Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

POMOC Dreambox 500

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von kontilo, 13. Oktober 2010.

  1. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    Pozdrav svima, imam problem oko DM-a u zadnje vrjeme mi blokira moram ga gasiti iz utikaca i ponovo paliti. Ja mislim da mu treba novi update koliko se razumijem. Box koristim u Svicarskoj putem kablovske mreze. Dali mi moze tko pomoci, ili cu poceti da ga lupam :). Ispod malo informacija o boxu. Ako jos sta treba pisite. Hvala i svaka Vam dala.

    DM500
    Boardrev: 06
    Kornel: LINUX 2.6.9
    Release: 0460
    Type: CPU
    Modell: STBx25xx.252Mhz
     
    #1
  2. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.742
    Zustimmungen:
    4.402
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: POMOC Dreambox 500

    zdravo...

    stavi mu Cccam verziju 2.14 i gemini 4.7 i trebalo bi da bude mira u Kuci... ;)
    mislim daje Clone BOx sto znaci da nije Org???napisi nam jos to..date mozemo upitit dalje..
     
    #2
  3. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: POMOC Dreambox 500

    Oke Murati, vako posto sam ja novi u svemu tome. Moracemo STEP BY STEP, box nije original. Kupio sam ga prije neke dvije/tri godine od jednog tipa. Dali mi mozes postaviti LINK gdje mogu nacu Cccam verziju 2.14 i gemini 4.7, i pomocu kojeg programa mogu da napravi upload na njega.

    PS: Box koristim u CH preko Cabelcom kablovske mreze, dali mi treba za to jos neki Plugin za to da bi mogao otvoriti programe koji su ponudjeni u mrezi. Ili dali se moze pogledati u njemu koji se plugin koristi za tu mrezu.

    Pozzz
     
    #3
  4. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.742
    Zustimmungen:
    4.402
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    #4
  5. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: POMOC Dreambox 500

    Sve sam uradio kako treba i kada sam izabro Cccam verziju 2.14 krenuo je Download i onda me je pito dali zelim da instaliram potvrdio sam da hocu, poslije toga je dosla je poruka da je Greska pri instalaciji! Sta da radim

    Pozdrav
     
    #5
  6. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.742
    Zustimmungen:
    4.402
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: POMOC Dreambox 500

    pa probaj jos koji put..izgasi Box sacekaj 20 sekundi onda ga ponovo ukljuci u struju i pokusaj ponovo..sigurno tije negdje u Netu greska...
     
    #6
  7. Honda-Civic
    Offline

    Honda-Civic Board Guru

    Registriert:
    13. August 2008
    Beiträge:
    1.335
    Zustimmungen:
    1.263
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: POMOC Dreambox 500

    Brisi prvo stari Cam jer ti izgleda pun Box vec zbog toga ni nemoze instalirat a i rusi se ti isto zbog toga!
    Pozdrav svima!
     
    #7

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.