Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

"Ora de foc" a fost scoasă din grila de programe RTV

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von mateibasarab, 16. Februar 2011.

 1. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  Ieri seară, jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu au realizat pentru ultima dată emisiunea "Ora de foc".

  UPDATE 09.56 Până la lansarea efectivă a noii grile de programe a Realitatea TV, jurnalista Corina Drăgotescu îi va înlocui pe Adrian Ursu şi Oana Stancu.

  Pe Aceeaşi Temă
  PDL se invită prin lege la mogulii TV
  PDL îşi bagă legea în audiovizual
  Potrivit paginademedia.ro, cei doi ies din grila Realitatea TV.

  Adrian Ursu a declarat pentru HotNews.ro: "Este o decizie pe care a luat-o managerul. N-am înţeles până la capăt raţiunile ei, dar îmi iau un răgaz pentru a reflecta asupra ei, poate am eu o problema de înţelegere."

  Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a confirmat informaţia: "Le-am comunicat că, începând de mâine, nu vor mai apărea cu Ora de foc. Vom avea un nou tip de Prime–Time în noua grilă”.

  Întrebat de jurnaliştii de la hotnews.ro dacă Oana Stancu şi Adrian Ursu vor fi prezenţi în noua grilă sau dacă aceştia ar urma să părăsească Realitatea, Sebastian Ghiţă a spus: "nu le planific eu cariera". El a precizat, însă, că "toate posibilităţile sunt deschise" şi că "nu am nimic cu ei ca persoane".

  Oana Stancu şi Adrian Ursu au dezbătut la emisiunea “Ora de foc” cele mai importante evenimente ale momentului, alături de principalii actori politici ai zilei, jurnalişti şi analişti politici.

  sursa: adevarul.ro
   
  #1
  emil1 und josef.13 gefällt das.
 2. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  Suspendarea „Orei de foc“ rămâne un mister

  Nici după 48 de ore nu sunt cunoscute motivele reale ale înlăturării din grila de programe a Oanei Stancu şi a lui Adrian Ursu


  Pe mai multe canale media au apărut diverse scenarii cu privire la închiderea, peste noapte, a emisiunii Ora de foc de la Realitatea TV, neconfirmate oficial.

  Producţia moderată de Adrian Ursu şi de Oana Stancu a fost suspendată la mijlocul săptămânii de către Sebastian Ghiţă (34 de ani), managerul postului, aparent fără niciun motiv plauzibil. Mai mulţi şefi de la Realitatea TV au invocat argumentul ratingului modest.

  „«Ora de foc» nu era un competitor serios pentru emisiunea difuzată în acelaşi interval orar de Antena 3 («Sinteza zilei» - n.r.), care avea rating dublu", ne-a declarat vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al RTV, Dragoş Nedelcu. Dar acest argument nu pare a sta în picioare. Posturile de televiziune româneşti au închis zeci de emisiuni din raţiuni de rating, dar au aşteptat finalul unui sezon pentru a recurge la asemenea acţiuni.
  În plus, în momentul scoaterii din grilă a unei emisiuni, aproape întotdeauna există o producţie pregătită din timp pentru a o înlocui. În acest caz însă, lucrurile nu au stat aşa. Locul „Orei de foc" a fost luat la repezeală de emisiunea „Zona de impact" a Corinei Drăgotescu. „Voi prelua spaţiul de seară temporar, până la 15 martie, când se va stabili noua grilă de programe", a declarat Corina Drăgotescu pentru „Adevărul". Ediţia de miercuri-seară a emisiunii „Zona de impact" a avut un rating mediu de 1,6% pe targetul comercial al postului, 25 - 55 de ani la nivel urban. Emisiunea „Subiectiv" de la Antena 3 a avut 1,5% rating pe acelaşi target.

  SCENARII
  În prezent, statutul celor doi realizatori este incert. Miercuri, Oana Stancu declara ziarului „Adevărul" că nu ştie sigur dacă ea şi colegul ei de platou au fost sau nu daţi afară. La rândul său, Adrian Ursu a declarat că discută cu avocatul lui în legătură cu contractul pe care îl are cu Realitatea TV.
  Contactată ieri de „Adevărul", Oana Stancu a refuzat să mai facă vreo declaraţie în legătură cu acest caz. În acelaşi timp, Adrian Ursu a spus că încă nu au fost informaţi cu privire la rolul lor în cadrul postului TV. Ursu s-a relaxat miercuri-seară în intervalul în care ar fi trebuit să fie în emisiune, ieşind la plimbare cu câinele. Închiderea brutală a emisiunii a născut mai multe ipoteze legate de motivele suspendării producţiei TV. Potrivit paginademedia.ro, unul dintre motive ar fi fost legat de convorbirile repetate ale celor doi moderatori cu acţionarul majoritar al postului Sorin Ovidiu Vîntu, lucru interzis de Sebastian Ghiţă.
  În plus, pe alte canale media a apărut şi informaţia că prestaţia celor doi ziarişti a deranjat anumite oficialităţi care au făcut presiuni pentru scoaterea emisiunii de pe post. Până în acest moment niciuna dintre cele două ipoteze nu a fost confirmată.

