Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Opera Unite, nova tehnologija za novo doba

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Beastmaster, 17. Juni 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.204
  Punkte für Erfolge:
  113
  [​IMG]

  Kao što je i obećano prošlog tjedna, Opera Software isporučuje nešto za što zaposleni u toj tvrtci vjeruju da će potpuno izmijeniti web kakav danas poznajemo.

  To što isporučuju je Opera Unite. Radi se o novoj tehnologiji, koja je dostupna zajedno sa Opera 10 pretraživačem koji je trenutno u beta fazi. Opera Unite trebala bi korisnicima omogućiti da svoj PC pretvore u klijent i server te komuniciraju i dijele sadržaje sa svojim prijateljima i poznanicima bez potrebe za postojanjem eksternog servera. Na ovaj način korisnicima bi se omogućilo da samostalno kreiraju svoje sadržaje, odnosno da imaju svoje privatne servise za druženje, a njihova privatnost bi bila u potpunosti zaštićena.

  Ovaj cloud sistem zahtjeva da korisnici imaju (besplatan) Opera ID, a za početak se nudi šest servisa koji se pokreću direktno u pretraživaču - dijeljenje fileova, web server, media player, dijeljenje fotografija, The Lounge (chat) i Fridge (ljepljenje "naljepnica" na virtualni frižider, odnosno ostavljanje poruka koje prijatelji mogu pročitati). U tvrtcii kažu da je ovo samo početak i pozivaju web developere da kreiraju nove servise koji bi bili naknadno dodani u Opera Unite.
   
  #1
  biha gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.