RTV Slovenija uskoro mijenja frekvenciju na Hot Birdu

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Beastmaster, 5. Oktober 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.204
  Punkte für Erfolge:
  113
  Na popularnom satelitu Hot Bird na 13° istočno uskoro će doći do značajnih promjena vezanih za emitiranje programa TV Slovenija 1, 2, 3 i TV Koper / Capodistria. Naime, svi navedeni programi TV Slovenije uskoro će napustiti svoju sadašnju frekvenciju na satelitu Hot Bird 8 12.303 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 i pritom preseliti na novi transponder na istoj orbitalnoj poziciji.


  Koji su novi parametri prijema za programe TV Slovenije, zasad još uvijek nije poznato.

  [​IMG]

  U zadnje vrijeme mnogi kanali sa frekvencije 12.303 GHz V prestali su sa emitiranjem programa ili su migrirali u na neke druge orbitalne pozicije, to su prije svega talijanski Pleasure TV, Blu Line TV i Diva Futura, a isto je učinio i kanal NTV Hayat Sat iz Bosne i Hercegovine koji je sa Hot Birda prešao na Eutelsat W2 na 16° istočno. Poznato je i to da će hrvatski kanali CMC (Croatian Music Channel) i TV Sljeme također ubrzo prestati emitirati na gore navedenoj frekvenciji Hot Birda, a već neko vrijeme emitiraju preko alternativne orbitalne pozicije - Atlantic Bird 3 na 5° zapadno, također u nekodiranom obliku.

  Osim TV Sljeme i Cro Music Channela, frekvenciju 12.303 GHz V uskoro će napustiti i kanali LoveWorld i Passione Pesca koji su već započeli sa paralelnim emitiranjem na frekvenciji 12.520 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4. Na staroj frekvenciji gledatelje se obavještava da prilagode parametre prijema kako bi i dalje nesmetano mogli pratiti ove kanale.

  U paketu RTV Slovenije će nakon gore nabrojanih promjena ostati samo četiri slovenska programa i poljski kanal TV Silesia.

  Programi RTV Slovenije:
  televizijski: TV Slovenija 1, 2, 3 i TV Koper - Capodistria
  radijski: Radio Slovenija 1, 2, 3, Radio Slovenija International i Radio Capodistria.

  Kanali TV Slovenija 1 i 2 krenuli su nedavno sa emitiranjem na orbitalnoj poziciji 16° istočno gdje se trenutno nalaze sateliti Eutelsat W2 i Eurobird 16A, no riječ je isključivo o emitiranju u sklopu regionalne DTH platforme Total TV, a ne o samostalnom emitiranju kao što je to slučaj na Hot Birdu.
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.