Litoralul românesc ar putea dispărea de pe harta turismului mondial

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von mateibasarab, 4. Februar 2011.

 1. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  406
  Zustimmungen:
  201
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  Dacă va fi neglijat de autorităţi 5 ani de acum înainte, litoralul românesc ar putea dispărea de pe harta turismului mondial, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării. Reprezentanţii organizaţiei acuză dezinteresul guvernelor şi sunt de părere că disputele politice afectează turismul din România.

  Cităm din comunicatul Asociaţiei

  Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

  :  * 20 de ani de nepăsare înseamnă distrugerea turismului românesc. Încă 5 sau 10 ani de dispute politice ne şterg de pe harta turismului mondial definitiv.

  * Investitorii privaţi care au riscat plasându-şi investiţiile pe litoral, ca şi cei puţini care au investit în Delta Dunării, au nevoie de susţinerea statului şi de o strategie guvernamentală prioritară, care să fie elaborată în strânsă colaborare cu autorităţile locale şi cu mediul patronal local.
  * O parte din taxele şi impozitele pe care le plătesc operatorii privaţi trebuie să se întoarcă în investiţii şi în promovare a destinaţiei turistice în care ei activează.
  * În ceea ce priveşte sudul Litoralului, este inadmisibil să aşteptăm ca un oraş ce deţine un buget local care provine de la doar 40.000 de locuitori, să relanseze şi să întreţină şase staţiuni de interes naţional.

  * Solicităm crearea imediată a unui comandament strategic, la nivelul asociaţiei, împreună cu reprezentanţii MDRT şi ai celorlalte ministere cu putere decizională asupra activităţii noastre, pentru a construi împreună o strategie, şi nu pentru a asista neputinicioşi la distrugerea finală a imaginii acestei regiuni turistice a României.
  * De atunci, plajele sunt în administrarea unei direcţii a Ministerului Mediului, şi nu a Consiliului Judeţean, aşa cum este normal, ceea ce ne împiedică să realizăm o strategie comună împreună cu autorităţile locale şi cu hotelierii.
  * În fiecare an, deschiderea sezonului la 1 mai se face cu plaje neamenajate, deşi hotelierii sunt amendaţi dacă nu îşi deshid unităţile de cazare.

  Sursa:adevarul.ro
   
  #1
  emil1 und josef.13 gefällt das.

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.