salut Emile si multumesc pentru promptitudine .descriu in citeva rinduri cum a decurs totul pentruca sint convins ca exista multi cu problema mea: Totul a inceput in momentul in care am instalat fw 0.9.4890 KGD dupa reboot decoderul sa oprit la update usb ,am incercat aici toate tipurile de fw pe care le am gasit dar nici unul nu era recunoscut de decoder (no patch) dupa ceva cautari am incercat cu enigma 2 acesta sa instalat dar dupa reboot sa oprit la IP decoderuluide aici am urmat procedura dela acest linkhttp://azboxhd.altervista.org/forum/showthread.php?1913-Enigma-2-by-The_ripper-TEST si am ajuns din nou la update usb de aici istoria se repeta am probat din nou citeva fw dupa caream incercat enigma 2pentruca era unicul tip de patch.bin acceptat ,dupa reboot decoderul a ramas blocat pe (booting).din acest moment am fost obligat sa cumpar un convertor RS232-TTL-Wandler-Bausatz si cu acesta am facut reprinderea decoderului pina in faza de update usb aici din nou aceiasi probleme nu recunostea nici untip de fw am reprins decoderul prin serial de cel putin 6 ori dar mereu aceasi problema . acum voi descrie pentru toti cei care au aceeasi problema cu am rezolvat aceasta problema:fiecare fw arata asa (0.9.5020-patch.bin )cel ce nu era recunoscut de decoder,cel de la enigma era denumit simplu( patch.bin) de aici am decis sa renominez numele fw :am eliminat partea cu 0.9.5020- si am lasat doar (patch.bin )am introdus cheia usb in decoder si acesta a recunoscut imediat patch si l-am instalat .concluzia la care am ajus e ca as fi incercat de inca 1000 de ori sa instalez fw si nu as fi reusit daca nu as fi facut aceasta renominare