1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Croatian Music Channel nekodirano na Atlantic Bird 3

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Beastmaster, 3. Juli 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.203
  Punkte für Erfolge:
  113
  Popularni domaći glazbeni kanal Croatian Music Channel (CMC) započeo je sa nekodiranim emitiranjem preko satelita AtlanticBird 3 na 5° zapadno, u okviru minipaketa Odašiljača i Veza (OiV). To je ukupno treći hrvatski kanal koji emitira u okviru ovog multipleksa, preostala dva su Kapital Network (domaća poslovna televizija) koji je također dostupan u nekodiranom obliku te nacionalna komercijalna televizija RTL TV koja emitira kodirano u sistemu Viaccess.  U ovom je digitalnom multipleksu donedavno emitirala eksperimentalna verzija kanala MTV Adria, a kasnije i arapski kanal New Channel TV.

  Parametri za prijem CMC na Atlantic Birdu 3:

  Satelit: Atlantic Bird 3 na 5° zapadno
  Frekvencija: 10.973 GHz
  Polarizacija: Vertikalna
  Symbol Rate: 9000
  FEC: 5/6
  Kodiranje: nema
  Norma: DVB-S Mpeg2
  Provider: OiV Zagreb

  Hoće li dolazak CMC-a na novi satelit značiti i njegov odlazak sa najpopularnije Eutelsatove orbitalne pozicije na 13° istočno gdje CMC u nekodiranom obliku emitira već duže vremena? Te informacije zasad nisu poznate, no jedno je sigurno - Atlantic Bird 3 je osjetno jeftiniji od Hot Birda pa takav razvoj događaja nebi trebao biti nekakvo iznenađenje, pogotovo u vrijeme globalne gospodarske krize.  Također, valja spomenuti da su se dogodile još neke manje promjene u ovom OiV-ovom multipleksu, tako je primjerice OiV konačno preimenovao RTL Televiziju iz "OiV Feed 3" u "RTL-TV", a napokon je dostupan i teletekst na ovom kanalu (kad već slika nije, op.a).
   
  #1
  Onki und h.masic gefällt das.

Diese Seite empfehlen