1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

antena sa motorom

Dieses Thema im Forum "Antene" wurde erstellt von buntic, 9. Oktober 2009.

  1. buntic
    Offline

    buntic Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    9. Juli 2009
    Beiträge:
    68
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    0
    pozzz

    dosada sam koristio 2 lnb sa multiswitchom a posto mi je stanga koja drzi lnb okrugla postoji drzac samo za dva satelita pa sam odlucio da uzmem motor pa da li mi neko moze reci sta treba da uradim i kako na Dreamu 600 jedino sto znam

    muratijeva lista kanala za motor

    sateliteneinstellungen - diseq c mit rotor

    veliko hvala
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: antena sa motorom

    Zdravo buntic...

    Pa to ide jednostavno,imas sad jos novijih Lista za Motor ovde kod nas...
    trebas samo da Pazis kad budes Montirao Motor da ga postavis po pravilu..
    onda ides na Box i tu Podesis u Sateliten Konfiguracion da zelis koristiti Router(Motor) onda ides Satelit po Satelit da trazis,kao Prvu tacku na Motoru sto znaci tacak (O) stavi Hotbird 13° tako daces moci da pratis i Intelsat,Prvo Motor stavi Pod wasserwage a Antenu ostavi kako tije bila i prije..sve zavisi opeta koju Antenu imas i koliku Velicinu...


    PS: Prebacio sam ovo u pravi pod forum

    [​IMG]by murati
     
    #2
  4. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    pa ovako,na nosac namontiras motor,pre montaze treba na motoru da na namestis elevaciju odnosno nagib motora.on se odredjuje prema polozaju tvog mesta,odnosno prema geografskoj sirini.podesavanjem geografske sirine tvoga mesta automatski si nastimeo i elevaciju motora.ako neznas te podatke mozes ovde da ubacis zadnju postu tvoga mesta i on ti izracuna

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    gledaj da ti na motoru ona skala bude tacno na nuli,stavi antenu na motor i usmeri u pravcu sever-jug tamo treba da ti gleda ona nula na motor,sada pricvrsti motor i sa antenom trazis najjaci signal na tvom pocetnom satelitu,ako si u nemackoj kao sto mislim onda je to hotbird,u resiver isto moras da upises elevaciju i azimut,uspajhujes i onda ostaje samo da se igras sa dugmicima na daljinskom...
     
    #3
    edi35 gefällt das.
  5. buntic
    Offline

    buntic Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    9. Juli 2009
    Beiträge:
    68
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    prvo hvala lijepo ,
    ovo sa motorom sam skontao nego mi bas nije jasno kako se traze sateliti
     
    #4
  6. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    pa najvaznije je na pocetku,ako to dobro nastimas onda tamo u motorkonfiguration ubacis lengen i breiten grad od tvoga mesta,ukljucis funkciju go to x i kad prebacis na drugi satelit kazem ako si ga nastimao u picinu dlaku on ce sam da nadje sve satelite,ako ne onda ces morati sam da okreces motor malo levo pa desno i kad upucas speichen pa tako svaki...
     
    #5
  7. Misko
    Offline

    Misko Ist oft hier

    Registriert:
    17. April 2009
    Beiträge:
    136
    Zustimmungen:
    80
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Austria
    AW: antena sa motorom

    Ja sam to sve sa motorom odradio prije nego sam kupio DM ali kao sto kaze Milojko kad udjes na motorkonfuguration gdje si upisao geografsku sirinu i duzinu i ukljucio GOtoXX funkciju imas da stisnes plavo dugme i otvara se novi menü...tu imas da biras modus i satelit koji zelis i da okreces antenu...dole ti je balken gdje mozes da pratis jacinu signala
    Mada jedanput kada nadjes satelit koji je najblizi tvojoj geografskoj duzini ako si upisao geo.sirine i duzine i ukljucio GoTo XX funkciju box bi sam trebao da okrece antenu u zavisnosti na koji kanal si prebacio, tj. na kojem satelitu se nalazi.
    Veoma vazna stvar je da stanga na kojoj je pricvrscen motor bude tacno u waserwagu i da je nastimana elevacija na motoru.
     
    #6
    murati gefällt das.
  8. buntic
    Offline

    buntic Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    9. Juli 2009
    Beiträge:
    68
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    hvala ,
    znaci posto zivim u minhenu L 11,57 B 48,13
    onda ele.winkel 22,87(motor-antena)
    ref-winkel 48.13 (stanga-motor)
     
    #7
  9. buntic
    Offline

    buntic Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    9. Juli 2009
    Beiträge:
    68
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    ili je samo dovoljno L i B u Dream ubaciti
     
    #8
  10. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    da,ako ti je sto posto u libeli tako bi trebalo,ja sam 130 km od tebe i lovim od 34°W do 62 E sa antenom od 85.stime sto meni stoji na motoru 48 a na anteni 28,malo sam ukrivo betonirao sipku u gumi...ali nisam ja kriv,pivo nije bilo dobrog kvaliteta.
     
    #9
  11. edi35
    Offline

    edi35 Newbie

    Registriert:
    2. Februar 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: antena sa motorom

    Halo Paradoks, u dilemi sam da li da kupim motor ili da postojecu antenu((80 cm) sa 2 LNB(Astra,Hotbird) nadopunim sa jos 1 LNB
    koji bi trebao digi tv da hvata. Zamolio bih za savjet.
     
    #10
  12. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    hallo edi ,
    ja bi ti u svakom slucaju preporucio motor,
    pogotovo sto programi iz ex-yu u poslednje vrijeme setaju sa satelita na satelit, pa sa motorom nema problema gdje oni tu i ti za njima....
    ali na tebi je da odlucis.....
     
    #11
  13. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: antena sa motorom

    slazem se sa kolegom sarma,ako stavis jos jedan lnb imas samo tih tri satelita,sa motorom mozes da hvatas sve na horizontu,jeste da nekom ide na zivce cekanje dok se motor okrene ali imaces daleko vise kanala i izbora,a i ima ih da se nadju za 30-40 € tako da taj finansijski efekt i nije toliko bitan,moje skromno misljenje...
     
    #12

Diese Seite empfehlen