Novo ime za poznati sportski kanal

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von murati, 12. Februar 2009.

 1. murati
  Offline

  murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  27. März 2008
  Beiträge:
  7.712
  Zustimmungen:
  4.375
  Punkte für Erfolge:
  113
  Beruf:
  Reitten
  Ort:
  Digital-Eliteboard

  ESPN America stigao umjesto NASN

  Kao što je i bilo najavljeno, od 1. veljače 2009 godine tijekom noći, popularni sportski kanal NASN (North American Sports Network) promijenio je svoje ime u ESPN America. U Hrvatskoj je ESPN America dostupan preko IPTV platforme MAXtv ali i u okviru digitalnog sportskog paketa kabelske televizije B.net.


  Pod novim imenom kanal je kao prvi veliki sportski događaj emitirao jučerašnje finale američkog NFL-a: SuperBowl.
  U Europi, kanal NASN je sa emitiranjem krenuo krajem 2002 godine (u početku samo u Velikoj Britaniji i Irskoj), no kasnije je svoju dostupnost proširio na praktički sve zemlje na europskom kontinentu.

  [​IMG]

  Kao i NASN, ESPN America će emitirati gotovo sve najvažnije i najpopularnije sportske događaje iz Sjeverne Amerike, a što uključuje NCAA, NFL, MLB, NHL, Nascar i druge. Kanal je u najvećem broju zemalja dostupan isključivo na engleskom jeziku, pa tako i u Hrvatskoj. S obzirom da ESPN u budućnosti želi konkurirati Eurosportu, sigurno je da će morati razmisliti o lokalizaciji kanala i na druge jezike.
  Zanimljivo, spominje se pokretanje ESPN America i u visokoj razlučivosti (HD) što će sigurno biti pozdravljeno od strane vlasnika HD ready i Full HD televizora.
  Kanal ESPN America dostupan je na nekoliko satelita, uključujući Astru (19.2° istočno), Hot Bird (13° istočno), Thor (0.8° zapadno), Astru 2 (28.2° istočno) i Hispasat (30° zapadno). Kanal emitira u kodiranom obliku.
  Razlog zbog kojeg je NASN promijenio ime u ESPN America je promjena vlasničke strukture, naime, ESPN je prije nekog vremena NASN otkupio od prijašnjih vlasnika - Setante Sport.
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.