  sursa:adevarul.ro
   
  #2
 3. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  AW: "Ora de foc" a fost scoasă din grila de programe RTV

  Cei doi moderatori ai emisiunii „Ora de foc“ de la Realitatea TV, Oana Stancu şi Adrian Ursu, şi-au trimis astăzi demisiile prin e-mail şi prin curierat.
  Adrian Ursu şi Oana Stancu au luat această decizie după ce emisiunea pe care o realizau a fost suspendată brusc, chiar în mijlocul săptămânii, de către Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV. După această măsură drastică, Ghiţă nu a dat nicio explicaţie despre motivul întreruperii.

  Contactat de „Adevărul“, Adrian Ursu a confirmat demisia. Cei doi sunt invitaţi diseară la emisiunea „Sinteza zilei“ de la Antena 3. „O să discutăm despre temele zilei, dar şi despre situaţia noastră“, a explicat Adrian Ursu. El ne-a mai declarat că a primit deja mai multe oferte, dar nu a luat nicio decizie în acest sens.

  sursa:adevarul.ro
   
  #3
 4. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  AW: "Ora de foc" a fost scoasă din grila de programe RTV

  Eliminarea emisiunii „Ora de foc“ de la Realitatea TV l-a nemulţumit pe Sorin Ovidiu Vîntu, patronul postului de ştiri. La o zi după ce jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu au demisionat de la Realitatea, Vîntu arată cu degetul către Sebastian Ghiţă: „Renunţarea la cei doi e o gafă de tinerel“.

  Sorin Ovidiu Vîntu, acţionarul majoritar al postului Realitatea TV, este nemulţumit de decizia lui Ghiţă de a opri brusc emisiunea „Ora de foc". „Este responsabilitatea domnului Ghiţă, dar, cu onestitate, renunţarea la doi jurnalişti de asemenea avergură, cum sunt domnişoara Oana Stancu şi domnul Adrian Ursu, e o gafă de tinerel, îmi pare rău pentru el. A făcut o greşeală mare, dar e dreptul lui", a declarat Vîntu pentru „Adevărul".

  Patronul Realitatea TV nu va încerca însă să-i întoarcă pe cei doi din drum. „Timp de cinci ani, domnul Ghiţă este managerul postului de ştiri".

  Şi cei doi jurnalişti au lansat acuzaţii grave la adresa noii conduceri. „Maniera în care a suspendat o emisiune din grilă conţine elementele clasice ale unei operaţiuni de cenzură. Modul de operare arată că i s-a pus piciorul în prag, pistolul la tâmplă domnului Ghiţă, întrucât acest om avea pârghiile să scoată emisiunea, într-un mod civilizat", a declarat Oana Stancu.

  Ea subliniază că până în ziua anunţului, nu i-au fost aduse reproşuri de natură profesională. „Nu a fost invocat niciodată ratingul atât timp cât noi realizam principala emisiune a staţiei, care avea un rating peste media postului", a mai spus Stancu.

  Oana Stancu consideră că emisiunea pe care o realiza a fost scoasă de pe post deoarece era „critică la adresa statului", cu care Sebastian Ghiţă ar derula mai multe contracte.

  „Domnul Ghiţă se defineşte ca fiind un roboţel care nu ştie ce e bine şi ce e rău. Atunci este de văzut cine butonează în momentul acesta roboţelul care conduce un trust de media atât de important. Şi dacă nu ştie ce este bine şi ce este rău, atunci cum a putut decide de unul singur să scoată din grilă cea mai importantă emisiune a postului", a mai declarat Oana Stancu.

  Într-una dintre ediţiile emisiunii „Ora de foc" de la începutul acestui an, cei doi realizatori au prezentat o listă cu firme care au obţinut contracte cu statul şi care apar şi pe lista de donaţii către PDL. Una dintre companii era şi TeamNet International Ploieşti, parte a grupului Asesoft, condus de Sebastian Ghiţă.

  Jurnalistul Adrian Ursu aduce şi el acuzaţii de cenzură. „Felul în care s-a desfăşurat această acţiune întruneşte toate elementele unei operaţiuni de cenzură. Faptul că a fost făcută în pripă, faptul că nu a fost motivată şi faptul că a produs efecte asupra politicii editoriale în mod aberant", a declarat Ursu.

