
  6. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    probaj sa ovim dream-upom!jesi li u mogucnosti da nabavis drugi kabal za napajanje strujom od nekog,cisto da iskljucis tu mogucnost,zna cesto da bude problem taj adapter,narocito kada se flashuje,dreambox vuce vise struje nego u normalnom radu!
     
    #5
    sbanane und amra1999 gefällt das.
  7. amra1999
    Offline

    amra1999 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    16. April 2010
    Beiträge:
    43
    Zustimmungen:
    17
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    Nece pa nece ..Nabavio sam i kabal ali nista ...Onaj tip svaba Holzi sto ih popravlja ga je pogledao i vratio!!!Mada nisam siguran da li ga je uopste i pogledao jer ga je vratio sutra dan kaze da pretpostavlja ali nije siguran da mu je otisla neka platina???I dalje kaze da mu je uradjen jtag i da mu je menjana mac adresa samo nemam pojma ko bi to mogao jer ja nisam????:( i da mu ne radi snitstele ako dobro razumem to mu je citac karti???ili me ispravite ako gresim???A nikad nisam stavio bilo kakvu kartu u njega ..A resiver sam kupio nov zapakovan...Dobro na kraju kaze da ako je platina reparatura nije rentabilna???
    Sta vi mislite???
    Veliki pozdrav..
     
    #6
  8. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: dm500s_clon

    schnittstelle misli najverevatno na rs232 ili lan.
     
    #7
    amra1999 gefällt das.
  9. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    ako imas unimer izmeri napon na konektoru spoljnog ispravljaca kad je izvadjen iz dream-a pa vidi da li imas jednosmerni napon DC 12-14V. moze se desiti da je napon ispravljaca prenizak zbog nekog kvara!odspoji antenski kabal i probaj da upalis dream bez njega, da vidis da li ima sliku (dream logo) na tv-u, jer ti mozda motor(ako ga imas) vuce previse struje ili je u kratkom spoju usled kvara!probaj i ovo - postoji i zastitna dioda (u kontra smeru) na ulazu iz ispravljaca u dream, pa mozda probas i da nju odspojis ako je dobila otpor .... (treba da je R reda Mohm-a u neprovodnom smeru). ovo meris samo kada je iskljuceno napajanje !ja ne znam drugo sta jos moze da bude,mozda je taj u pravu za tu platinu,sada je pitanje da li je to tacno i koja je i isplati li se popravka!a to za mac adresu,mozda taj misli da je origiinal dm500,nisu im isze mac adrese originalu i klonu!

    ako je neki veci kvar,neverujem da se popravka isplati...imas sada ove novr 500 hd,800 hd 8000 hd...pa izaberes jedan!:emoticon-0167-beer:
     
    #8
    amra1999 gefällt das.
  10. amra1999
    Offline

    amra1999 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    16. April 2010
    Beiträge:
    43
    Zustimmungen:
    17
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dm500s_clon

    Nemam taj unimer a i da imam sumnjam da bih nesto uspeo..:(
    U svakom slucaju hvala vam na trudu da pomognete..
    Ovaj tip se zove Hozwurm0101 deluje sasvim u redu i sa ovog foruma je...
    Doduse malo naplacuje ali nije strasno samo sto u mom slucaju nije nista pomogao..
    Mada i dalje mislim da me nije prevario.....
    Imam ja u mojoj sobi dm800hd a ovj 500s je biio u decijoj ..mada sam i tu nasao alternativu!!!!
    Veliki pozdrav svima:good:
     
    #9

Diese Seite empfehlen