Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Romtelecom a semnat preluarea abonatilor Boom TV

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von josef.13, 28. Februar 2011.

 1. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.251
  Zustimmungen:
  16.870
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  Romtelecom a semnat preluarea abonatilor Boom TV, pe care a oferit peste opt milioane euro

  Romtelecom a semnat saptamana trecuta un contract de achizitie a abonatilor si a restului de active ale DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, pentru care a facut o oferta de 8 milioane de euro (plus TVA), a declarat pentru HotNews.ro Adrian Lotrean, partener al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al acestei firme. Oferta Romtelecom a fost singura oferta ferma depusa pentru Boom TV, operator de servicii TV prin satelit care detine peste 95.000 de abonati, si care a intrat in procedura de insolventa in vara anului trecut.


  • "Oferta Romtelecom este ferma, practic s-a incheiat si un contract de vanzare-cumparare cu aprobarea comitetului creditorilor in cursul saptamanii trecute. Romtelecom a cumparat fondul de comert al Boom TV, respectiv baza de abonati si activele din patrimoniul societatii DTH. Contractul semnat este complex, avand mai multe etape si conditii precedente care trebuie indeplinite, una dintre acestea fiind si avizul Consiliului Concurentei. Pana la indeplinirea conditiilor respective, transferul de proprietate si plata din partea Romtelecom nu se efectueaza", a precizat pentru HotNews.ro Adrian Lotrean.

  Procedura insolventei fata de DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a fost deschisa in luna mai a anului trecut, Casa de Insolventa Transilvania preluand acest dosar in calitate de administrator judiciar. Pe 17 februarie era ultima zi pana la care putea fi formulat si propus un plan de reorganizare a societatii.


  • "Planul de reorganizare al DTH a fost depus la dosarul de insolventa in data de 17 februarie anul acesta, urmand a fi parcurse procedurile legate de legea insolventei in ceea ce priveste votarea planului respectiv de adunarea creditorilor si apoi supunerea spre confirmare judecatorului sindic (de la Tribunalul Bucuresti)", a spus Adrian Lotrean.

  Casa de Insolventa Transilvania a postat luni pe site-ul propriu, planul de reorganizare propus pentru redresarea DTH Television Grup.


  • "In ceea ce priveste procedura de negociere directa cu cumparator identificat, aceasta se va efectua in conformitate cu prevederile art. 117 din Legea nr. 85/2006, pornind de la pretul din oferta comunicata administratorului judiciar de catre Ofertant (n.a Romtelecom), de 8 milioane euro plus TVA. Pretul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniul Societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7.320.000 Euro plus TVA in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 95.000 de abonati, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 80,08 euro/abonat", se arata in planul de reorganizare.
  Romtelecom: Suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom

  Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom au precizat:


  • "Suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom si vom reveni cu detalii in momentul in care acestea vor fi disponibile. Plata in cadrul tranzactiei se va face in functie de numarul de clienti efectiv preluati."
  Prin preluarea abonatilor Boom TV, Romtelecom ar ajunge la peste 1,14 milioane abonati la serviciile TV

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Evolutia numarului de clienti BoomTV
  Foto: Casa de Insolventa Transilvania

  Raportul Casei de Insolventa Transilvania arata ca la sfarsitul lunii aprilie din 2010, DTH Television Grup ajunsese la datorii de peste 406,8 milioane lei. La momentul deschiderii procedurii de insolventa "numarul abonatilor era in continua scadere, iar cheltuielile lunare depaseau cu mult in casarile. Portofoliul de clienti era in continua degradare, iar grila de programe nu mai putea fi sustinuta".

  Mai exact, la sfarsitul anului trecut, Boom TV avea 97.549 de abonati activi, numarul acestora scazand pentru prima data sub pragul psihologic de 100.000 de abonati la sfarsitul lunii octombrie 2010.

  Prin preluarea acestor abonati, Romtelecom va ajunge la peste 1,14 milioane abonati la serviciile TV, foarte aproape de UPC Romania, al doilea mare operator de cablu TV, care la sfarsitul anului trecut avea peste 1,15 milioane de abonati la serviciile TV. Lider pe piata serviciilor TV este RCS&RDs cu 2,7 milioane abonati (din care 1,1 milioane abonati pe segmentul DTH si 1,6 milioane abonati la cablu TV).

  Quelle:
  HotNews.ro

  ***********

  E l e c t r o n i c s
   
  Zuletzt bearbeitet: 5. Dezember 2012
  #1
  florianzz und emil1 gefällt das.
 2. emil1
  Offline

  emil1 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  22. März 2009
  Beiträge:
  2.490
  Zustimmungen:
  2.587
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Romtelecom a semnat preluarea abonatilor Boom TV

  Romtelecom a semnat preluarea Boom TV

  [​IMG]
  Romtelecom a semnat cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti Boom TV, a anuntat joi operatorul telecom.
  "Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati", se mentioneaza in comunicatul Romtelecom.

  Compania a notificat de asemenea Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse.

  Potrivit unor informatii aparute luni in presa, Romtelecom a semnat saptamana trecuta un contract de achizitie a abonatilor si a restului de active ale DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, pentru care a facut o oferta de 8 milioane de euro (plus TVA).

  Transferul de proprietate si plata din partea Romtelecom nu se efectueaza insa, pana nu sunt indeplinite mai multe conditii.

  Una dintre aceste conditii este ca numarul total de abonati sa nu scada sub 95.000.Daca va scadea, pretul oferit va putea sa scada cu 80,08 euro/abonat.

  Potrivit planului de reorganizare, DTH va fi capabila sa isi achite integral datoriile fata de creditori si salariile restante. In schimb, alte creante vor fi achitate in cuantum egal cu sumele pe care acestia le-ar recupera in caz de faliment.

  DTH Television Grup, proprietarul Boom TV, avea peste 95.000 de abonati si a intrat in insolventa in vara anului trecut.
   
  #2
  josef.13 gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.