Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

RCS-RDS a fost amendată cu 20.000 de lei

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von josef.13, 6. Mai 2011.

 1. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.210
  Zustimmungen:
  16.817
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  RCS-RDS a fost amendată cu 20.000 de lei pentru că nu-şi tratează clienţii cu respect!

  Comisariatul Judeţean pentru protecţia Consumatorilor Cluj a amendat compania RCS-RDS cu 20.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege, deoarece "operatorul economic nu se comportă în mod corect în relaţiile cu consumatorii", după cum se precizează într-un comunicat al CJPC Cluj. Ce i s-a reproşat operatorului:
  - deşi prin contract este specificat un termen de instalare a serviciilor de maxim 90 de zile, operatorul economic nu şi-a onorat această obligaţie, înregistrându-se întârzieri uneori chiar de lungă durată.
  - au fost emise facturi eronate fie pentru unele servicii necontractate, fie pentru echipamente aflate în custodia consumatorului
  - nu a fost respectat termenul de remediere a nefuncţionalităţilor semnalate de către petenţi (48 ore)

  "Menţionăm faptul că reclamaţiile de acest gen au fost soluţionate în favoarea petenţilor ăprin instalarea serviciilor şi acordarea unor facilităţi pentru compensarea disconfortului creat de întârzierea instalării serviciilor, prin stornarea facturilor emise în mod eronat sau prin reducerea abonamentului proporţional cu perioada ce a depăşit termenul contractual de remediere", a precizat Mircea Radu, comisar şef în cadrul CJPC Cluj.


  Quelle: Ziare pe net
   
  #1
  emil1 und mateibasarab gefällt das.
 2. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.210
  Zustimmungen:
  16.817
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  RCS&RDS, taxată pentru că refuză să transmită GSP TV

  RCS&RDS, taxată pentru că refuză să transmită GSP TV

  Compania de cablu a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu vrea să adauge în blocul de programe şi televiziunea de sport.
  Antena TV Group s-a plâns din nou la CNA pentru că RCS&RDS refuză să transmită GSP TV şi pentru că a scos Antena 2 din pachetul de programe. Nu e prima dată când CNA discută despre încăpăţânarea RCS&RDS de a adăuga în pachetul de bază postul de sport al trustului Intact. GSP TV a devenit liber la retransmisie încă din această vară, făcând parte din posturile care intră în principiul must carry. Mai precis, principalele 25 de posturi comerciale, ordonate în funcţie de audienţă, trebuie preluate obligatoriu de către cablişti fără condiţionări tehnice sau financiare. Chiar şi aşa, RCS&RDS s-a încăpăţânat să adauge GSP TV în pachetul de programe.

  După mai multe somaţii publice, CNA a decis ieri să amendeze compania de cablu cu 10.000 de lei. În cazul în care RCS&RDS refuză în continuare să transmită televiziunea de sport, compania riscă să primească în continuare amenzi ce pot ajunge până la 200.000 de lei. „Aşteptăm ca RCS&RDS să se conformeze legilor în vigoare şi să introducă în pachetul de programe GSP TV, televiziune care este must carry", a declarat pentru „Adevărul" Cristian Creţu, Channel Manager GSP TV.


  Se judecă pentru o reinterpretare a legii


  Cât priveşte scoaterea postului Antena 2 din grilă, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat că televiziunea nu este protejată de principiul must carry. Potrivit unor reprezentanţi ai trustului, Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în cazul scandalului GSP TV - RCS&RDS şi a demarat o anchetă în acest sens. Fricţiunile dintre Antena Group şi RCS&RDS au apărut de mai mulţi ani. Cele două companii au format un consorţiu care a câştigat în 2008 drepturile de difuzare ale meciurilor de fotbal din Liga I pentru patru ani.

  La momentul respectiv, Intact a lansat postul de sport GSP TV menit să difuzeze meciurile pe care le câştigase. Însă, RCS&RDS a decis în vara lui 2009 să-şi lanseze o televiziune de sport, Digi Sport, şi să preia o mare parte dintre meciurile pe care le avea GSP TV. Cu câteva zile înainte de licitaţia pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I (4 aprilie 2011), Intact a ieşit la atac spunând că, până acum, articolul din Legea audiovizualului despre principiul „must carry" a fost înţeles greşit. În consecinţă, Antena Group a cerut RCS&RDS, ca daune, suma de 60 de milioane de euro.

  "Aşteptăm ca RCS&RDS să se conformeze legilor în vigoare şi să introducă în pachetul de programe GSP TV.''

  Sursa: adevarul.ro

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #2

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.