Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Stiri Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din trustul Realitatea Elan Schwartzenberg

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von mateibasarab, 1. Mai 2011.

 1. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  Noul proprietar al Realitatea TV este Elan Schwartzenberg. Nascut la Iasi, intr-o familie de medici evrei, Elan are o avere estimativa de 50 milioane euro.
  Potrivit impactnews, Elan Schwartzenberg a cumpărat 90% din trustul Realitatea. Informaţia a fost confirmată şi de Realitatea TV care a şi difuzat o ştire în care informa că Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din acţiunile trustului.
  Potrivit Realitatea TV, Elan Schwartzenberg doreşte să organizeze luni o conferinţă de presă pe această temă şi mai doreşte să participe la o emisiune la Realitatea TV în care să i se poată pune întrebări din partea jurnaliştilor trustului.
  Potrivit surselor Impactnews, anunţul pe care urmează să-l facă Sorin Ovidiu Vântu în cursul zilei de luni se referă la vânzarea trustului Realitatea-Caţavencu. Se pare că Vântu a împrumutat nişte bani de la Elan Schwartzenberg, pe care i-a garantat cu 10 la sută din acţiunile Realităţii. Schwartzenberg va deveni un împuternicit a lui Vântu, de fapt al copiilor acestuia, în gestionarea afacerilor din România.
  După unele surse, totuşi, Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, urmează să preia trustul, fiind un nume vehiculat chiar de la începutul scandalului dintre Vântu şi Ghiţă.
  Cu toate acestea, conform aceloraşi surse, Ghiţă va rămâne manager al Realităţii TV.
  Vântu a declarat vineri, înainte să fie încarcerat la Direcţia de Cercetări Penale, că Sebastian Ghiţă este doar o unealtă în mâinile preşedintelui Băsescu, dar că-i pregăteşte acestuia din urmă o surpriză, pe care o va anunţa luni.

  sursa:Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1
  emil1 und josef.13 gefällt das.
 2. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.220
  Zustimmungen:
  16.827
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  AW: Stiri Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din trustul Realitatea Elan Schwartzenbe

  Realitatea Media, proprietarul Realitatea TV, isi cere insolventa

  Elan Schwartzenberg cere insolventa Realitatea Media intr-un Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren, primul termen de judecata fiind 7 septembrie. Masura vine dupa ce, in primavara, Elan Schwartzenberg a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la Sorin Ovidiu Vantu. Pana luni dupa-amiaza, Elan Schwartzenberg nu a putut fi contactat. El va tine, maine, o conferinta de presa. Managerul Realitatea, Sebastian Ghita, a spus pentru HotNews.ro ca "stiam de aceasta intentie a actionarului majoritar" si ca "voi pastra contractul de management".

  Ghita s-a limitat sa spuna ca "in mod evident, Realitatea apartine telespectatorilor" si ca "insolventa este parte din viata unei companii".

  Insolventa este un pas inainte de intrarea firmei in faliment, iar aceasta procedura este ceruta de unele companii pentru a se proteja in fata creditorilor. In urma declararii insolventei de catre o instanta, compania vizata intra in administrarea unei companii specializate. In cazul Realitatea Media, ar putea duce la ruperea de facto a contractului de management cu societatea Asesoft, controlata de Sebastian Ghita.

  Pana in momentul vanzarii Realitatea, Sorin Ovidiu Vantu s-a angajat intr-un conflict deschis cu Sebastian Ghita, manifestandu-si intentia de a rupe contractul de management incheiat cu acesta anul trecut. Dupa vanzare, si Elan Schwartzenberg si-a manifestat precautia in privinta contractului de management, recent el spunand intr-un interviu pentru Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren ca "sunt foarte nemultumit de situatia financiara actuala a grupului Realitatea, drept pentru care sunt numeroase critici la adresa managementului. Dar sunt foarte multumit de relatia cu Sebastian Ghita". Ulterior, Schwartzenberg a fost citat de Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren afirmand ca el si Sebastian Ghita vor fi "in continuare parteneri" pe baza unei intelegeri cu Sebastian Ghita personal, nu cu Asesoft.Recent, Willbrook International, care negociaza preluarea The Money Channel, a anuntat ca Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren prin care Realitatea se va muta intr-o cladire detinuta de aceasta companie. In prezent, Realitatea TV functioneaza intr-un contract pe baza unui contract de inchiriere intre Asesoft si C.N.I. Coresi.

