Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

RTV Slovenija uskoro mijenja frekvenciju na Hot Birdu

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Beastmaster, 5. Oktober 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.205
  Punkte für Erfolge:
  113
  Na popularnom satelitu Hot Bird na 13° istočno uskoro će doći do značajnih promjena vezanih za emitiranje programa TV Slovenija 1, 2, 3 i TV Koper / Capodistria. Naime, svi navedeni programi TV Slovenije uskoro će napustiti svoju sadašnju frekvenciju na satelitu Hot Bird 8 12.303 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 i pritom preseliti na novi transponder na istoj orbitalnoj poziciji.


  Koji su novi parametri prijema za programe TV Slovenije, zasad još uvijek nije poznato.

  [​IMG]

  U zadnje vrijeme mnogi kanali sa frekvencije 12.303 GHz V prestali su sa emitiranjem programa ili su migrirali u na neke druge orbitalne pozicije, to su prije svega talijanski Pleasure TV, Blu Line TV i Diva Futura, a isto je učinio i kanal NTV Hayat Sat iz Bosne i Hercegovine koji je sa Hot Birda prešao na Eutelsat W2 na 16° istočno. Poznato je i to da će hrvatski kanali CMC (Croatian Music Channel) i TV Sljeme također ubrzo prestati emitirati na gore navedenoj frekvenciji Hot Birda, a već neko vrijeme emitiraju preko alternativne orbitalne pozicije - Atlantic Bird 3 na 5° zapadno, također u nekodiranom obliku.

  Osim TV Sljeme i Cro Music Channela, frekvenciju 12.303 GHz V uskoro će napustiti i kanali LoveWorld i Passione Pesca koji su već započeli sa paralelnim emitiranjem na frekvenciji 12.520 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4. Na staroj frekvenciji gledatelje se obavještava da prilagode parametre prijema kako bi i dalje nesmetano mogli pratiti ove kanale.

  U paketu RTV Slovenije će nakon gore nabrojanih promjena ostati samo četiri slovenska programa i poljski kanal TV Silesia.

  Programi RTV Slovenije:
  televizijski: TV Slovenija 1, 2, 3 i TV Koper - Capodistria
  radijski: Radio Slovenija 1, 2, 3, Radio Slovenija International i Radio Capodistria.

  Kanali TV Slovenija 1 i 2 krenuli su nedavno sa emitiranjem na orbitalnoj poziciji 16° istočno gdje se trenutno nalaze sateliti Eutelsat W2 i Eurobird 16A, no riječ je isključivo o emitiranju u sklopu regionalne DTH platforme Total TV, a ne o samostalnom emitiranju kao što je to slučaj na Hot Birdu.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.