Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Tranzacţia prin care Romtelecom preia clienţii şi activele Boom TV a fost încheiată

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von emil1, 1. Juni 2011.

 1. emil1
  Offline

  emil1 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  22. März 2009
  Beiträge:
  2.490
  Zustimmungen:
  2.587
  Punkte für Erfolge:
  113
  "Romtelecom deja a virat un avans din preţul tranzacţiei, urmând ca suma finală a tranzacţiei să fie stabilită la finalul procesului de migrare al clienţilor. (...) Migrarea clienţilor către platforma DOLCE TV va începe în luna iunie şi se va realiza gradual pe parcursul câtorva luni", se arată într-un comunicat al casei de insolvenţă.
  Unicredit Bank, cel mai mare creditori garantat, îşi va recupera astfel o mare parte din creanţe, conform sursei citate.
  La rândul său, casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", care a fost implicată în tranzacţie consiliind UniCredit Bank, cel mai mare dintre creditorii garantaţi, a precizat de asemenea, într-un comunicat, că suma finală a tranzacţiei urmează să fie stabilită la finalul procesului de migrare a clienţilor către platforma DOLCE TV.
  "Din punctul nostru de vedere, este important că UniCredit Bank va putea recupera cea mai mare parte a creanţei pe care o avea la DTH Television-Boom TV în urma unui împrumut de 18,5 milioane de euro contractat de compania de televiziune în 2008", a arătat avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.
  În luna martie, Romtelecom, companie deţinută de grupul elen OTE, a anunţat că a încheiat cu DTH Television Group contractul pentru achiziţia activelor şi a bazei de clienţi Boom TV, preţul total al tranzacţiei urmând să fie stabilit în funcţie de numărul de clienţi preluaţi.
  Platforma Boom TV a fost lansată în aprilie 2006, fiind a cincea platformă de televiziune digitală de tip Direct to Home (DTH) din România, alături de Digi TV (operată de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operată de compania de cablu UPC), AKTA (operată de Digital Cable Systems) şi Dolce (operată de Romtelecom).
  În martie 2009, numărul de clienţi al Boom TV a depăşit pragul de 230.000, iar la finele anului trecut a coborât sub nivelul de 100.000, în condiţiile în care piaţa de profil numără aproape 6 milioane de utilizatori.
  Primii trei jucători sunt RCS&RDS, UPC România şi Romtelecom.
  În mai 2010, DTH Television Grup a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti, după ce în prima parte a anului Unicredit Ţiriac Bank, Grecos Energy Telecomunicaţii şi Eurocom Networks & Technologies au solicitat în instanţă falimentul operatorului Boom TV.
  În toamna anului 2008, DTH Television Grup a anunţat că a împrumutat 18,5 milioane de euro de la Unicredit Ţiriac Bank, fondurile urmând să fie utilizate pentru finanţarea pe termen scurt şi mediu a dezvoltării platformei digitale tv.
  Principalii acţionari ai DTH Television Grup SA sunt Blackdzaar Limited (înregistrată în Cipru) - 42,477%, Elran (D.D.) Investments Ltd. (Israel) - 25,257%, Sandhirst Ltd (Cipru) - 18,225% şi Globalicom - Trade Ltd (Israel) - 10,038%.
  Acţionarul principal al Blackdazaar Limited este RP Explorer Master Fund, un fond de investiţii reprezentat de Louis Silver.


  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1
  josef.13 gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.