POMOC Dreambox 500

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von kontilo, 13. Oktober 2010.

  1. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    Pozdrav svima, imam problem oko DM-a u zadnje vrjeme mi blokira moram ga gasiti iz utikaca i ponovo paliti. Ja mislim da mu treba novi update koliko se razumijem. Box koristim u Svicarskoj putem kablovske mreze. Dali mi moze tko pomoci, ili cu poceti da ga lupam :). Ispod malo informacija o boxu. Ako jos sta treba pisite. Hvala i svaka Vam dala.

    DM500
    Boardrev: 06
    Kornel: LINUX 2.6.9
    Release: 0460
    Type: CPU
    Modell: STBx25xx.252Mhz
     
    #1
  2. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.712
    Zustimmungen:
    4.375
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: POMOC Dreambox 500

    zdravo...

    stavi mu Cccam verziju 2.14 i gemini 4.7 i trebalo bi da bude mira u Kuci... ;)
    mislim daje Clone BOx sto znaci da nije Org???napisi nam jos to..date mozemo upitit dalje..
     
    #2
  3. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: POMOC Dreambox 500

    Oke Murati, vako posto sam ja novi u svemu tome. Moracemo STEP BY STEP, box nije original. Kupio sam ga prije neke dvije/tri godine od jednog tipa. Dali mi mozes postaviti LINK gdje mogu nacu Cccam verziju 2.14 i gemini 4.7, i pomocu kojeg programa mogu da napravi upload na njega.

    PS: Box koristim u CH preko Cabelcom kablovske mreze, dali mi treba za to jos neki Plugin za to da bi mogao otvoriti programe koji su ponudjeni u mrezi. Ili dali se moze pogledati u njemu koji se plugin koristi za tu mrezu.

    Pozzz
     
    #3
  4. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.712
    Zustimmungen:
    4.375
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    #4
  5. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: POMOC Dreambox 500

    Sve sam uradio kako treba i kada sam izabro Cccam verziju 2.14 krenuo je Download i onda me je pito dali zelim da instaliram potvrdio sam da hocu, poslije toga je dosla je poruka da je Greska pri instalaciji! Sta da radim

    Pozdrav
     
    #5
  6. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.712
    Zustimmungen:
    4.375
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: POMOC Dreambox 500

    pa probaj jos koji put..izgasi Box sacekaj 20 sekundi onda ga ponovo ukljuci u struju i pokusaj ponovo..sigurno tije negdje u Netu greska...
     
    #6
  7. Honda-Civic
    Offline

    Honda-Civic Board Guru

    Registriert:
    13. August 2008
    Beiträge:
    1.335
    Zustimmungen:
    1.262
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: POMOC Dreambox 500

    Brisi prvo stari Cam jer ti izgleda pun Box vec zbog toga ni nemoze instalirat a i rusi se ti isto zbog toga!
    Pozdrav svima!
     
    #7

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.