  Jurnalistul spune că nu ştie dacă emisiunile pe care le-a făcut l-au deranjat direct pe Sebastian Ghiţă sau pe altcineva. „Nu ştiu de asemenea dacă nu cumva îl aranjează şi nu îl deranjează această decizie pe care am luat-o. Respectiv dispariţia noastră s-ar putea să-l aranjeze pe dânsul sau pe alţii", a mai spus Ursu.

  Sebastian Ghiţă refuză să comenteze

  Contactat de „Adevărul", Dragoş Nedelcu, vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie la Realitatea TV, aduce un nou argument, discutabil, care a stat la baza închiderii emisiunii în plin sezon: nevoia de „întinerire" a grilei.

  „În locul lor e băiatul de la Money Channel (Radu Soviani - n.r.). Eu, fiind directorul executiv de la Money Channel, am avut tot interesul să fie ceva mult mai tineresc".

  Emisiunea Oanei Stancu (32 de ani) şi a lui Adrian Ursu (43 de ani) a fost înlocuită de două producţii moderate de Corina Drăgotescu (47 de ani) şi de Radu Soviani (34 de ani).

  Dragoş Nedelcu susţine că, la nivelul conducerii postului, se ştia de închiderea emisiunii chiar cu trei săptămâni înainte, când a fost „rugat frumos" de Ghiţă să-i aducă un înlocuitor pentru cei doi. „Domnul Ghiţă m-a informat că el lucra la grilă şi nu a întrerupt emisiunea de pe azi pe mâine, ci în momentul în care şi-a creionat grila", a adăugat Nedelcu.

  Sorin Freciu, director general la Realitatea TV, a evitat să facă vreun comentariu despre acuzaţiile celor doi, motivând că nu are atribuţii pe partea editorială. „Rolul meu nu este editorial, aşa nu mă pot pronunţa dacă a fost sau nu vorba despre aşa ceva", a spus Freciu. Sebastian Ghiţă a refuzat să facă vreun comentariu referitor la afirmaţiile lui Vîntu şi la acuzaţiile de cenzură ale jurnaliştilor Oana Stancu şi Adrian Ursu.

  Unde a început

  Emisiunea „Ora de foc" a fost scoasă brusc din grila de programe a Realităţii TV, la începutul săptămânii trecute, fără vreo explicaţie. Potrivit lui Adrian Ursu, în anunţul oficial a fost invocată o incompatibilitate între cei doi şi noua politică editorială gândită de Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV.

  "Este responsabilitatea domnului Ghiţă, dar, cu onestitate, renunţarea la doi jurnalişti de asemenea anvergură, cum sunt domnişoara Oana Stancu şi domnul Adrian Ursu, e o gafă de tinerel."
  Sorin Ovidiu Vîntu
  patron Realitatea TV

  "Domnul Ghiţă se defineşte ca fiind un roboţel care nu ştie ce e bine şi ce e rău. Este de văzut cine butonează în momentul acesta roboţelul care conduce un trust de media important."
  Oana Stancu
  jurnalist

  Şeful Fiscului a făcut plângere la CNA

  În ultima perioadă, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost acuzat în repetate rânduri pe mai multe posturi de televiziune că ar fi „regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi. Mai mult, numele său a fost legat de eliminarea bruscă a emisiunii „Ora de foc", realizată de Oana Stancu şi de Adrian Ursu, de pe Realitatea TV.

  Şeful Fiscului a transmis ieri că respinge toate acuzaţiile care i-au fost aduse în mass-media şi a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să se autosesizeze. „Încă o dată, resping cu fermitate toate aberaţiile şi acuzaţiile care sunt vehiculate în mass-media de către anumite personaje dornice de afirmare publică şi de a-şi crea notorietate pe seama instituţiilor statului", a transmis preşedintele ANAF.

  ANALIZĂ DUPĂ ÎNCHEIEREA PROCEDURILOR

  El a cerut CNA să ia măsurile ce se impun în baza Deciziei nr.187/2006, articolul 42 şi a articolului 30 din Constituţia României, care stipulează foarte clar că „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine".

  Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat pentru Mediafax că plângerea va fi analizată de Consiliu într-o şedinţă viitoare. „La CNA
  s-au adunat o mulţime de reclamaţii pe aceste teme de actualitate. Plângerea domnului Blejnar va parcurge circuitul obişnuit de monitorizare şi expertiză juridică, urmând a fi programată în dezbaterea Consiliului atunci când toate procedurile vor fi încheiate", a declarat Răsvan Popescu.

  sursa:adevarul.ro
   
  #4

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.