1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

DBox2- motor

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von mrkin, 6. Juni 2010.

  1. mrkin
    Offline

    mrkin Newbie

    Registriert:
    14. Februar 2009
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    Pozdrav svima

    Htio bih da pit am dali neko moze da mi pomogne oko DBox-a2 i motora za antenu. Motorje postavljen i radi sa drugim resiverom odlicno. Sada bih htio da prikljucim antenu na DBox na koji sam ubacio enigmu(Kazu da sa enigmom motor dobro funkcionise zbog "Go to xx" funkcije).pitanje bi bilo: U kojem polozaju da ostavim antenu kada iskljucim stari resiver i kako da podesim Dbox tj kako da mu "kazem" gdje je antena kada ga spojim. Ukucao sam koordinate i Dbox okrece antenu ali nemogu da ga dovedem u taj neki pocetnui polozaj , tj. neki nulti polozaj odfakle bi resiver, pomocu go to xx trebao da sam nadje zeljene satelite. Ima li neko iskustva sa tim ili kakv savjet?

    Hvala i pozdrav
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: DBox2- motor

    za nulti polozaj (satelit) bi ti preporucio Hot Bird...i kod mene je tako..
    a antenu (signal) stimaj na W2 ili Amosu...
     
    #2
  4. mrkin
    Offline

    mrkin Newbie

    Registriert:
    14. Februar 2009
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: DBox2- motor

    Hvala Sarma na odgovoru. To sam i probao ali nije islo. Kada sa starim resiverom okrenem antenu na Hot Bird 13° i prikopcam DBox , pa aktiviram go to xx funkciju pocne da okrece antenu ni sam neznam gdje. Ukucao sam koordinate mijesta gdje zivim ali nemogu da nadjem satelite. Rucno, znaci kada iskljucim Go to xx funkciju, nadjem, ali automatski ne ide.
     
    #3
  5. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: DBox2- motor

    rucno mislis na diseqc 1.2....
    a automatski na Usals...ili...
     
    #4
  6. mrkin
    Offline

    mrkin Newbie

    Registriert:
    14. Februar 2009
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: DBox2- motor

    rucno mislim na diseq 1.2 tj.kada moror okrecem lijevo desno resiverom nadjem satelit ali kada prebacim na go to xx okrene je skroz negdje drugo. Znaci kada iskljucim opciju go to xx i okrecem antenu, resiverom naravno, nadjem satelit.Memorisem ga i ukljucim go to xx i onda izaberem taj satelit koji sam nasao i memorisao "rucno" okrene je skroz negdje drugo
     
    Zuletzt bearbeitet: 6. Juni 2010
    #5
  7. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: DBox2- motor

    kad sve nadjes i memorises zasto ukljucujes go to xx...jednostavno prebacujes sa kanala na kanal ili grupu ...ili satelit..i motor sam okrece...
    ili koristi usals...ako imas..go to xx zaboravi.....
     
    #6
  8. mrkin
    Offline

    mrkin Newbie

    Registriert:
    14. Februar 2009
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: DBox2- motor

    pa to sam radio da ustedim sebi trazenje svih satelita rucno. Mislio sam ako nadjem jedan satelit i memorisem ga da ce druge sam pronaci sa go to xx. A sta je usls?
    hvala
     
    #7
  9. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: DBox2- motor

    geh zu (go to) je nulta pozicija...zato sa tim ne moze..
    a gdje si izabrao diseq 1.2 pogledaj ima li usals opciju ( to je automatsko trazenje satelita ) ono sto tebi treba...
    na nekim resiv. moras na svakom satelitu ukljuciti jednu od ove dvije opcije
    da bi funkcioniralo..dakle ili diseq 1.2 ili Usals.....
     
    #8
  10. mrkin
    Offline

    mrkin Newbie

    Registriert:
    14. Februar 2009
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: DBox2- motor

    Prije svega hvala na pomoci Sarma.
    A sto se tice te opcije usals morat cu pogledati. Trenutno resiver nije kod mene. Ali koliko se sjecam nisam nasao tu funkciju. Jeli bi mi neko mogao potrditi da dbox2 sa enigmom podrzava tu usals funkciju.

    hvala
     
    #9

Diese Seite empfehlen