Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Novi vizualni identitet televizije B92

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Borko23, 21. April 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Novi vizualni identitet televizije B92
  [​IMG]
  Od 21. travnja 2011.godine nacionalna televizijska kuća iz Srbije B92 predstavit će gledateljima nekoliko značajnih noviteta.
  Osim nove proljetne šeme B92 će predstaviti i novi logo i vizualni identitet televizije. Nova programska šema obećava puno serija kao što su Prijatelji, Dva i pol muškarca i Seks i grad. U večernjem terminu vikendom moći će se pratiti nove epizode serija Ljudi s Menhetna i Uvod u anatomiju. Osim serija najavljeni su i popularni reality show: Kuhinjski košmari i Dome, slatki, dome.

  Za ljubitelje filmova pripremljeni su novi filmovi: ’Milioner iz blata’, ’Apokalipto’, ’Hari Poter’, ’Sirijana’, ’Šifra Sabljarka’, ’Čarli i fabrika čokolade’. Od sporta izdvajamo bogat teniski program, svih devet turnira Masters 1000 serije i nezaobilazna Liga Šampiona.

  B92 je medijska kuća iz Srbije sa sjedništem u Beogradu, koja obuhvaća radio produkciju, TV produkciju iz koje je kasnije nastala Televizija B92, izdavačku djelatnost (časopise, knjige, kompakt diskove), kulturni centar „Reks“, pružanje usluga interneta i web portal. Televizija B92 je jedna od pet televizijskih kuća koja je u 2006. godini dobila nacionalnu frekvenciju na natječaju za dodjelu frekvencija u Srbiji. Radio B92 osnovan je ožujku 1989. godine. TV B92 počela je sa radom u listopadu 2000. godine.

  Emitira se u zemaljskoj mreži, svim kabelskim operaterima u Srbiji te na satelitu u sklopu platformi Total TV i Digi TV. Distribucijski signal nalazi se na satelitu Atlantic Bird 1 na poziciji 12,5W.

  Autor: Resiveri.Net Portal
   
  #1
 2. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Novi vizualni identitet televizije B92

  Stigla nova B92!

  [​IMG]

  Beograd -Nova B92 stigla tačno u ponoć. I dalje brzi, tačni i jedini koji istražujemo i najkontroverznije teme, a od sada još unapređeniji i tehnološki osavremenjeniji.Pored pojačanog informativnog programa, na novoj B92 možete da očekujete jak sportski program, kultne serije i filmske premijere. A to je samo početak.

  Najjači informativni program ostaje zaštitni znak B92 i - dobija pojačanje. Četiri dnevna izdanja vesti u prolećnoj šemi dobila su novo ruho i dodatnu energiju.Ono što će gledaoci prvo primetiti je nova boja, ljubičasta umesto stare crvene, ali i mnogobrojna tehničko-tehnološka poboljšanja, redovna lajv uključenja sa terena, 'video-vol' - što će nas dodatno izdvojiti u odnosu na ostale televizije. I naravno, ono što je najvažnije, ostaćemo vesti kojima se najviše veruje. Ostaćemo najbrži i jedini koji se bave istraživanjima", kaže Boris Husović, producent vesti.
  Ekipa "Insajdera" od 9. maja počinje da redovnom emsijom "insajder uživo" svakog ponedeljka. Predvođeni Brankicom Stanković, uživo sa ekskluzivnim gostima, razgovaraće o temama koje potresaju Srbiju. Viši nivo u razvoju devedeset dvojke upotpunjava i sasvim nov vizuelni identitet. Od špice za vesti u 3D animaciji preko logoa u uglu ekrana do najavnih džinglova - nove boje podržavaju autioritet i poverenje koje je TV B92 već stekla i istovremenio ukazuju na novu dinamiku. Kreativni tim uz podršku dizajnera Matijasa Linka, koji je radio dizajn svetskih televizija kao što je DSF - razvio je koncept do poslednjeg detalja. "Istražujući ceo taj problem, mi smo shvatili da nam u osnovi ljubičasta boja jako dobro igra, da nam je jako adekvatna za to što nam treba s jedne strane. S druge strane - da je slobodna na tržištu. I dodali smo akcenat naradžaste boje kao jednu iskru koja ukazuje na novitet u smislu sadržaja kakvi do sada nisu viđeni na B92", kaže Igor Oršolić, kreativni direktor.Najbolji sport na TV B92 nastavljamo da pratimo uspon Novaka Đokovića do 1. mesta svetskog tenisa. Sredinom maja Finala UEFA lige evrope obećava bogat fudbalski program direktno iz Irske.
  Novitet je i drugo izdanje Sportskog pregleda. Posle prvog izdanja u 16:30 koje najavljuje događaje, 2. dopunjeno, odmah posle vesti u 23, predstaviće sport iz potpuno drugačige ugla, od retrospektiva velikih događaja do uticaja sporta na pop kulturu. "Nama i jeste suština bila da taj sportski pregled dobije svoje drugo izdanje, da ako je onaj prvi bio najava događaja i na neki način istražuje teme do kojih mnogi nisu došli, da drugo izdanje bude neka vrsta retrospektive, ne samo dana već i zavirivanja u prošlost, zavirivanja i u tuđe domove, zavirivanja u sve one sadržaje koji se poslednjih godina ne mogu naći baš tako na našim televizijama", kaže Zoran Panjković, urednik sportske redakcije. "Šta da obučem?"-O vremenu se na B92 ne govori na klasičan način, ispred karte sa naznačenim temperaturama, već na neočekivanim lokacijama, sa nesvakidašnjim gostima, i u novom terminu - pre i posle večernjeg filma, pod nazivom "Prognoza: šta da obučem?" "Kombinovaćemo sve. Bićemo i napolju i u avionu i pod vodom, na određenim nadmorskim visinama i na prepoznatljivim destinacijama, na određenim događajima koj emožemo vezati za tu vremensku prognozu.
  Planiramo da uvedemo i neku 'VIP vremensku prognozu', da sa nekim poznatim osobama razgovaramo o vremenu", kaže Katarina Lazarević, prezenterka vremenske prognoze. "Seks i grad" se vraća kući a vezano uz ovu mnogima omiljenu seriju "Prijatelji", "Dva i po muškarca" garantovaće svako veče par sati dobre zabave. Od sledeće nedelje emitovaćemo i serije poput "Kenedijevih“ koja upravo sada premijerno prijakazuju u Americi. Od utorka do petka u termin u 9 na B92 rezervisan je za filmove koji su obeležili sezonu, od "Milionera iz blata" Oskarovca Denija Bojla, preko "Harija Potera", do angažovane "Sirijane" sa Džordžom Klunijem u glavnoj ulozi. Kako spasiti loš i zapušten restoran i kako ruinu pretvoriti u topli dom a tako istovremeno promenite mišljenje o rijaliti programima otkrićete u "Kuhinjskim košmarima" i serijalu "Dome, slatki, dome".

  izvor: B92.net
   
  #2

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.