  UPDATE Contactata luni de HotNews.ro, Laura Albani, director Coresi, a spus pentru HotNews.ro ca "avem propriul proces cu termen pe 17 septembrie, prin care Realitatea Media fie plateste [datoriile catre Coresi], fie intra in insolventa". Ea a spus ca, de la incheierea contractului actual cu Asesoft, aceasta companie a platit chiria in fiecare luna, "platile sunt la zi", insa au ramas neachitate datorii de circa 2.800.000 de lei acumulate de Realitatea Media pe vremea cand spatiile erau contractate de aceasta.

  Potrivit datelor afisate la Ministerul Finantelor, Realitatea Media a inregistrat, in 2010, o cifra de afaceri de 97,5 de milioane de lei, pierderi de 86,2 milioane de lei si datorii de 308,5 milioane de lei. In 2009, cand cifra de afaceri se ridica la 127 de milioane de lei, pierderile ajungeau la 165,5 milioane de lei, iar datoriile - la 258,6 milioane de lei. Numarul de salariati a scazut de la 1026 in 2009 la 796 in 2010.

  Realitatea Media

  • Cifra de afaceri 2010 - 97.478.331 lei
  • Pierdere 2010 - 86.205.211 lei
  • Datorii 2010 - 308.518.552 lei
  • Nr. salariati 2010 - 796


  • CA 2009 - 127.032.615 lei
  • Pierdere 2009 - 165.486.082 lei
  • Datorii - 258.693.760 lei
  • Nr. salariati 2009 - 1026
  Quelle: HotNews
   
  #2
  mateibasarab und emil1 gefällt das.
 3. emil1
  Offline

  emil1 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  22. März 2009
  Beiträge:
  2.490
  Zustimmungen:
  2.587
  Punkte für Erfolge:
  113
  Solidaritate intre televiziuni: Vezi ce concurent intinde Realitatii TV o mana de aju

  Proprietarul Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, a justificat apelarea la insolventa pentru ca, de mai multe luni, institutia functioneaza cu conturile blocate, iar managementul nu a reusit sa achite TVA-ul si taxele la stat.
  [​IMG]
  "In maximum 3 ani, ne propunem sa curatam toate problemele din trecut", a spus Schwartzenberg, referindu-se la durata procedurii de reorganizare.

  El a adaugat ca gaura financiara este mai mare azi decat in urma cu 4 luni, precizand ca nu este vorba numai de datoriile anterioare preluarii postului TV, ci si de cele din perioada iulie-august, in care nu s-au platit taxele salariale si nici TVA-ul.

  Intrebat daca ia in calcul varianta falimentului, Schwartzenberg a spus "nu vreau sa pierd banii pe care i-am dat lui Vintu".

  Acesta a explicat ca "a doua criza prin care trecem ne obliga sa ne redimensionam, atat in ceea ce priveste echipamentele cat si personalul".

  Ne duceam intr-un haos daca nu luam aceasta masuraElan Schwartzenberg

  Intrebat insa daca va recurge la concedieri, patronul Realitatea TV a vorbit despre necesitatea "replierii" si a orientarii la situatia reala, adaugand ca "vom fi nevoiti sa renuntam la personal, la unii dintre ei".

  In ceea ce priveste redimensionarea cheltuielilor legate de echipamente, Schwantzenberg a afirmat ca a fost sunat de Camelia Voiculescu, proprietara "Antenelor". Concurenta numarul 1 a postului Realitatea TV si-a oferit sprijinul, spunand ca ii sta la dispozitie cu echipament, content sau "orice forma de ajutor".

  Referitor la reorganizarea judiciara a companiei, patronul Realitatii a spus ca aceasta a fost convenita impreuna cu managerul Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren, care s-a aratat total de acord cu adoptarea procedurii.

  Cei doi au luat chiar in calcul incheierea unui alt contract de management.

  De asemenea, patronul Realitatii a spus ca este un mare creditor al postului de televiziune. Pe de alta parte, a mentionat ca toate cheltuielile de functionare din ultimele luni au fost platite de Sebastian Ghita.
   
  #3
  mateibasarab und josef.13 gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.